Ovako od subote sam prikljucio ADSL NetFlat2,dosao mi je ovaj ruter ZXV10W300,za sada sam zadovoljan.Ali covjek sto je dolazio kao reako je da imam mogucnosti spajanja na 4 uređaja.Sa ovim WNEtWatcherom pratim ko mi je spojen na ruter.I sada sam vidio da je neko spojen preko ove 192.168.1.3 IP adresom ima slika,cim sam primijetio odma sam promijenio sifru ruteru,ali i dalje je konektovan.KAda ukucam tu IP Adresu u browser trazi mi admin i pasword od AtaVOIPAdapter,od tada mi je konekcija spala sa 2Mb na 1,5 Mb.???
Eto pa čekam odgovore.:...A moguce je da zbog rutera,posto se zagrijava,pa spada konekcija???
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne brini ti ništa, to ti je neki uređaj fizički kablom spojen na ruter (imaš neki VoIP modem?), i kad upišeš tu IP adresu i otvoriš, on te pita za username i password od tog modema, da bi mogao otvoriti njegove postavke.
Uglavnom ne znam kako je to sve kod tebe spojeno, ali nemaš se što brinuti.
Ok, sad znam sta je taj IP, al me i dalje zanima zasto mi je brzina neta spala?! Da li je to mozda do rutera koji se zagrijava? :@
A i neznam bas da li je to neki fizicki uređaj, jer mi ga danas uopste ne pokazuje na programu!
Kako znas da ti je pala brzina? Daj neke konkretne brojke.
Od kada sam prikljucio internet testiram svoju brzinu, i stalno je bila nekako 2.0 .2.1, e poslije kada sam primijetio da mi se taj uređaj loguje na net, tako i na speed test mi pokazuje 1.5 :( Nezz stvarno o cemu se radi...