C/B laserski printer

poruka: 25
|
čitano: 9.682
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
C/B laserski printer

Dakle, treba mi printer za printanje isključivo teksta pa me zanima šta mi se bolje isplati : neki laserski monochrome ili ink jet. Dakle, bitne su mi cijene samog printera i tonera, mogućnost nabavljanja zamjenskog tonera ili punjenje istog. Sve sugestije su dobrodošle

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: C/B laserski printer

Iz iskustva: što više kopija - laser. Mi na jednom izdvojenom mjestu, vagi, imamo mali laser Lexmark 120v. Tu se printa cca 10000 kom papira mjesečno, što A4, A5 ili A6, i da, printer to uspijeva izdržati, a s time troši jedan toner od cca 380 kn na dva mjeseca, naravno samo tekst i u malo štedljivijem modu... A uz to imam i prah kojim punim te cartridge. Uspijem napuniti i iskoristiti prazni laser cartridge još barem dva puta, bez značajnog pada kvalitete ispisa i što je još važnije, bez velikog prosipanja praha. A i krajnje je jednostavno punjenje. Uz to jedno punjenje košta 80 kn, otprilike. A i ispis je puno brži od inkjet-ova u tom cijenovnom razredu.

Ovo pišem s višegodišnjim iskustvom i stojim iza svojih riječi. Ako netko preferira inkjetove, vjerojatno će ovo pokušati osporiti, no iza mene su stotine tisuća ispisanih strana i tako ja ti preporučam laser.

Ozren.

17 godina
neaktivan
moderator

Laserski uzmi!

HP 1020 je odlican izbor

0100110001100001011110100110000101110010011101010111001100100000010011000110111101101110011001110010000000110001001110010011011100110010
16 godina
neaktivan
C/B laserski printer

Hvala na preporukama ljudi. Inače planiram printati cca 300 stranica mjesečno(ako kome šta znači :) Baš gledam neki Samsung ML-1640 na akciji u Vemilu. Možda ima koji udbaš da zna šta o "njemu"?:)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Solidan, za tvoj obim poslova uzmi. A možeš ga i puniti, ako ti se baš bude daloCool

16 godina
neaktivan
C/B laserski printer

Polako. Nemojmo se prenagliti, plaća je mala pa moram pazit šta kupujem:)

Suzio sam izbor na nekoliko modela :  Samsung ML-1640,  LEXMARK E120,  Samsung ML-2010PR i  HP LaserJet P1005. Molim da me uputite ako imate s kojim iskustva. Kupio bi ovog samsunga, al nešto baš nisam zadovoljan s tom firmom. Sve njihovo šta mi padne šaka, brzo se raspadne:) Izgleda da preostaje ovaj HP...

Uputite me ljudi...:)

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.8.2008 21:33 (novajlija1).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

HP će ti biti skuplji za održavanje, uzmi Lexmark-a, nećeš požaliti, naročito kad imaš tako mali obim posla mjesečno.

16 godina
neaktivan

kako to misliš skuplji za održavanje?

jel se isplati kupovati ove zamjenske tonere po 200 kuna?

17 godina
neaktivan

Po tome uštediš 150-tak kuna. No ja više preferiram kupiti prah koji za jedno punjenje iznosi oko 80 kn i uspiješ napuniti rabljeni cardridge barem još dva puta prije nego se "podere". Uštedu izračunaj sam.

16 godina
neaktivan
C/B laserski printer

još računam...:)

hvala na prijedlozima

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
beerhunter kaže...

... No ja više preferiram kupiti prah koji za jedno punjenje iznosi oko 80 kn i uspiješ napuniti rabljeni cardridge barem još dva puta...

Gdje nabavljaš taj prah? Ako nije tajna? Namigiva
17 godina
neaktivan

Nije tajna, nabavljam ga kod svog dobavljača. Šala, zadnji put sam nabavio iz Microline-a. Pakiranje od 150 g košta me 80 kuna.

17 godina
C/B laserski printer

Ja sam pre nedelju dana uzeo Samsung ML-2010PR i prilično sam zadovoljan, tako da ti ga preporučujem. Zadovoljan sam i brzinom i kvalitetom otiska, nije mi pravio nikakve probleme ni na Visti ni na XP-u, a postoje i drajveri za starije Windowse, kao i za Mac i Linux. Inače, koliko sam čuo od drugih korisnika, svi su zadovoljni (a i u prodavnici su mi rekli da im se ovaj model najbolje prodaje), dok sam za ML-1640 načuo da ima i manje pozitivnih utisaka. Ne znam za koliko možeš da ga nabaviš, ali ovde je cena ta dva modela gotovo identična, nešto ispod 70e. U svakom slučaju, pošto štampaš tekst, i to dosta, uzmi laser i trebalo bi da budeš zadovoljan. Brzina i ekonomičnost eksploatacije su neuporedivi u odnosu na ink-jetove, a i tekst ispada savršeno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
C/B laserski printer

