Pozdrav...
Molio bih vas pomoć ako netko zna...
Imam router sa bežičnim internetom u kući na 2. katu. U prizemlju nema interneta... kako pojačati signal ili koji router većeg dometa kupiti???
Hvala
Pozdrav...
Imam router sa bežičnim internetom u kući na 2. katu. U prizemlju nema interneta... kako pojačati signal ili koji router većeg dometa kupiti???
Hvala
Pozdrav...
Hvala
signal u principu nemozes pojacati - a signal bi morao imati - pogledaj dali uopce imas signala - pa onda lako nadjes bolji ruter
je... ali ne mogu ga staviti na prvi kat... može stajati tamo gdje je... u t-comu su mi dali repeater, ali može doći samo do prvog kata... dalje ništa...
antene ili sl??
a jel imas mogucnost kabel provuc od routera na 2. katu do prizemlja? makar i s vanjske strane kuce. Onda bi samo doli UTP spojia u router za prizemlje i stvar rijesena. Najgora prakticki solucija ti je ic kroz 2 kata (pretpostavljam armiranog) betona, i to jos okomito. Ako ti je na gornjem routeru omnica (stap antena), mozes je pokusat zarotirat tako da ne stoji okomito (uspravno), vec je polegnes, a isto napravis i ako imas kakvu antenu u prizemlju. Omnica (ako je na gornjem katu okomito) ima relativno uzak kut zračenja po vertikali, dok po horizontali zraci u 360 stupnjeva. Okretanjem na bok (vodoravno), taj signal saljes ravno prema donjim katovima (ali i prema gore)...
naručio sam Air Live WL-1700USB i sad me zanima ima li ovaj adapter mogućnost da odašilje signal tj da mogu spojit na njega tablet pošto ima jaču antenu od rutera...jedna prostorija je previše udaljena pa ne mogu lovit signal....
svi aktivni elementi u mrezi mogu slat i primat podatke... vjerojatno si mislia moze li isti glumit access point, i odgovor je da moze glumit softverski AP, ali ti za to triba bit upaljeno racunalo. Ako mislis na varijantu da ga spojis direktno u tablet, mislim da to ne prolazi...
Sad, dal sam te dobro razumio....
misliš da mogu samo mrežnim kabelom spojiti dva ista rutera (jer ih ga mogu nabaviti) i da bi to šljakalo??
Naravno da bi radilo (ali ne za dva ista routera jer je jedan ujedno i dsl modem) ... U router koji ti je na katu i ima modem u sebi (spojen je na net) na LAN konektor spojis kabel, povuces isti do prizemlja, i u prizemlju spojis na drugi router (WAN konektor), s tim da ti taj drugi router u pravilu mora biti bez modema, dakle, klasicni DSL/Cable router/AP.
Neki od modela router/modema takodjer izmjenom firmware-a podrzavaju "pretvaranje" u router, ali to je vec prica za sebe. Tebi dakle za prizemlje triba router s WAN prikljuckom.
Imam problem što se tiče jačine wireless signala u kući. Koristim kablovski internet od telemaha i imam wireless ruter "TP-Link" ovaj na slici:http://s1332.photobucket.com/user/cobra036/story/78423 U prizemlju gdje mi stoji ovaj ruter je signal dobar ali na katu mi je veoma loš.Molim da mi neko odgovori pošto imam još jedan isti ovakav ruter nov dali se može nešto uraditi da se ovaj novi stavi na gornji kat ali ne da ga povezujem kablom.
Hvala.
pozdrav imam ADSL internet i daj modem od adsl-a ima wifi uu sebi a imam antenu tp link TL-WA5210G i sad bi zelio da dam komsiji svoj wifi a da on sa ovom antenom hvata moj wifi i da ima internet na racunaru al kako kod udem u antenu i postavim ja nece internet postavim je u ap client mode alopet nista jel mi moze neko detaljno objasnit sta treba da uradim i kako a ako nista imam jos jedan modem koji moze slat signal i koji je otkljucan samo mi treba pomoc sta i kako unaprijed zahvaljujem