Imam kopjuter i adsl i spojen mi je žičano.
I laptop koji ima wirless ali nevalja tj stano se kvari pa bi tia kupiti modem da mi i kompjuter i laptop rade na svak svom modemu samo me zanima da li je to moguče ?
Imam kopjuter i adsl i spojen mi je žičano.
I laptop koji ima wirless ali nevalja tj stano se kvari pa bi tia kupiti modem da mi i kompjuter i laptop rade na svak svom modemu samo me zanima da li je to moguče ?
nije mi jasno ako imas wireless na laptopu a komp je zicno povezan u cemu je problem?Sta ti se kvari?
ma uvik se kvari nece da se spoji i tako.. bezveze dosadilo mi je to, želim imati žičano, reci mi jeli se to može ?
Kad sam na wirlesu radi mi normalno 2-3 dana i onda se neče da spoji, a kad iden kliknuti na wirless network connection i refresh list nemogu nači svoju konekciju neko pronalazi neke sasvim druge konekcije koje su zaštičene. Zato mi je dosadilo više i želim kupit modem pa ču moći na net bez ikakvih problema.
samo me zanima kako da oba modema spjim na telefon jer nemam slobodnog utora za kabel od neta..
ma uvik se kvari nece da se spoji i tako.. bezveze dosadilo mi je to, želim imati žičano, reci mi jeli se to može ?
Kad sam na wirlesu radi mi normalno 2-3 dana i onda se neče da spoji, a kad iden kliknuti na wirless network connection i refresh list nemogu nači svoju konekciju neko pronalazi neke sasvim druge konekcije koje su zaštičene. Zato mi je dosadilo više i želim kupit modem pa ču moći na net bez ikakvih problema.
samo me zanima kako da oba modema spjim na telefon jer nemam slobodnog utora za kabel od neta..
ja imam slican problem ali ja stojim ovako........imiam komp i laptom i adsl euter ALI SAMO ZICNI ne bezicni i sada je nasstao problem jer mi se nece na oba kompa spojiti na net zasto ak mi neko moze reci?? hitno je!!!!!!
Pogledaj si na modemu od adsl-a koliko imaš slobodnih priključaka za spojiti. Uglavnom su 4, od ta 4 obično su 2 za internet konekciju preko računala dok ostala 2 služe za max TV. E sada ako imaš još koji slobodan utor na tom modemu od adsl-a slobodno žično spoji laptop na njega kao što si spojio komp. Ali ako nemaš viška ulaza u modem, potrebno je nabaviti switch koji češ prikopčati na mjesto gdje ti je do sada bio komp prikopčan na taj adsl modem i u switch spojiš laptop i komp preko žice.
Uglavnom pogledaj na tom svom adsl modemu tj. routeru dali imaš slobodnih mjesta, na slici su ti ti utori označeni s P1-P4, ako nemaš tada kupiš switch (primjer druga slika) gore je objašnjeno kako i šta.
ja imam slican problem ali ja stojim ovako........imiam komp i laptom i adsl euter ALI SAMO ZICNI ne bezicni i sada je nasstao problem jer mi se nece na oba kompa spojiti na net zasto ak mi neko moze reci?? hitno je!!!!!!
Kod tebe bi mogao biti problem ručno namješteni IP. Probaj ga postaviti na automatski.
Kod tebe bi mogao biti problem ručno namješteni IP. Probaj ga postaviti na automatski.
moze mal detaljnije ne kuzim se u mreze (nazalost) nista :-))
btw negdje sam procitao da ne mogu s istim racunom na dva kompa se registrirati na net
Odeš u control panel/network and sharing center/change advance setings/ desni klik na mrežni adapter, tj. lan karticu i propertis. kada ti se to otvori primjetiti češ nekakvu listu i na toj listi odabereš opciju koja je na prvoj slici označena plavo i klikneš na propertis. Tada ti se otvori dodatni prozor kao na drugoj slici. Ako imaš ukucane brojeve, označi na automatic i klikni ok, restartaj komp i to bi trebalo biti to.
Inače ovako se dolazi do tog mrežnog adaptera na Visti ili Win 7, za Xp je slično, ali ne i isto. Budeš skužio.
ej probao sam i takve su mi vec postavke ali i dalje nece imam edimaxsov ruter/Adsl modem prvo se spojim na komp i tu sve stima imam net al nemogu se zicno spojiti na laptop nece uopce..pise mu username and password error ili neka neidentificirana greska
Zanimljiv problem, možeš li postati sliku kada ti izbaci taj error. Inače kod kuće imam SpeedTouch i preko njega na net idu 3 računala preko žice i jedan preko wirless konekcije, nemam nikakvih problema.
Zanimljiv problem, možeš li postati sliku kada ti izbaci taj error. Inače kod kuće imam SpeedTouch i preko njega na net idu 3 računala preko žice i jedan preko wirless konekcije, nemam nikakvih problema.
sada mi ni tu laptop ali ja mislim da je greska u tome sta pokusavam dici internet s jednog acc-a ( jednog korisnickog imena) na dva kompa u isto vrijeme...jel moze biti to....modem mi je u pppoe ilti tak nekak ide nije u bridge nacinu rada...ne razumijem se puno
dobar dan, sutra idem kupiti laptop u mikronis pa me zanima dali mikronis prima cekove tj. dali se moze kupovati na rate od zagrebacke banke.i jos nesto dali su laptopi od hp sranja ili su oke...HITNO!!!
dali su laptopi od hp sranja ili su oke...
ne znam kakvo je to pitanje uopce...
pozzzz svima imam jedno pitanje ako zna neko da mi odgovori bio bih mu zahvalan::: adsl sa rqacunara na lap top ,,,, instalirao sam novi windows i kad je trebalo da se prikaci sa lap top na net nekako kao da ga je sam windows sa glavnog racunara blokirao a kada se iskljuci mrezni kabal iz kompa wireles na lap top radi sta moze da se uradi povodom tog pitanja, da li zna neko
pozzzz svima imam jedno pitanje ako zna neko da mi odgovori bio bih mu zahvalan::: adsl sa rqacunara na lap top ,,,, instalirao sam novi windows i kad je trebalo da se prikaci sa lap top na net nekako kao da ga je sam windows sa glavnog racunara blokirao a kada se iskljuci mrezni kabal iz kompa wireles na lap top radi sta moze da se uradi povodom tog pitanja, da li zna neko
instaliraj driver za maticnu,,jer ocito windows nije instalira,,skini znaci drivere za lan za win7