Printer se nemože spojit na pc

poruka: 21
|
čitano: 20.091
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Znači kupio printer hp laserjet p2035 i kada idem instalirat drivere na komp dođem do dijela di kao treba spojit printer sa računalom i ja spojim tada usb kabel i pojavi se ova slika i ništa se dalje ne događa. Znate li možda u čemu je problem?

As I walk through the valley of the shadow of death I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Printer se nemože spojit na pc
lucky_look kaže...

Znači kupio printer hp laserjet p2035 i kada idem instalirat drivere na komp dođem do dijela di kao treba spojit printer sa računalom i ja spojim tada usb kabel i pojavi se ova slika i ništa se dalje ne događa. Znate li možda u čemu je problem?

Kao prvo spojiš printera s kabelom mora spojit pa tek onda instalirat drivera! Obratno neće ić jer ih windowsi zbuni bolje rečeno kao da nisi spojio sa printerom.

15 godina
neaktivan
Isprobaj sve moguce USB utore, cak i one na front panelu. Prijatelju sam se mucio s tim preko Teamviewera i nakon 2 dana on meni da je ukljucio u prednji USB jer u zadnje nije islo -.-' ... probaj pa javi.
16 godina

Trenutno instaliravam na laptop koji ima 3 usba i probo sam na svaki i ne ide, samo se cuje zvuk kao da je neki device ukopcan ali se nista ne pojavljuje ni na instalaciji ni na windowsima, problem je sto 1. taj printer koji sam kupio nije bio ispravan pa sam vratio pa je ovaj navodno dobar ali i njega sam vec bio vratio zbog ovog problema i rekli su da je ovaj ispravan samo da se mora spojiti kad to instalacija kaze, ali meni neide. Ni na laptopu ni na desktopu nemogu instalirat, a sve zivo sam probao.

@ sad sam ga pokusao ukopcat prije nego sto sam isao instalirat drivere i win ga je prepoznao i sam ga je isao instalirat i kaze da ga nemože instalirat

As I walk through the valley of the shadow of death I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 18:02 (lucky_look).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Imas nekoga blizu da probas kod njega stavit printer?
15 godina
neaktivan
lucky_look kaže...

Trenutno instaliravam na laptop koji ima 3 usba i probo sam na svaki i ne ide, samo se cuje zvuk kao da je neki device ukopcan ali se nista ne pojavljuje ni na instalaciji ni na windowsima, problem je sto 1. taj printer koji sam kupio nije bio ispravan pa sam vratio pa je ovaj navodno dobar ali i njega sam vec bio vratio zbog ovog problema i rekli su da je ovaj ispravan samo da se mora spojiti kad to instalacija kaze, ali meni neide. Ni na laptopu ni na desktopu nemogu instalirat, a sve zivo sam probao.

@ sad sam ga pokusao ukopcat prije nego sto sam isao instalirat drivere i win ga je prepoznao i sam ga je isao instalirat i kaze da ga nemože instalirat

Pogledaj u device manager ako tamo stoji žuti uskličnik. Ako da, za CD ubacim i kod device manager  naputiš do CD tad će htjeti in stalirat. Ako ne pomaže jedino da se preko update skine i sam instalira.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 18:11 (Nello).
16 godina

I opet kaze postupak plug & play nije uspješno dovršen. A mogao bih probat, ali ako neide na laptopu ni na kompu sumnjam da ce mi kod nekog trećeg radit

@ zanima me imaju li mozda oni u hp-u u Hrvatskoj korisničku podršku ili tako nešto da ih nazovem, na internetu nisam našao ništa

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 18:18 (lucky_look).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lucky_look kaže...

I opet kaze postupak plug & play nije uspješno dovršen. A mogao bih probat, ali ako neide na laptopu ni na kompu sumnjam da ce mi kod nekog trećeg radit

@ zanima me imaju li mozda oni u hp-u u Hrvatskoj korisničku podršku ili tako nešto da ih nazovem, na internetu nisam našao ništa

Dali ti rade one usb memorijski stick kakve se spremaju različite podatke (kao backup)?  Ako nerade, onda odeš u bios za opciju USB ako je postavljen na disable pa bi trebalo bit na Enable.

16 godina
Nello kaže...
lucky_look kaže...

Dali ti rade one usb memorijski stick kakve se spremaju različite podatke (kao backup)?  Ako nerade, onda odeš u bios za opciju USB ako je postavljen na disable pa bi trebalo bit na Enable.

Vidjet cu danas navecer pa javim :)

13 godina
protjeran

Obavezno skini najnovije drivere za HP / tvoj model, jer oni stavlaju na CD neke defektne.

Puno ljudi ima s tim problema i lako su ih riješili kao i ja, skidanjem najnovije verzije drivera za printer.

Osim toga, printer možeš slobodno držati "spojen" odmah u USB na računalu, no printer ne smije biti uključen dok ti se ne pojavi ta slika da ukopčaš kabel u računalo.

Lijepo ti, prije instalacije drivera već spoji računalo s printerom no ne uključuj ga dok ti softver to ne zatraži. Kad te softver zatraži da "spojiš" kabel ti samo uključi printer i instalacija će se nastaviti bez problema. 

Između genija i luđaka fali samo dlaka.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 20:29 (Talalej).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Pa nigdje nisi naveo koji OS imaš na tom PCu, možda je tu problem. .. Ovdje za drivere, mislim da bi trebalo i firmware poboljšati, barem po slici 2. Samo sam uzeo primjer Win7x32.  A možda te krivo navodim ????

slika 2 slika 2
I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
16 godina

Evo uspio sam instalirat nakon što sam skinuo nove drivere, sve je proslo ok, hvala vam puno :))

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I u mojem slučaju PC ne prepoznaje printer tijekom instalacije. Ukopčam ga i piše da driveri nisu ispravno instalirani (Win7). PC mi prepoznaje printer, piše mi da je spojen ali ne mogu instalirati drivere. Printer je Epson stylus DX4400.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 17:08 (Looka).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://esupport.epson-europe.com/ProductHome.aspx?lng=en-GB&data=lkuCfcvA9cxyWBIk5wgudexhHWUK6Mnk&tc=6

skini si ovdje driver, samo odaberi svoj OS u lijevom padajućem izborniku.

Ž

Kadir beneath Mo Moteh
16 godina
neaktivan

Nope. Still won't work.

13 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu pošto je moj problem isti a ovdje nisam našao rješenje.

Kupio printer Samsung ML-1765 i spojio ga na svoj laptop na kojem je instaliran Windows 7 32bit, ali izbacuje poruku "Unknown device". Probao sve živo: Prikopčam printer, ali ga ne palim, instaliram CD koji je došao s njim i kada dođe do momenta da odredim vrstu konekcije printera na laptop odaberem USB connection te mi izbaci da priključim printer. Kada ga uključim, izbaci poruku "Printers Not Found". Iz Device menager-a pokušam da on sam pronađe driver koji mu odgovara ali mi, nakon pretrage izbaci poruku kao na slici 2. Probao printer uključiti u druge USB ulaze i ništa, sve isto, a na tim USB ulazima normalno mi rade miš, stikovi i eksterni HDD. Živ ne znam šta da radim.

Moram napomenuti i ovo: kada sam printer prikačio na laptop koji djeca koriste, a na njemu je XP SP3, uspio ga instalirati bez neke posebne procedure, sve normalno. Printa ko lud bez problema. Zašto onda neće na Win 7?

slika 1 slika 1
slika 2 slika 2
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 8:17 (dinomu).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@ dinomu - najvjerojatnije driveri na cd-u nisu za win7.

također provjeri da je usb kabel dobro utaknut sa obje strane

probaj update-ati chipset drivere svog laptopa

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 8:55 (Wolverine).
13 godina
neaktivan
Wolverine kaže...

@ dinomu - najvjerojatnije driveri na cd-u nisu za win7.

također provjeri da je usb kabel dobro utaknut sa obje strane

probaj update-ati chipset drivere svog laptopa

Na CD-u kažu da jesu i za win7, ali je tu problem prije drivera sa CD-a za printer, jer čim ga prikažim pokazuje "Unknown device". Nisam ti baš toliko dobar sa računarima, pa ne znam kako izvršiti update chipset drivera laptopa.

17 godina
neaktivan

koji ti je točno laptop (proizvođač i oznaka modela) ?

update drivera za chipset se je jednostavan, samo skineš drivere sa proizvođačeve stranice i pokreneš instalaciju, nije to flashanje biosa

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 21:19 (Wolverine).
13 godina
neaktivan
Wolverine kaže...

koji ti je točno laptop (proizvođač i oznaka modela) ?

update drivera za chipset se je jednostavan, samo skineš drivere sa proizvođačeve stranice i pokreneš instalaciju, nije to flashanje biosa

Evo probao sam i to... Na DELLovoj stranici ukucao Service Tag laptopa i na osnovu njega skinuo update za chipset i instalirao. Nakon  uključivanja printera sve opet isto. Izbacuje poruku "Unknown device". Svejedno hvala na savjetu!

13 godina
neaktivan

Uspio sam riješiti problem, ali da mi je neko pričao ne bih vjerovao.

Uz printer koji sam kupio nije došao USB kabal, pa sam uzeo od drugog printera i priključio. Na mom laptopu i win7 nije prepoznavao printer bez obzira šta ja radio, a na drugom laptopu i XP SP3 radio ko lud.

Iako sam čitao negdje na forumu da može biti problem u kablu, nisam na to ni pomišljao obzirom da je radio sa istim kablom na drugom laptopu. Jedini je logičan odgovor bio da su u pitanju driveri.

Međutim, kako ništa nije pomagalo, na kraju uzmem USB kabal od skenera i priključim printer. Na moje iznenađenje, laptop je trenutno prepoznao printer sam instalirao driver i radi bez greške?! Nakon toga uzmem ponovo onaj kabal sa kojim sam prije probao, rekoh da sad provjerim hoće li, obzirom da su sad driveri u redu, kad on opet ne prepoznaje printer.

Dakle, sa jednim kablom radi, sa drugim ne, iako sa tim drugim radi na drugom laptopu! Čudno, zar ne? Razlika među kablovima je u tome što je ovo kablo od skenera deblje (ako to ima kakve veze) i na njemu ima prigušnica (mislim da se tako zove onaj prošireni - mnogo deblji od ostalog dijela kabla - valjkasti dio kabla).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice