poz...zanima me kako mogu pojacat wifi signal dali postoji neki uredaj za to........imam ruter u sobi u prizemlju a moja soba je na katu i wifi signal mi je jako los na xboxu kako ga pojacat i jos jedno pitanje zasto kad ocu taj ruter da bude u mojoj sbi onda moram i telefon selit na kat zato sto valjda mora bit spojen na ruter...rijec je o t-com
Slaba wifi veza
- poruka: 4
- |
- čitano: 12.142
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moraš selit i telefon jer internet dobivaš preko telefonske utičnice mpojačt signal možeš jedino ovako: http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja/pojacivac-wireless-signala/25477.aspx
Možeš spojit telefon ovako:
Shema: SLIKA 3
Znači telefoski kabel razdvajaš razdjelnikom na dva dijela (za dvije utičnice) - u svaku utičnicu mora bit ukopčan jedan ADSL splitter, na jednoga spojiš telefon a na drugoga ADSL modem.
Na ovaj način se isto može odvojit ADSL signal od telefona.
Taj telefonski razdjelnik ti treba samo ako si imal jednu tel. utičnicu do sada, ako već imaš u prizemlju jednu a na katu drugu tel. utičnicu onda ti taj razdjelnik ni ne treba, on je samo da razgranaš telefonski kabel na dvije strane.
Ako imaš tako samo iz svake utičnice povuci kabel u splitter, u jedan splitter spojiš na utor ADSL - adsl modem, a na drugom splitteru u utor phone spojiš telefon.
Na ovaj način imaš telefon u prizemlju a adsl na katu kod xboxa.
Adsl splitter imaš za kupit u chipteci ili protisu u zagrebu (samo moraš pazit da je ANNEX B za t-com), a tamo ćeš nać i ovaj razdjelnik , a trebaju ti i dvije utičnice (ako nemaš) i dosta tel. kablova.
Ja ti koristim adsl splitter koji sam dobil od t-coma, ovaj DLINK (slika 1) adsl splitter annex B(t-com) i ovaj razdjelink, imam adsl 4mb/s i maxtv i sve radi bez problema.
Samo dobro pazi u koji utor na adsl splitteru kaj spajaš.
http://www.protis.hr/products/details/modem-dlk-dsl39sp-splitter/21178
ovak imam i ja jedno malo pitanjce....
imam samsung galaxy 3 jučer ga kupio.....e sad hoču se spojit na svoj router, sve super vidi ga i to, ali malo po malo puca u mojoj sobi kad odem 2 metra blionda hvata ok..... jel da pojačam antenu u routeru ili se može to na mobu neš pojačat, router je dole a soba mi je gore s druge strane kuže....naravno ima puno prepreka(zida)
a moj bratić ima neki lg me p350 ja mislim da je točno i on kad je kod mene hvata dobro kao i meni kad se približim 2 metra bliže.....