Nashuatec spc200n kolor laser 16/16 oko 800kn skor pa kao laser c/b

ser

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
C/B laserski printer

zamolio bi nekoga da mi preporuči neki jednobojni laserski printer ok rezolucije (600-1200) i najbitnije; jakog zatamnjenja crne tinte na laganom glossy papiru i transparency foliji. brzina nije bitna i bilo bi ok da ne guta previše boje. šta mislite o Samsung ML-1640? hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
C/B laserski printer

Ako ti igra ulogu cijena (i dostupnost zamjenskog) tonera onda HP P1005 ili P1006.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 19:40 (flip).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
C/B laserski printer

Pisat ću ovdje da ne otvaram novu temu.

Želim kupiti ovaj laserski printer te me zanima vaše mišljenje/iskustva s njim.

http://www.links.hr/?naziv=printer-xerox-phaser-p3140-laser-600dpi-8mb-usb&option=artikl&id_kategorija=1007101160&id_artikl=100.710.067

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: C/B laserski printer
latzy kaže...

Pisat ću ovdje da ne otvaram novu temu.

Želim kupiti ovaj laserski printer te me zanima vaše mišljenje/iskustva s njim.

http://www.links.hr/?naziv=printer-xerox-phaser-p3140-laser-600dpi-8mb-usb&option=artikl&id_kategorija=1007101160&id_artikl=100.710.067

Hvala

Bump! Mene takoder zanima isto za _isti_ printer. Najvise me zanima $$$ za toner/punjenje jer nigdje ne mogu naci...

I'm not your buddy, friend. I'm not your buddy, guy. I'm not your guy, pal.
15 godina
neaktivan
kajmak kaže...

Bump! Mene takoder zanima isto za _isti_ printer. Najvise me zanima $$$ za toner/punjenje jer nigdje ne mogu naci...

http://www.toner.hr/xerox.htm

Life is cruel... Why should the afterlife be any different? I offer you a choice. Join my crew, and postpone the judgment... One hundred years before the mast... Will ye serve?
16 godina
neaktivan
C/B laserski printer

printer mi se čini sasvim okej, i vjerujem da ću ga uzeti. 

Zanima me samo neki feedback vezan uz dojmove nakon kupovine :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
latzy kaže...

printer mi se čini sasvim okej, i vjerujem da ću ga uzeti. 

Zanima me samo neki feedback vezan uz dojmove nakon kupovine :)

Ja bum ga kupio sljedeci mjesec pa napisem ako ces cekati :D

16 godina
neaktivan
C/B laserski printer

Evo kupih Xerox Phaser 3140 printer u AnalogBitu po 494 kn (za gotovinu je cca 469 kn), imali su jos barem 2 na lageru.

- Dobih kutiju i garanciju, dosao doma, isprve sve sredio s CUPSom i njihovim Linux paketom.

- Isprinao demo stranicu gdje je pisalo da toner ima 100% kapasiset i da je to cca 700 stranica.
- Onda sam printao malo skripte za faks i 600x600 dpi je puno bolje od proslog printer kaj sam

imao s 300x300 dpi :) posebno kod slikica i grafova se to vidi.
- Brzinu i buku ne mogu ocijeniti jer vec 2-3 godine nisam printao ista, a onaj prosli printer je bio stari Epsonac laserski.

- Vec ucim po tim skriptima!

Trenutno sretan i cini mi se kao dobra kupnja za studente i njihove slideove/tekstice, a 349kn catridge za 2500 stranica je 14 lipa po stranici. Ako ima jos netko nekakva pitanja neka javi!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
C/B laserski printer

Po prvi put planiram kupiti laserski printer, pa me buni jedna rečenica u specifikacijama printera.

Radni vijek(maksimum) : Up to 8000 pages

Odnosi se na ovaj printer (svi drugi printeri također imaju pod spec. taj radni vijek):

http://www.svijet-medija.hr/p/Printer-HP-LaserJet-M1132-MFP,-CE847A/25575/

Po mom razmišljanju i prijevodu, to bi značilo da printer nakon 8000 stranica odlazi u vječna lovišta.

Molim nekoga tko zna o čemu se radi da objasni ovu rečenicu, jer mi nekako nema smisla da se unaprijed zna kada će printer otići.

0 0 hvala 0
17 godina
C/B laserski printer

Ne nego znači koliki mu je maksimalni preporučeni radni ciklus..dakle ne više od 8000 stranica mjesečno...

Dakle to je 266 stranica dnevno max.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Ne nego znači koliki mu je maksimalni preporučeni radni ciklus..dakle ne više od 8000 stranica mjesečno...

Dakle to je 266 stranica dnevno max.

E tu već ima logike.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice