Hmm, ovaj ST780 kojeg trenutno koristim radi besprijekorno već više od 2 godine (razne MP igre, torrenti, itd).
Ako ti SpeedTouch sada, onda ga uzmi. Ne znam što da ti drugo kažem.
A jel možeš birati koji modem želiš? Da im pošaljem e-mail ?
Ja nisam mogao birati kada sam prelazio na Amis (davno je to bilo, prije jedno 5-6 godina). Nazovi službu za korisnike pa pitaj.
Sad mi je teta rekla da ću dobiti encom modem (il tak nešt). Jel to valja ?
Valja. :)
Nikako da mi proradi telefon na Amisu. Sve su pokušali, čak i zamijenili modem ali ništa. Telefon dođe na sat vremena i ode ...
Čuješ li ikakav zvuk u telefonu npr. znak zauzetosti linije?
Da čuje se znak zauzeća linije
Probaj zamijeniti kabel od telefona. Kako ti je telefon spojen? U modem ili?
Ni slučajno ne uzimaj SpeedTouch! Oni su najlošiji. Sa njim mi je veza pucala čim bi počeo skidati torrent ili gledati video na YouTube-u.
majstore, koji god uzmeš i ak skidaš torrente pucati će ti veza
Ne znam kako onda drugi skidaju torrente tim modemima, a da im ne puca veza ali ok, nema veze.
Spojen je direktno u modem. Tako i mora. Nema više switcha.
Pogledaj imaš li u kući telefonske utičnice u kojima je nešto spojeno.
A ne znam jesi probao sa drugim telefonskim uređajem, nekad je nekaj najočitije kvar , ko kad mi kosilica nije htjela upalit pa izvadim frgazer i sve očistim i onda skužim da mi je samo nestalo benzina.
Pogledaj imaš li u kući telefonske utičnice u kojima je nešto spojeno.
Jesam. i s drugim uređajem i s drugom kabelom. Nema nigdje niđšta više spojeno...
Samo da nadopunim da sad telefon uredno radi... Ipak je T-com morao nešto podesiti na centrali ...
Evo da se javim sa jednim neugodnim iskustvom. Nije Amis kriv i nije njihov minus ali je minus koji je neizbježan ako koristite operatera koji nema svoju infrastrukturu. Dakle dan i pol sam bio bez interneta i telefona jer je Iskon nekaj isprčkal po ormariću t-coma sa paricama , telefon je nestao u cijeloj ulici, bio sam pet puta na telefonu s Amisom i stvarno su se trudili slali požurnice pa i pokušavali se nekak probit ali stvar je bila u t-scumu, nakon što je t-scum popravio kvar , javili su se iz Amisa i dali najveću moguću brzinu ispričali se i tak to. Dakle Amis + , t-com - .
Svi vi koji imate Amis internet (bakrena parica ili optika, nebitno) sigurno ste primjetili nekakve probleme sa internetom (ne učitavanje ili neispravno učitavanje stranica). Problem je do Amisovih DNS-a. Ako hoćete normalno koristiti internet, promijenite DNS servere.
Nekoliko alternativnih DNS servera:
Google Public DNS
OpenDNS
NortonDNS
Comodo Secure DNS
Najbrži su Google Public DNS i OpenDNS jer imaju servere po cijelome svijetu, dok su ostala dva malo sporija.
Pozdrav.
Problem je od oko 11:30h službeno potvrđen od strane Amisa.
Gledam ovo http://www.amis.hr/privatni_internet.php i cini mi se u redu 110 kuna, neogranicen internet i 3mbps,teo bih pitati neke stvari u vezi s paketom.
Dali se mora potpisati ugovor? sada sam na t-com planirao sam preci na drugog operatera,a T-com istekao
I drugo koliko je cijena modema ?
Sve informacije o Amis uslugama možeš dobiti na broj telefona 0800 50 10 (od 0-24), mailu info@amis.hr ili njihovoj Facebook stranici - fb.com/amistelekom
pozdrav, planiram od amisa uzet 2u1 internet + telefon paket midi od 8mpbs dl i 768kb upload, ali me zanima dali pokrivaju moje podrucje... (okolica Omisa) i sto im znaci ovo 10 mail adresa, 150mb mailbox prostora 50mb web prostora, ne razumijem jednostavno sto je to (-.-'') itd itd, mozda je malo glupo pitanje al ono ne razumijem se bas najbolje u to sve, hvala :)
pozdrav, planiram od amisa uzet 2u1 internet + telefon paket midi od 8mpbs dl i 768kb upload, ali me zanima dali pokrivaju moje podrucje... (okolica Omisa) i sto im znaci ovo 10 mail adresa, 150mb mailbox prostora 50mb web prostora, ne razumijem jednostavno sto je to (-.-'') itd itd, mozda je malo glupo pitanje al ono ne razumijem se bas najbolje u to sve, hvala :)
Amis je dostupan na području Zagreba, Velike Gorice, Sesveta i Samobora.
10 mail adresa znači da možete zatražiti da vam naprave 10 e-mail adresa sa korisničkim imenom po vašem izboru u obliku korisnickoime@net.amis.hr dok 150MB mailbox prostora znači da u mailu imate dostupno 150MB prostora za pristiglu poštu.
50MB web prostora služi za pohranu web-stranica na njihovom serveru.
znaci osudjen sam na mafiju od tcoma... opet... hvala na odgovoru :)
Nisi jedini. I U Zagrebu su mnogi osuđeni na T-com... ako te to tješi ...
znaci osudjen sam na mafiju od tcoma... opet... hvala na odgovoru :)
-to je kao mafijaška podjela kvartova.. kako koga zadesi. ako nije došlo do promjene, nemaš mogućnost za Amis.
-za svaki info, najjednostavnije nazoveš ih i dobiješ odgovor iz prve ruke (ili provjera unosom broja, koji možda nije najtočniji).
-u Amisu ipak rade ljudi-osobe, kad zoveš (besplatan broj) stvarno razgovaraš i ako mogu oni rješe (ili nazovu idući dan..), ostali su samo 'studentski' SKZ koji nema stvarne informacije ili mogućnost nešto napraviti.
eto iako imam mogućnost za amis sami problemi sa t com mafijom, prvo je u srijedu trebalo biti prebačeno, normalno nije, gamad je u subutu isključila svoje usluge a normalno da je moju paricu prosljedilo dalje, i sad kreće ping pong ja-amis-tscum.... nego jel ima smisla pisati prigovor hakomu?
..nego jel ima smisla pisati prigovor hakomu?
ima, problem je samo imaš li volje uz proceduru, prvo moraš žalbe operateru, pa tek tad hakomu..
procedura je da odustaneš :), uglavnom stigao je amis, brzina 8mpbs, za sad zadovoljan, izuzev malo te zezancije sa tcomom