Iskon-carnet duo

poruka: 6
|
čitano: 6.658
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Iskon-carnet duo

već sam skoro godinu korisnik ove adsl usluge (flat, nazivna brzina do 10 Mbps, stvarna oko 8,5) i imam dva povezana problema:

> veza puca bar dvaput dnevno (od dvije-tri sekunde do nekoliko sati),

> ako kvar (?) prijavim u Iskon, šalju me u Carnet, gdje me vraćaju u Iskon i tako se ping-pong nastavlja u nedogled, svakoga puta.

ima li još itko sličnih iskustava i je li jedino rješenje otkazati Carnet i prihvatiti Iskon-duo flat vulgaris?

(napomene: Carnet je mjesečno 100 ćn za deklariranu brzinu, a Iskon 150 ćn za 3 Mbps no daju i jamstvo nepucanja veze i routing način za modem, što za Carnet nije moguće)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Iskon-carnet duo

Kao prvo, koliko je meni poznato, usluga DUO.CARNet deklarirana je na brzinu 5 Mbps/512 kbps.

Nadalje, što se tiče pucanja veze u tvom slučaju, ne znam misliš li možda na automatski reconnect - obzirom da je router konfiguriran u bridge modu, na internet se spaja putem PPPoE konekcije koja se u redovitim intervalima prekida (i zatim ponovno uspostavlja - ako je tako podešeno).

Inače, vjerojatno znaš da se s tom uslugom spajaš na hrvatsku akademsku mrežu, koja povremeno zna biti zagušena - zbog broja istovremeno spojenih korisnika. Ovih 2 puta dnevno prekidanja veze koje si spomenuo se čine podnošljivima, iako mi nevjerojatno zvuči da se ponekad nakon toga nije moguće spojiti sat vremena (ako sam dobro razumio).

U kakvom stanju ti je telefonski priključak/instalacija? Osobno sam se uvjerio da je ovo vrlo važno, jer sam istu uslugu ugovorio na dvije lokacije - kod sestre (koja je u relativno novoj zgradi i radi joj besprijekorno) i kod cure (koja je u starijoj kući, sa lošijim instalacijama, te uspijeva ostvariti brzinu usporedivu sa ISDN-om, a karakteristična su i česta odspajanja i nemogućnost spajanja - ali nikada dulje od nekih 10-ak minuta).

Što se tiče Iskon usluge koju si naveo, nije mi poznato da se daje jamstvo nepucanja veze. Svima je poznato da se svi davatelji usluga unaprijed ograđuju od toga, sa izjavama u stilu - XY će isporučiti najveću moguću brzinu koju dopuštaju navedene fizičke karakteristike postojeće linije, a koja korisniku omogućuje optimalno korištenje.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Iskon-carnet duo

ima smisla ovo no pojedinosti ove vrste prije nisam znao. naime, o tome ne govore ni jedni ni drugi. ok, znam, postoje forumi no je li nerazumno za plaćenu očekivati i korektnu uslugu (barem obavijest da nije moguća?). carnet igra na kartu "povoljne" cijene (100 prema 150) i doista isporučuje brzinu čak i do 9,2 Mbps no nikad s interneta ne povlačim datoteke tolike veličine da bi brzina bila bitna. s druge strane, prijatelji koji koriste Iskon-duo i poput mene nikad ne isključuju računalo (spomenut ću i da je vsako pojedinačno trošilo u računalnoj skalameriji na posebnom neprekinutom napajanju) tvrde da veza nikad ne puca (samo se jednom dnevno IP resetira no bez utjecaja).

hvala ti svejedno. dat ću 50 više (izmjena paketa je besplatna), jer mi je puna kapa gubitka podataka zbog rada izravno na fakultetskom poslužitelju (bez mogućnosti lokalne pohrane).

13 godina
neaktivan
Iskon-carnet duo

Dobar dan, imam problema sa ta 2 routera 1. (sivi) se515 2. sx763. sx763 je na iskon-carnetu i htio bi spojiti se515 na njega i podizati dail up konekciju i imati stalnu internet vezu na se515. Ne znam kako spojiti kablove i koje postavke staviti na 1. ni na 2. pa ako bi netko mogao nacrtati preko slike koji kabel u koji lan i postavke za 1. i 2. . Hvala mucim se vec 4 dana i sve uzalud. {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Iskon-carnet duo

Imam pitanje ako naprimjer uzmem iskon duo carnet i imam 2 korisnicka imena na carnetu dali mogu na jednom racunalu pristupat s jednim korisnickim imenom a sa drugim korisnickim imenom na drugo racunalo preko istog modema... Sent from my ST23i using Tapatalk 4 Beta

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Iskon-carnet duo
Alan00 kaže...

Imam pitanje ako naprimjer uzmem iskon duo carnet i imam 2 korisnicka imena na carnetu dali mogu na jednom racunalu pristupat s jednim korisnickim imenom a sa drugim korisnickim imenom na drugo racunalo preko istog modema... Sent from my ST23i using Tapatalk 4 Beta

Odgovor bi morao biti potvrdan.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice