trackball ili običan optički miš za gaming?

poruka: 3
|
čitano: 1.166
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Pozz svima s foruma te Bug ekipi :)
Vaš sam citatelj od malena,odkad je otac poceo kupovati prve brojeve vaseg časopisa,ne mogu se bas tocno sjetit ali to je bilo 90ih :)

Uglavnom imam jednu dilemu koju zelim podijelit sa forumasima.

Koristit trackball ili obican opticki mis za gaming??

Ja sam bio 7 godina korisnik Logitechovog trackball miša (bijeli s crvenom lopticom) i mogu reći da je sama preciznost miša fenomenalna. Ne samo za igranje već za rad u programima gdje se traži preciznost (Ps,CorelD,Cad itd) .
Umaranje same ruke,ramena je ravna 0 u komparaciji s obicnim mišem kojim moras maraton napravit u jednom gameu,da ne pricam o upalama :D pogotovo ako se nema adekvatan naslon za lakat ;)

E sada,kolko vas koristi jedan a kolko vas drugu vrstu miša? Koji je po vama bolji? Imate li jos kakvih iskustva i dali mozete reci sto je za vas bolje?

Ps...zašto Logitech M570 nije sa kabelom,već wireless -_-

0 0 hvala 0
17 godina

M570 sam imao na poslu i fino sjedi, sve to 5. Međutim sigurno nije za igre osim neke avanture i sl. gdje ti nije bitno reagirati brzo, a istovremeno precizno.

Ako nisi CS multiplayer ovisnik ja bih išao na kompromis - miš bez trackballa, ali da ima ergonomski dobar oblik. Ovako na prvu probaj kako ti u ruci leži Logitech MX Master, Func MS-3 ili Mionix Naos 8200.

Pokušaj igrati s višim DPI-em. Što manje naprezanja zgloba kod šake; ja nemam potrebe dizati miša dok igram jer sam se priviknuo na male pokrete kod visoke osjetljivosti.

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: trackball ili običan optički miš za gaming?

Eh sada,ja igram Mp ( vec 16god :) igrao sam sam trackballom i sa obicnim optickim i mogu rec da sto se tice precoznosti tice sve je kako se naviknes. Mene zanima po vasim misljenjima sta je po vama najbolje ;) i zasto svi vise preferiraju opticke normalne a ne trackball? Jer ih malo njih koristi ili?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice