Preporucite ISP-a
- poruka: 3
- |
- čitano: 1.571
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Poz ljudi!
Imam jedno pitanje pa mi treba savjet, od ljudi koji imaju iskustva s t-com i b-netom.
znači, ja sad u 10. mjesecu selim u zg na stan (student), i razmišljam da li da uzmem t-com-ov adsl (samo net, bez telefona i maxtv-a) ili xCarnet od B-neta .
T-com imam doma kod sebe već ohoho godina, otprilike 10, možda i više, i nije bilo prevelikih poteškoća, tu i tamo mjenjanje routera, možda 1 put. ali sve u svemu zadovoljan (btw, nisam iz Zagreba).
Razmišljam o B-netu jer je jeftiniji od T-coma, sad neznam, vjerojatno je onda u kvaliteti kvaka.
B-net:
- promet: flat
- brzina: 11,2/0,375 -> 16/0,75 Mbps
- cijena: 111,68 kn / mj
T-com:
- promet: flat
- brzina: vjerojatno bi uzeo do 20Mbps, doma imam 4, a pošto tam neću imat TV, da mogu streamat filmove itd...
- cijena: 264,23 kn / mj
Sad, koji su vaši savjeti? Jer kolko čitam po ovoj temi, sve neki problemi s tim B-netom..
Hvala unaprijed :))
moja je preporuka Bnet, prije svega zbog jače infrastrukture od t-coma (osim ako ti je dostupan FTTH). Malo su smotani ali sad kako su pod VIPnetom i to se popravlja, samo nekako sporije nego bi mi htjeli. Zapravo izbor u velikoj mjeri ovisi o tome gdje se nalaziš i što ti je dostupno. Uvođenje usluge se plaća nekih 300-400kn, ali povremeno imaju neke akcije (i popuste ili besplatno prvih par mjeseci ako potpišeš ugovor s trajanjem), mislim da ti uvođenje dođe otprilike isto kod jednih i drugih pa i tu opet dolaziš da ovisi od trena kad negdje možeš "ubosti" neku akciju. Sveukupno je b-net jeftiniji, samo pazi da nema nekih sitnih slova (ograničenja) vezanih uz tu x-carnet uslugu.