Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.300
|
čitano: 1.249.268
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Danas su me zvali sa iskona in žele da prejdem k njima. Njihovi paketi su mamljivi, gledam Iskon TRIO star 20Mbps za 299kn. Čitam po forumu i vidim da su iskustva svakakva, od ignoriranja, do kvara svakih 3 mjeseca, prekida veza... Kakvo je stanje sada? Trenutno sam na T-Comu, osim visokih cjena i optike još ni u planu, zadovoljan sam. 5 Mbps internet, maxTV, telefon, sve radi, sviđa mi i odaziv na tehničke kvarove - za 48 sata dolazi tehničar i popravi / promjeni uređaje - cijena cca. 330kn (imam 25 Europa na telefonu i 5kn regionalni programi za TV). Kak dela internet pri iskonu, ping, igranje igrica, youtube, tv?

Ako se odlučim, uzet ču bez ugovora. Pa sad čitam na internetu i ovaj mikro tekst...

Uključenje bez ugovorne obveze:

- uključenje telefonske/internetne veze - 600kn

- uključenje TV usluge - 300kn

- uključenje dodatnok prijemnika za iskon.TV - 300kn

Instalacija - 450kn, tj. 1kn za samoinstalaciju - e pa zašto bi oni uzeli 1kn ako moram sve postavit sam? Nije problem ali...

Što više čitam ovaj mikro tekst, sve mi se manje prelazi sa T-coma...

offtopic

Konstantno svaki mijesec me nazivaju operateri i nude mi kaj kakve pakete, i to mi ide več jako na živce. Ima još tko da ga stalno nazivaju?

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 16:42 (WeeDev).

0 0 hvala 0
14 godina
Iskon "iskustvo"!

ja sam malo pozalio sta sam stavio iskon u novi stan, ali iskreno radije cu pregrmiti te stvari svako toliko, nego da placam 100kn x12mj vise, plus sta imam 6mbit vise nego na tcomu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Iskon "iskustvo"!
WeeDev kaže...

Ako se odlučim, uzet ču bez ugovora. Pa sad čitam na internetu i ovaj mikro tekst...

Uključenje bez ugovorne obveze:

- uključenje telefonske/internetne veze - 600kn

- uključenje TV usluge - 300kn

- uključenje dodatnok prijemnika za iskon.TV - 300kn

Instalacija - 450kn, tj. 1kn za samoinstalaciju - e pa zašto bi oni uzeli 1kn ako moram sve postavit sam? Nije problem ali...

tako ti je kod svakog operatera, naplacuju masno da te ukljuce bez ugovora i zato ti svi ljudi uzimaju na 24 mjeseca, ja sam uzeo dodatni prijamnik i 30 kn placam mjesecno za njega, nikakvih 300 kn nisam platio tako da pretpostavljam da ga 24 mjeseca moram imat, najbolje si uzmi neki duo paket i evo tv, s evo tv-om ces dobit hbo i te neke zanimljive programe i kad se zbroji racun za evo tv i iskon nece prijeci 300 kn, bit ce i manji al jbg ja sam malo zurio i prekasno sam to skuzio pa sad moram 2 god imat ovako, ovdje na iskon tv-u 90% programa sta nekog kurca i valjaju(HBO, Cinestar) su zakljucani moras kupovat pakete kanala a snimalica im se isto posebno placa 10 kn mislim

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 20:35 (domac5).
16 godina
Iskon "iskustvo"!

Ima li netko iskustva sa Iskon optikom i kako stvar radi?

Moja zgrada je dobila mogucnost optike od ovog mjeseca i na reklami na ulazu zgrade je pisalo da brzine idu do 80/40 i ok cijena (čak i manje nego sad placam 10/0.5 ili takvu neku mizeriju).

Na netu nisam uspio naci takvu ponudu. wtf 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
RuskeGTT kaže...

vidim na kraju da tu poruku dobivam od 3-4mj, prije nisam dobivao...a na stranicama nista...mah, ionako koliko sam na netu, tj kompu mi dovoljno i 10mbit

Nije da te nagovaram, ali barem 20mbit vdsl u usporedbi s 10mbit paketom se debelo isplati. Ko prosjecnom korisniku sigurno ti treba uploada a min ces navuci 1mbit ak ne i 2 ili vise. A i brzi download nije za bacit. Velim ne nagovaram, ak ne trebas, ne trebas.

14 godina
Iskon "iskustvo"!

jasno, promjena u cijeni je stvarno minimalna, ali sta kad na stranici nemam toga dostupno...vidjet cemo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Stabilna veza punih 50 sati.  Zanima me imate li i koliko CRC-a unutar 24 sata

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.

0 0 hvala 0
13 godina
torrente kaže...

Stabilna veza punih 50 sati.  Zanima me imate li i koliko CRC-a unutar 24 sata

Milijardu grešaka! Beat this!

CRC 400.000 u 50 minuta

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina
Iskon "iskustvo"!

zadnji link mi je trajao skoro 6 dana, jucer navecer sam restartao ruter jer mi je trzala slika i zvuk na opti tv-u

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Lijepe parice imate. Ja imam od 300 do 1500 FEC grešaka u 15min i tu i tamo koji ES.

Blago vam se, zavidim vam na trenutnom stanju.

Zanimljivo da je naša zgrada spojena na najveću centralu u Rijeci a duplo joj je bliža druga (manja) centrala.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Hvala dečki. Ja inače imam iznimno dobar (super stabilan) net preko kabelske. Ovo mi je jedan drugi priključak i sada proučavam tu VDSL2 materiju. Tako se nemojte čuditi ako puno zapitkivam.

Za početak, ovaj post mi je pomogao da proučim terminologiju.

http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?topicid=105744

Za sada je kod mene sve stabilno preko dva dana. 

Ništa se nije pomaklo na nijednom parametru sa slike u ova dva dana. Jedinu kod svakog refreša ima fluktacije u ova dva broja...i to male. Upstream skoro ništa, a downstream varira najviše  od 38.000 do 38.800. Pretežno 0.300 plus minus gore dolje kod dva tri refreša.

Sada ću sve prepustit vremenu i motrenju.

1 0 hvala 0
16 godina

To su još male oscilacije, ja imam oscilacije od 5-20% ovisno o dobu dana. Očito blizu tebe u kabelu nema parica na vdsl-u/adsl-u.

15 godina
parizer kaže...

Ima li netko iskustva sa Iskon optikom i kako stvar radi?

Moja zgrada je dobila mogucnost optike od ovog mjeseca i na reklami na ulazu zgrade je pisalo da brzine idu do 80/40 i ok cijena (čak i manje nego sad placam 10/0.5 ili takvu neku mizeriju).

Na netu nisam uspio naci takvu ponudu. wtf 

Nije optika, FTTB je. Optika dovedena do zgrade, u garaži/podrumu DSLAM i parice idu do izvoda pa dalje do tebe. 17a spektar, nema HT-ove parice, MDF-a i "majstorskih" ranžiranja, jedine probleme u vezi može stvarati loša instalacija u zgradi.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
10 godina
Iskon "iskustvo"!

Jel imao tko iskustva sa prelaskom s VDSL-a natrag na ADSL. Možda informacija iz prve ruke koji su troškovi, dal se šalje modem natrag ili oni dolaze po njega kao što je slučaj kad se prelazi na ADSL i slično.

VDSL me totalno razočarao i vjerojatno se vraćam natrag na ADSL jer nemam u planu plaćat uslugu koja je 3 puta lošija od one koju sam imao na običnom ADSL-u.

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Tehnicki gledano modem se ne mora mjenjat jer svaki vdsl modem radi i na nizim standardim znaci adsl2plus i nize.
Jedina stvar je kako se s njima dogovorit da na dslam stave adsl profil.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina

Pa iz tehnike ti stave adsl profil nije to neka mudrost.

Jedonkratna naknada od 63kn će ti se naplatiti za prelazak na manji paket istih vrsta usluge (tel+int recimo) ako si na ugovoru.

No zašto prelaziš natrag, ako ne ispunjava tvoja očekivanja to im slobodno napiši i obrazloži zajedno sa zahtjevom za smanjenjem tada nećeš platiti gornju naknadu a imati ćeš pravo i na popust.

BTW ovaj vrli Iskon opet nije poslao račune, ja stvarno ne razumijem tu tvrtku. Šalje preko propalog CityEx-a, prošli mjesec dobio 24. 6. račun.

Ni danas račun neće doći a inače je pravilo da kada dođe imaš minimalno tjedan dana. Iskon šalje račun u najboljem slučaju 5 dana prije roka za plaćanje (15. u mjesecu)

12 godina
Iskon "iskustvo"!

ja imam jedno pitanje znaci narucio sam prelazak na brzinu sa 5mbs na 30 i ugl dobio sam ruter u petak i rekli su mi da ce svijetliti crveno lampica kad dobijem novu brzinu i da cu dobiti poruku ugl jutros kad sam se probudio svijetli crveno i odem ja testirat brzinu i imam jedva nekih 9 mbs jel moguce da treba malo vremena da dodje puna brzina ili je u necem problem?

zaista mi je glupo placati 30mbs a nemat ni 10..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pa jesi li pogledao attinable brzinu na xdsl statsima? Ti je pušten vdsl ili adsl?

12 godina
Iskon "iskustvo"!

pusten je vdsl to vidim po boji lampice a ovo ostalo kak pogledam??
ugl testirao sam sa speedtestom preko zice spojeni komp i ni 10mb ne dodje a ako se dobro sjecam pravilo je da moraju davat barem polovicu od deklarirane brzine zar ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

192.168.5.1 Administrator/Administrator -> xdsl statistics.

12 godina
Iskon "iskustvo"!

evo pise 25 al speedtest i dalje daje 10mb max, a sad kad sam testirao s xboxom i mobitelom isto daje 23 tako da msm da je to ok..
ugl jel normalno da mi skida sa steama 1.1mb za  tih 25 mbs?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
tomislavivic kaže...

evo pise 25 al speedtest i dalje daje 10mb max, a sad kad sam testirao s xboxom i mobitelom isto daje 23 tako da msm da je to ok..

Ne, trebao bi imati brzinu 2.x mb/sec.

Napravi nam screenshot od xdsl statistics da vidimo stanje.

14 godina
Iskon "iskustvo"!

tebi je problem u kompu a ne u internetu ako preko moba i xboxa dobivas sam 10 mbps, mozda ti je mrezna kartica u kompu za kurac ili ti ne valjaju driveri, ja sam bezicno dobivao 10 mbit kad mi je stick bio iza spojen a kad sam ga premjestio naprijed na usb utor onda dobivam punih 20 mbit bezicno

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Cromaki kaže...
tomislavivic kaže...

Ne, trebao bi imati brzinu 2.x mb/sec.

Napravi nam screenshot od xdsl statistics da vidimo stanje.

tako sam nes i mislio jel mi je ovo bio mali pomak naspram 5mbs

ugl nadam se da sam dobro sliku napravio 

btw jel moguce da moja mrezna kartica(od maticne) ne moze izdrzati jacu brzinu od 10mbs jel gledam sad svugdje radi normalno i pokazuje na speed testu i na downloadu druge brojeve osim pca..

edit: evo i link jel msm da se ne vidi najbolje na ovoj slici..:O
http://imageshack.com/a/img673/8162/GQfSGI.png 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 15:54 (tomislavivic).
16 godina

Promijeni lan port na routeru, ištekaj iz LAN1 npr i stavi u LAN2 za početak.

Iskonov router Zyxel vmg5313-b30a ima bug pa zna prebaciti lan port u 10mbps mod, samo promijeni port za početak. Sumnjam da ti matična ima samo 10mbps port.

Parica ok međutim ne ide punih 30mbps (pretpostavljam da si njega uzeo), neće ići više od 26mbps čak da ti i target marginu malo smanje, rađe im javi da bi prešao na Duo 20 budući da ne možeš ostvariti punih 30mbps.

12 godina
Ag008 kaže...

Promijeni lan port na routeru, ištekaj iz LAN1 npr i stavi u LAN2 za početak.

Iskonov router Zyxel vmg5313-b30a ima bug pa zna prebaciti lan port u 10mbps mod, samo promijeni port za početak. Sumnjam da ti matična ima samo 10mbps port.

Parica ok međutim ne ide punih 30mbps (pretpostavljam da si njega uzeo), neće ići više od 26mbps čak da ti i target marginu malo smanje, rađe im javi da bi prešao na Duo 20 budući da ne možeš ostvariti punih 30mbps.

evo uspio sam puno ti hvala care..:)))))))

evo sad imam 24mbs napokon..:)
ma necu smanjivat jel mi je ista cijena za 30 i 20mb(bar su mi tako rekli kad sam zvao)..
samo jos da te pitam ovo oko parice sto to tocno znaci za ubuduce da znam?

16 godina

Parica-> telefonski kabel koji vodi do tebe.

Nije baš neka, udaljen si oko 1km.

Moja je tu negdje kao i tvoja.

13 godina
Ag008 kaže...

Parica-> telefonski kabel koji vodi do tebe.

Nije baš neka, udaljen si oko 1km.

Moja je tu negdje kao i tvoja.

Kak za VDSL znaš udaljenost? Potpuno su drugačiji podaci nego za ADSL.

Prema ADSLu sam jako blizu, a prema VDSLu.. nemam pojma :D

Makar, blizu sam nekoliko centrala, pa postoji mogućnost da su me na drugu preselili prilikom prelaska na VDSL? Il se to ne radi?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Bilo bi lijepo kada bi par vas iskusnijih lijepo sve ove pojmove iz loga ljudima dočarali kroz jedan cjeloviti post (tutorijal). Kasnije se to ljudima linka. Naknadno se post editira kako se saznaju korisne informacije.

Dakle sve ove pojmove sa slike navesti...

...te u kratkoj crtici navesti, koji su brojevi idealni,a koji predstavljaju solidnu sredinu. Naglasiti koji brojevi mogu dovesti do problema u vezi...gdje počinje potencijalni problem.

To bi bio iznimno kvalitetan post kojeg možemo čuvat u arhivi i po potrebi linkat ljudima.

Osim ovih brojeva iz loga, može se tu dodati i masu poučnih stvari o VDSLu...kako,zaštko, dokle i sl.

Možemo...nasumično taj post ovdje kreirat,ali nastao bi nered na temi i gomila postova ili da netko pokrene textualni dokument koji svi možemo editirat preko dropboxa ili onedrive.

Kasnije to zaljepimo na ovu temu.

Jednostavno ljudima u jdednom postu ponuditi orjentaciju i znanje ( znanje koji su pojedinci mukotrpno sakupljali na svojoj koži).

Btw ja isto za neke parametre routerovog loga ne znam koliki su brojevi potrebni i što znače.

3 pristajem
1 nema potrebe
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 20:48 (torrente).

0 0 hvala 0
16 godina

Ima već na forumu http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/kvaliteta-dsl-parice/182498.aspx

FEC greške su ispravljene, nebitne i jedino se gleda ES, UAS su sekunde koliko usluga nije radila

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 21:51 (Ag008).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice