Povezivanje na vDSL

poruka: 13
|
čitano: 5.950
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Povezivanje na vDSL

Pozdrav,

Danas sam prešao na Iskon pod ugovorenom brzinom od 50/10 mbps i sada me zanima da li trebam spojiti njihov neki vDSL kabel koji su mi dali,ali je problem sto je meni prosli t-comov agent preko zica doma spajao DSL konekciju.Da li trebam kupiti vDSL Splitter(znaci bas vDSL splitter) ili nesto.Trenutna brzina mi je 6mbps i jednostavno je nemoguce biti na netu posto imam i IPTV pa na njega ide pola te brzine tj. ostaje samo 3 mbps za koristenje na nas četvero u kući.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Povezivanje na vDSL
d1n0x kaže...

Pozdrav,

Danas sam prešao na Iskon pod ugovorenom brzinom od 50/10 mbps i sada me zanima da li trebam spojiti njihov neki vDSL kabel koji su mi dali,ali je problem sto je meni prosli t-comov agent preko zica doma spajao DSL konekciju.Da li trebam kupiti vDSL Splitter(znaci bas vDSL splitter) ili nesto.Trenutna brzina mi je 6mbps i jednostavno je nemoguce biti na netu posto imam i IPTV pa na njega ide pola te brzine tj. ostaje samo 3 mbps za koristenje na nas četvero u kući.

ako već imaš router koji podržava vdsl onda ne diraš ništa. trebaju ti samo pustiti profil, a ako ne ćeš dobiti novi router i onda ga samo trebaš zamjeniti (sve spojiš kako je bilo na starom)

nemam za potpis
9 godina
neaktivan
Dobit ćeš novi ruter, Zyxel. Postojeći kabel, koji ide od utičnice do rutera, ćeš morati zamjeniti sa novim koji dobiješ sa ruterom (cca 1.5m). On ti ima jednu glavu veću (rj45) i ona ide u ruter, druga je normalna rj11 koju spajaš u utičnicu. Sve ostalo spojiš kao i na starom ruteru. I naravno, spojiš nakon što ti jave da su te prebacili. Ako ti je ovaj kabel prekratak, možeš tražiti da ti skrimpaju duži, od 5 metara.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da,vec sam dobio taj novi ruter od Zyxel-a.Dolazi mi danas tehnicar koji bih mi trebao postaviti VDSL Splitter i nadam se da ce sve raditi :).

9 godina
odjavljen
d1n0x kaže...

Pozdrav,

Kako mislis ode ti brzina na iptv? Kod mene u BiH na mtelu imam isto vdsl i fiksnu i 2 iptv priključka i sve to radi nezavisno jedno od drugog.... Nikakav uticaj na net nema radi li tv ili ne....

10 godina
Torent kaže...

Kako mislis ode ti brzina na iptv? Kod mene u BiH na mtelu imam isto vdsl i fiksnu i 2 iptv priključka i sve to radi nezavisno jedno od drugog.... Nikakav uticaj na net nema radi li tv ili ne....

Sve to ide od iste "brzine" koja je maksimalna brzina parice. Pa ako ti parica ne moze propustit sve sto hoces onda ti pati internet, jer iptv ima veci prioritet.

9 godina
odjavljen

To je onda kvar a ne normalno ponasanje usluge i razlog je za reklamaciju. Ako u paketu pise 3 iptva, fiksna, i 15/1,5 mbps kao sto meni pise oda hocu da to radi istovremeno a ne da ja balansiram sta cuimati i kad i koliko...Prvo dodju i izmjere porpusnost pa onda ukljucuju uslugu...

10 godina
Torent kaže...

To je onda kvar a ne normalno ponasanje usluge i razlog je za reklamaciju. Ako u paketu pise 3 iptva, fiksna, i 15/1,5 mbps kao sto meni pise oda hocu da to radi istovremeno a ne da ja balansiram sta cuimati i kad i koliko...Prvo dodju i izmjere porpusnost pa onda ukljucuju uslugu...

Sta je kvar? :) Neznam kak je kod vas, al kod nas uredno isporucuju usluge koje nemogu ispunit, ili ih ispune u minimalnim uvjetima koji su regulirani ugovorm (recimo vip internet od 5 do 50), a razlika bas i nije zanemariva. Ako nemogu ispunit naravno da sljedi raskidanje ugovora ako hoces, pa moguci problemi oko zadrzavanja broja, iskljucivanja prije nego te ukljuce novi i tak to.

9 godina
odjavljen
Povezivanje na vDSL

Sto ces reci da je ono moje  u stvari vise u domenu čuda nego redovne usluge ;) Bogami onda MTEL radi korektno. Paket je 15/1,5 i ukljucena 2 tva trenutno...

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 15:17 (Torent).

0 0 hvala 0
10 godina
Torent kaže...

Sto ces reci da je ono moje  u stvari vise u domenu čuda nego redovne usluge ;) Bogami onda MTEL radi korektno. Paket je 15/1,5 i ukljucena 2 tva trenutno...

Ma nije u domenu cuda. Takva ti je parica i to moze podrzavat, sve 5. Al mislim cisto kako si ti reko da to je u kvaru ako nemoze, ili da to treba provjerit prije nego se ukljuci i tak to :) Trebalo bi jel, al se ne dogadja. Pogledaju se okvirno parametri i to je to.

9 godina
odjavljen

Ali zar nije korektno ne ukljuciti uslugu ako infrastruktura ne podrzava nego ukljuciti i onda se natezati sa korisnicima? Na to sam mislio... vdsl telefon i iptv trebaju raditi nezavisno jedno od drugog. Meni su rekli da ako zelim vdsl ne mogu imati isdn nego klasicnu analognu fiksnu liniju i ok. Meni to ne smeta ionako ne koristim 3 broja. Ali sam bio upozoren prije ukljucenja.

Meni linija ima propusnost 70mbps. Trenutno koristi 25 mbps a mogu imati 70 mbps.

10 godina
Povezivanje na vDSL

Normalno da bi bilo posteno. Tko danas radi posteno? :P

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Na moje ogromno iznenadjenje izgleda da MTEL radi iako smo imali nekoliko "nesporazuma" u proslosti ali par prijateljskih posjeta inspekcija sve se razjasni na "obostrano" zadovoljstvo (ćitaj moje zadovoljstvo ;))

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice