Pozdrav svima,
Imam jedan jako komplikovan problem pa me zanima da li je uopste izvodljiv i ako je nacin na koji se izvodi. Dakle, u pitanju je slijedece: Imam ADSL internet znate vec u ruter se dovodi preko adsl kabla i onda ruter salje dalje preko lana i wirelessa. Zanima me da li bih mogao ukljuciti jos jedan ruter koji ce hvatati preko wirelessa od prvog rutera i preko koga cu moci dalje opet slati internet. Pokusavam da ne vodim na sprat kablo jer je to jako neuredno pa da probam nesto ovako izvesti. Pomagajte.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zar nije jednostavnije da se kompjuter/i koji je/su na katu spajaju na router bežično?
EDIT: Imalo bi smisla kada bi ruteri bili spojeni žicom!
Hvala na odgovoru. Lahko je s kompjuterima nego imam neke druge uredjaje na koje ne mogu prikljuciti Wireless antenu nego podrzavaju samo LAN konekciju poput resivera recimo.
Bilo bi dobro da odgovori i netko sa više iskustva!
Mislim da bi mogao spojiit žicom samo rutere i onda na onoga na katu što god želiš.
Znam da je žica, ali je samo jedna!
Hvatam ja i na spratu wireless ali pokusavam da ne vucem kablo. Znaci, na drugom ruteru mi cak i ne treba wireless da salje samo da prima od prvog a dalje cu slati preko zice tj. kabla.