Lijep pozdrav!
U naslovu (skoro)sve piše!
Od jučer je Bnet prešao sa PPPoE na PPTP.
Lijep pozdrav!
U naslovu (skoro)sve piše!
Od jučer je Bnet prešao sa PPPoE na PPTP.
Evo, nakon ubijenih 24 sata dosao sam do rješenja.
U tabu LAN IP Setup treba definirati RIP Status: meni sasvim ok radi "RIP-1"
Sretno!
Imam isti router kao i ti WGR614v7 (ne znam jeli verzija ista)
Uglavnom i meni su promijenili PPPOE na PPTP
Kada se spojim samo s racunalom radi.
Medjutim preko routera nikako ne radi. Jeli mi molim te mozes proslijediti sve tvoje postavke? Server IP mi je 10.63.0.1
moj username i password
probao sam s RIPom(tvoja preporuka), iskljucio SPI firewall, pokusao s MTU 1400 (koji je tocno tvoj?), ukljucio respond on internet ping i nista ne radi
ne znam zasto su ovo mijenjali i ne znam kako da se vratim na PPPoE, ali ako to ostali paketi omogucuju onda cu se prebaciti s obzirom da mi ovo ne radi :(
poz
Evo proradilo, ako kome treba ovdje je sto je meni ukljuceno.
Nakon teske muke od jednog dana cistog gubljenja vremena...
BASIC SETTINGS
Use Computer MAC Address
WAN SETUP
ON Connect Automatically, as Required
ON Disable SPI Firewall
ON Respond to Ping on Internet Port
MTU Size (in bytes) 1400
NAT Filtering Open
ON Disable SIP ALG
Pozdrav,
Imam isti model samo v6 verziju, ok vidim da si ispritiskao sve na routeru, medjutim meni je samo ukljuceno kod wan-a connect automatically,
vezu imam od upisa 10.63.0.1, samo jedan veliki problem, nakon 12 satnog lease-a dhcp nemože obnoviti na WAN-u (vanjsku adresu) nego samo Bnet internu onu 10.63.100.x i to me izludjuje, te ono najgore moram router ručno isključiti da obnovi adresu ??? onu 198.x.x.x
BASIC SETTINGS
Use Default Address
WAN SETUP
ON Connect Automatically, as Required
OFF Disable SPI Firewall
OFF Respond to Ping on Internet Port
MTU Size (in bytes) 1350
NAT Filtering Secured
ON Disable SIP ALG##### nema ovu opciju.
Neznam dali Router gubi DHCP dobijen od modema odnosno Xcarnet nešalje ispravno lease ili je ipak nedostatak postavki na routeru problem jer nakon lease-a nemogu na internet ali s Wana u router mogu odnosno s interenta na router da. ??
Hvala
(možda ti je samo MTU bio problem ??)
problem je bio koliko ja kuzim u SPI firewallu (ako je to ukljuceno ne radi) i forwardanju MAC adrese od racunala (ovo mi nije nikako jasno, zasto ne radi s macom od routera, ali ne radi, pa ostavljam da forwarda mac od kompa. za MTU nisam siguran, neda mi se opet eksperimentirati, sada kako tako radi pa ga ostavljam tako neko vrijeme
sto ce tice DHCP-a ni meni to ne radi pa moram rucno restartat. toliko sam zivaca izgubio s ovim i jos uvijek ne radi kao prije.
ne znam sto cu ali cu ali cu najvjerovatnije se prebacit na neki drugi paket DCM-a koji podrzaje PPPoE. ovako vise ne mogu :(
za usporedbu doma ima iskon duo vec par godina (ne sjecam se tocno koliko ali mislim da je od 5 mjeseca 2006 ili cak 2005 nisam siguran) a prije toga sam imao u iskona DSL.
Jedan jedini put sam zvao sluzbu za korisnike i to je kada je bio izgorio router. osim toga samo radi, bez problema.
o ovom stanu posto nemam telefona bio sam prisiljen uzeti bnet iako da sam znao da cu se ovoliko zezati nebi nikad isao s njim... (carnet ili ne carnet, PPPoE ili PPTP ne zanima me jednostavno ne radi)
PA mislim da ću nakon svega ovoga odustati od Xcarneta jer ionako s njima nemože se ostvariti komunikacija, i još dalje meni treba i VPN veza prema poslu,a ni ona nije podržana jer je i ona PPTP, dakle Xcarnet ne podržava više tunnel veza, a to mi je ipak previše, sve i da moram čekati da podese VPN routere to je previše.
Router neću mijenjati za neke Xyz modele a kvragu i 30-tak kuna više.
Vraćam se na Bnet vezu.
Pozdrav
Ljudi, da li neko moze napisat sto treba napravit za Netgear WGR614 ali verzija 9, dakle v.9.
Naime, sve gore rečeno sam proba ali nista ne pali, pa ako nekome nije problem točno specificirati sto se treba napraviti bio bih vrlo zahvalan (moze i screenshot svih tabove koji su relevantni)
Hvala i pozdrav
Malo offtopica: od 1.6. svim korisnicima povećavaju brzine samo još neznaju za koliko. Sve će se znati na vrijeme. Bili su povećali brzine samo onim koji imaju net a sad će vjerojatno svima nama ostalima...
Ja takoder ne uspijevam podesiti svoj ruter da se spoji sa PPTP-om. Router je Micronet SP888BP, a spajam se (bezuspješno) preko Bnetove xcarnet veze. Ako ima tko sličan model ili iskustva, POMAGAJTE!
Ja nisam uspio napraviti vezu u Windows 7 RC1
Imam i ja isti problem nikako se spojit
MEni je wgr614 samo sto je razlika v9 mi je
Pokusao sam sve kao i vi meni nece nikako da se spoji
PA molim kome je uspilo da napise tocno kako sta i ako mu nije tesko da stavi koju sliku kako to napravit
Imam Thomsonov speedtouch 780wl i Bnetov carnet, nekada se uspijem spojiti na internet preko routera ali ne znam kako. U svakom slučaju da li zna netko kako poštelati postavke za ovaj tip routera.