Spajanje dva kompa na jedan modem

poruka: 16
|
čitano: 6.428
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Koristim od b-neta zicni internet,kako imam opciju neogranicenog u svom paketu zanima me dali je moguce i kako spojiti dva kompa na jedan modem.Internet je zicni ima samo za jedan kabel ustekat.

Naravno ako je moguce da oba dva kompa u isto vrijeme budu na internetu spojeni.

josip
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

koji je to modem? ako ima sami jedan izlaz onda ti ne preostaje nista drugo nego kupit neki switch

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Spajanje dva kompa na jedan modem

Thomson je modem.A sta je to switch moze malo detaljnije jer sam u takvim stvarima totalni amater.

josip
16 godina
odjavljen

Switch ti je uređaji na koji spajaš ostale kompove u mreži a sam switch spajaš u ruter. Dakle, komp -> switch -> ruter. Tebi je dovoljan najjeftiniji 4 ili 5-portni switch.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina

koji thomson, ako tocno znas? nego ovako switch ti je uređaj koji spojiš na svoj modem i onda u njega možes spajati druga računala koja pritom imaju punu brzinu intenetske konekcije i mogu istovremeno biti na internetu, netreba ti nista bolje od onoga po 115 kn sto imas tamo u linku koji sam dao

edit: kolega je vec rekao, ovaj prijedlog za switch još stoji

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 17:41 (mind_challenge).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Gdje to mogu kupiti iz osijeka sam,koliko kosta i dali cu moci istovremeno biti na netu na oba kompa.

josip
16 godina

na Bnetu je malo kompliciranije...

-trebaš kupiti router s WLAN portom (koji treba imati MAC kloniranje).

Switch nije dovoljan jer je kod ovog ISPa tako podešen uređaj da samo prvom PCu (tj mrežnoj-MACu) daju pristup internetu.

Samo treba izračunati isplativost, dali kupiti ili od njih tražiti uređaj. (radije kupi neovisno..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
josipjukic kaže...

Gdje to mogu kupiti iz osijeka sam,koliko kosta i dali cu moci istovremeno biti na netu na oba kompa.

već sam napisao da ćeš moći, imaš u Links dućanu, dao sam ti link, a ima dućan u Osijeku, i moći ćeš biti na internetu istovremeno

15 godina
neaktivan

model thomsona je THG540

josip
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

na Bnetu je malo kompliciranije...

-trebaš kupiti router s WLAN portom (koji treba imati MAC kloniranje).

Switch nije dovoljan jer je kod ovog ISPa tako podešen uređaj da samo prvom PCu (tj mrežnoj-MACu) daju pristup internetu.

Samo treba izračunati isplativost, dali kupiti ili od njih tražiti uređaj. (radije kupi neovisno..)

Jednom priliko sam se zezao sa switch-em i B-netom. Nakon 2 sata sam i uspio. Prvo trebas potpuno resetirati router (takoder iz njega iskopcati sve moguce zice). Zatim ustekas samo switch i opet napravis restart(ali bez da otkopcas switc iz routera). Nakon toga ukopcas jedan komp u switch i probas dali radi. Ako ne, opet restart ali ne vaditi kablove, znaci samo ugasiti i upaliti router. Onda iskopcas taj komp i selis se na drugi. Sljedi ista stvar. Nakon sto si sve kompove tako "isprobao" ukopcas ih sve i jos jedan reset i sve radi. Tako je meni uspjelo. Rijec je bilo o obicnom Scientific Atlanta routeru s jednim Lan konektorom.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
15 godina
neaktivan

KOLIKO KOSTA TAJ RUTER?

josip
16 godina
josipjukic kaže...

KOLIKO KOSTA TAJ RUTER?

NE VIČI! router te nekosta nista jer je to taj tvoj modem, trosak ti je samo za taj switch

15 godina
neaktivan

Sory bila su mi ukljucena velika slova.

Hvala svima na pomoci.

josip
16 godina
Lion King kaže...

Jednom priliko sam se zezao sa switch-em i B-netom. Nakon 2 sata sam i uspio. ..

slažem se, samo dodatno pojašnjenje...

-cijena switcha cca 50-100kn (80kn), cijena routera 160-250kn.. neisplati se uz moguću potrebu za wirelessom itd.

-moguće rješenje je kloniranje adresa, ovo tvoje rješenje je možda samo slučajno proradilo, ostaje opet problem kod reseta i sl.

također, različiti modeli, pa ako radi na atlantic nemora na tompson itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 17:55 (ihush).
16 godina
josipjukic kaže...

Sory bila su mi ukljucena velika slova.

Hvala svima na pomoci.

Imas tipke hvala, pa klikni svima po jednom Smijeh

17 godina
neaktivan
ihush kaže...
Lion King kaže...

Jednom priliko sam se zezao sa switch-em i B-netom. Nakon 2 sata sam i uspio. ..

slažem se, samo dodatno pojašnjenje...

-cijena switcha cca 50-100kn (80kn), cijena routera 160-250kn.. neisplati se uz moguću potrebu za wirelessom itd.

-moguće rješenje je kloniranje adresa, ovo tvoje rješenje je možda samo slučajno proradilo, ostaje opet problem kod reseta i sl.

također, različiti modeli, pa ako radi na atlantic nemora na tompson itd..

U svakom slucaju si u pravu. Zato sam i ja uzeo wireless router jer trebam net na 3 kompa, ali wireless ne radi ali to je sad vec neka druga prica.Namigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice