Tomb Raider općenito

poruka: 24
|
čitano: 12.597
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Tomb Raider općenito

U ovoj temi cemo razgovarati o svim dijelovima Tomb Raidera od prvoga dijela pa do zadnjeg, isto tako ako nekome treba pomoc ili je zapeo u nekoj misjiji moze se obratiti u ovoj temi.

Presao sam skoro sve Tomb Raidere i igra mi je postala omiljena među najboljim. Tomb Raider Chronicles je jako dobar dio ali sa slabom grafikom, Legend je po meni najlaksi dio od svi Tomb Raidera, presao sam ga u malom vremenskom roku. Krenuo sam prelaziti Anniversary, došao sam do 33  zapeo i poslije par dana istekla licenca pa tako moram ga ponovno instalirati pa da ga pređem ( sacuvao sam save game ) inace anniversary ima dobru grafiku i avanturu u njemu vas ocekuje uvijek nesto novo. U svim dijelovima Tomb Raidera ocekuju vas razne zamke, zagonetke, uglavnom trebate mnogo razmišljati . Pojedinici govore kako je Tomb Raider nevelja, zašto? zato što nisu igrali igru uopce ili su krenuli igrati pa negdije zapeli ( ne govorim za sve ali za vecinu koji tako misle ).

@moderatori tema nije dupla, u ovoj temi se govori općenito o Tomb Raideru dok u ovoj Tomb Raider  samo o Tomb Raider Underworld.

Hvala na razumjevanju!

Anniversary Anniversary
Legend Legend
Nitko nikada nije postigao nešto zaista veliko, a da se nije izložio riziku. Denis Waltley
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2008 18:31 (ProG).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tomb Raider općenito

Meni su Tomb Raideri super, ali bolesno preteski... nisam ni jednu igricu mogao sam prijeci nego sam morao pratiti walkthrough od slova do slova

Prvih pet djelova (stare) sam presao, Angel of Darkness nisam, a i vjerotno ni necu jer sam cuo da je najlosiji, Legend nisam jos ali namjeravam, a Annyversary sam krenuo, ali sam zapeo na jednom djelu zbog buga tako da ga vise ne igram, ali planiram i njega jednom  preci

Prva tri su mi najbolja, nekako imaju poseban feeling. Treci dio mi je za nijansu bolji od ostalih, ima hrpa raznovrsnih lokacija (India, Nevada, London, South Pacific, Antarctica), najduzi je, ima najvise i najbolja oruzja, i osjecaj dok sam ga igrao mi je bio super. Prva dva su isto odlicni, kao i cetvrti, koji mi je mrvicu losiji od prva 3 jer je nekako drukciji, a i malo mi je cudan jer se cijeli odvija u Egiptu. Chronicles nije los, ali je prekratak, i drukciji od ostalih, jer se uglavnom odvija u civilizaciji, a ne u rusevinama

Angel of Darkness mi se ne svidja (po onome sto sam cuo), jer je totalno drukciji tip igre, nema pljackanja grobova, nego je ko neki krimic...

Legend i Anniversary, po ovome sto sam vidio, mi se cine ok, iako su puno drukciji od ostalih i nemaju taj feeling orginalnih (prvih 5) Tomb Raidera

Inace, preporucam vam http://www.tombraiders.net/, tu ima sve sto ce vam ikad trebati o Tomb Raiderima

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tomb Raider općenito

Meni je legend imao najbolji feeling od svih. Svidjele su mi se lokacije, a hramovi me strašno fasciniraju

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Tomb Raider općenito
igro sam malo legend al me nije bas privukla igrica nema ono nesto sto ja trazim...al nema kaj igrica je dosta zabavna cim ima dosta fanova al mislim da dost ljudi to igra na ps
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
16 godina
neaktivan

Također bi vam preporucio da kupite igru a prvo ih mozete isprobati na http://www.tombraiders.net/stella/downloads.html naravno demo verzije.

Obavezno trebate pogledati ovu stranicu http://en.wikipedia.org/wiki/Tomb_Raider

I mogu vam reci da je valjalo smisliti ovu igru i uraditi je...

Evo jos par slika iz Tomb Raider Anniversary:

Tomb Raider: Anniversary Tomb Raider: Anniversary
Nitko nikada nije postigao nešto zaista veliko, a da se nije izložio riziku. Denis Waltley
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2008 22:25 (ProG).
17 godina
neaktivan
Tomb Raider općenito

Cetvrti dio sam igrao nekoliko puta ispocetka jer na jednom dijelu nisam mogao proci jer nisam imao dovoljno energija. Inace sam sve dijelove presao i dan danas nekad zaigram.  To je ujedno jedna od najboljih igrica svih vremena. Sve do petog dijela je super a ovo novije mi nije nesto sto se moze mjeriti s prvih pet djelova.

Gentoo user. :')
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tomb Raider općenito

Prvi dio na Segi Saturn,to se zove remek-djelo i moje najbolje gaming iskustvo tih godina.

Ne mogu zaboraviti onu šumu, zeleno raslinje, malo brdo i iznenadnu pojavu velikog dinosaura!

Imam ga još negdje-i Segu i Tomb Raider-i Fifu 96-kod frenda, valjda nije strgal!

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tomb Raider općenito

Kao klinac sam igrao Tomb Raider 3. Onda poslije toga Cronichles. I igrao sam Legend i Anniversary. Od svih sam prešao samo Legend, ali su igre odlične.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kaj je to netko i prelazio? Ja sam samo lupo jump i gledo glavnu protagonisticu Namigiva

Anyway, pored Doom2 i Duke Nuke 3D igra mojeg djetinjstva. Prošo sam par nastavaka, ali na žalost ne mogu se sijetiti imena (siguran sam da Angel, Legend i Chronichles nisam igrao). Po meni, jedna od najboljih igrica - spoj akcije i mozganja.

Znam da sam prestao pratiti Laru kad sam naišao na Syberiu (nisam 100% ziher za naslov).

Tko zna... Nakon ovoga mogao bih nabaviti koji Tomb Raider i malo osviježiti sijećanja ili zaigrati neki nastavak koji nisam do sada igrao.

WTB ideju za sig :]
16 godina
neaktivan
Tomb Raider općenito

Jeli netko pokusao uraditi mod za bilo koji Tomb Raider?

Ako želite pokušati treba te posjetiti  http://www.tombraiderforums.com ( najpoznatiji tr forum, trebate svakako posjetiti mnogo cega možete tamo pronaci )

- http://www.tombraiderforums.com/forumdisplay.php?f=42

- http://www.tombraiderforums.com/forumdisplay.php?f=16

Video Klipovi :

Tomb Raider I

- https://www.youtube.com/watch?v=CIogTpz2mLU

Tomb Raider II

- https://www.youtube.com/watch?v=Qu8aACFupgQ

Tomb Raider III

- https://www.youtube.com/watch?v=1O1yrWpFjkM

Tomb Raider IV

- https://www.youtube.com/watch?v=n-B9SX82EMs

Tomb Raider Chronicles

- https://www.youtube.com/watch?v=zs1hzm02Pc8

Tomb Raider Legend

- https://www.youtube.com/watch?v=0i8sBpqZEXg

Tomb Raider Anniversary

- https://www.youtube.com/watch?v=YvVqKjaGj_s

Tomb Raider Underworld

- https://www.youtube.com/watch?v=VpsNES_zVj4

Lijep Pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.11.2008 9:14 (ProG).
17 godina
Tomb Raider općenito

Jel tko igrao underworld?

Jucer sam presao par levela odlican je...super grafa...optimiziranost i zagonetke :) svakako isprobajte

Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tomb Raider općenito

Nisam još igrao ali cuo sam da je slican prvim dijelovima, naravno sa boljom grafikom - što znaci da je ODLICAN

Underworld Underworld

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam svoj gamerski staž na PC-u započeo sa Tomb Raider 2 1997-me; prosto se ne mogu sjetiti koliko sam ga puta prešao. Sjećam se da sam jedinicu igrao dosta dugo nakon dvojke, ali nije me toliko dojmila. Trojka je IMO bila korak naprijed zbog raznolikosti a četvorka zbog grafike i priče. Petica i šestica su bile ogroman korak nazad - posebno petica, šesticu nije spasio ni dotad najbolji engine u TR-u.

Od Legend pa na dalje igra se je vratila u velikom stilu, i čak bi se usudio reći da uz serijale Hitman i Commandos (ne uključujući Commandos Strike Force), spada u meni najdraže igre. Između Legend i Anniversary izabrao bih ipak Anniversary zbog kompleksnijeg gameplaya iako mi se i Legend jako svidio. Underworld jedva čekam; ovih dana planiram nabaviti novu grafu pa da mogu uživati u svoj Larinoj raskoši. Namigiva

16 godina
neaktivan

Pozdrav svim ljubiteljima Lare!

Eto jednog veterana Tombrajderaša, kakvim se smatram, pošto sam se zaljubio prvo u prvu igru, a potom i cijeli serijal još od prve, MS DOS igre iz (sada "davne") 1996. godine. Odigrao sam prve 4 igre, te Legend, dok sam u Anniversaryju stao negdje pred kraj Egipta, i nisam igrao dobrih 1 godinu (razni razlozi). Općenito serijal dijelim u 2 dijela - Stare i Nove igre. Stare su bile one koje pravio "Core" (1-6) a nove ove koje pravi "Crystal Dynamics" ("Legend" - "Underworld"). Od starih mi je, slično Macgyveru, 3. dio bio nekako najbolji i najopsežniji, iako sam isto tako volio i 1., 2. i 4. dio. Peti nisam nikad odigrao, a 6. mi se nije dalo, također zbog loših kritika, a i mislio sam da je cijeli serijal otišao u k., i da će novi nastavci biti sve lošiji.

A onda se pojavio "Legend", grafička i glazbena bombonica, s jako dobrom pričom i najljepše renderiranom Larom do tada. Iako je po gejmpleju bila "kikiriki" spram starih igara, odigrao sam je s guštom, dijelom iz nostalgičarskih razloga, a dijelom jer su na tako dobar način preporodili franšizu. Vidim da se mnogi žale na težinu igara, dijelim njihove kritike, no moram priznati da se veći dio težine u starim igrama svodio na "piksel-precizno" skakanje, jer je cijeli okoliš bio sastavljen od blokova, tj. kocaka točno određene veličine. U novim igrama to nije slučaj - još jedna stvar što mi se sviđa u njima je ta "sloboda" kretanja, te zakoni fizike ugrađeni u igru (sanduk na kosini rula prema dolje... ;-)) Također je akrobatika daleko lakša, a pošto sam ja već u (igraćim) "godinama", 100 x ponoviti neki skok nakon pada u provaliju mi se baš i ne da. zato mi je "automatski grip" još jedna od stvari koje su mi se svidjele u novim igrama (tko želi stari feeling, može ga isključiti).

"Anniversary" je bio dokaz kritičarima lakoće "Legenda" da i nove igre znaju biti jednako teške, iako ne na frustrirajući način kao stare - ovdje nije potreban "pixel-precizan" tajming, ali nema snimanja pozicije gdje hoćete, nego samo od checkpointa do checkpointa. U biti, ako ne želite skupiti sve secrete, igru prelazite relativno lako.

A za "Underworld" moram provjeriti zahtjeve igre da vidim hoće li mi stara kanta (4 godine) moći to pogoniti, ili je vrijeme za obnovu gvožđurije... :-)

17 godina
Tomb Raider općenito

Prvi dio rula, i dalje valja serijal ali početak pogotovo...

Daleke 1996.

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tomb Raider općenito

Prvi dio izgleda kao underworld na mobu

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tomb Raider općenito

Eto da i ja kažem nešto o TR-u. Prvi put sam igrao demo od Tomb Raidera 2, to sam našao na CD-u od PC-Play časopisa. Odmah mi se svidio pa sam si kupio cijelu igru i prešao je za par dana. Onda sam normalno nabavio prvi dio pa čekao treći i tako do Underworlda koji sam prešao za par dana. Od svih dijelova mi je najbolji upravo ovaj zadnji, možda zbog grafike i želje da ga igram ispočetka nakon što sam ga već jednom prešao, što nisam želio sa prijašnjim dijelovima od prvog do petog. Angel of Darkness nisam prešao cijeli jer mi je to nekako najčudnija Tomb Raider igra. Legend mi je zakon, Anniversary malo manje jer se radi o preradi originala. Od starijih dijelova se nekako najviše sjećam trojke, igrao sam ga za doček nove godine pa mi je ostao u sjećanju na psovke tijekom igranja nekih nivoa. Šteta za Underworld da nakon što se završi igra nemate mogućnost gledanja animacija iz igre i što više nema mogućnost igranja nivoa u Larinoj kući, sve ostalo mi se sviđa, odličan nastavak. Jedva čekam idući, vjerujem da će biti već iduće godine.

I am Borg...

0 0 hvala 0
17 godina
Tomb Raider općenito

Underworld sam završio i deinstalirao, osim lijepe grafike ništa više mi neće ostati u sjećanju od tog djela TR, šteta.

Poslije Universary sam ipak očekivao malo više igrivosti.

Samo trčaranje naokolo, borba i nije nešto što će vas oduševiti, a zagonetke su nikakve, u biti to što ih i ima su zbilja prozirne.

igrao sam sve djelove TR seriala i moram priznati da me ovaj nije oduševio, kažem opet da je grafa zbilja krasna ( ako imate malo bolju konfu) ali to se ovog seriala baš i ne očekuje, koliko igrivost i atmosfera ( imho )

svakako za ljubitelje seriala preporuka ( jer takve nemožete od toga odgovoriti :P )

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

unervesety je u stvar remaike jedinice

16 godina
neaktivan
Tomb Raider općenito

evo još jedene veteranke  tomb ridera počela sam ju igrat od 1 bilo je to davne 1995 i još igram serale tomb ridera legend mi je dobar ali mi se nesviđa sto  upravjane tipkama sliči na konzolitis npr..px2 nema onog dobrog kretanja stipkama kao što je bio od1 do dark angela ali mi se sviđa leged čteta št su promjenili kretanje tipkama

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Blupita kaže...

evo još jedene veteranke  tomb ridera počela sam ju igrat od 1 bilo je to davne 1995 i još igram serale tomb ridera legend mi je dobar ali mi se nesviđa sto  upravjane tipkama sliči na konzolitis npr..px2 nema onog dobrog kretanja stipkama kao što je bio od1 do dark angela ali mi se sviđa leged čteta št su promjenili kretanje tipkama

Malo si fulala godinu jer je Tomb Raider 1 iizdan 1996 godine..

Evo mojih mišljenja:

Tomb Raider 1:Kad izleti T-Rex usrš se od straha, jedan od najboljih djelova.

Tomb Raider Unfinished Buissnes(Kako se već piše):Dobar ko i prvi dio samo teži.

Tomb Raider 2:Venecija,napet, zabavan, ali i mrvicu lošiji što se tiče priče.

Tomb Raider Lost Artifact:Slično kao i Unfinished Bussnes, samo mi je mrvicu bolji i lakši.

Tomb Raider 3:Adventures of Lara Croft:Premda ima brdo bugova, dobra grafa, zvuk i priča, i Winston u pregači s metom sjestili su ga na vrh ove ljestvice.

Tomb Raider 4:The Last Revalation:Stalno na istoj lokaciji,ali kosturi su legedndarni(jer su jako glupi) i dosta loša priča, ali nije najgoriSmijeh

Tomb Raider Chronicles:Tomb Raider u gradu, dobro ali može i bolje.

Tomb Raider The Angel of Darkness:Lara je optužena za ubojstvo(Smijehnajgluplja stvar na svijetu, s tim da se igra stalno ruši, bolje objesit se nego igrat ovu igru, na 5 lvl pričam s nekim likom i opet bug)najgori.

Tomb Raider Legend:WHERE...IS...MY...MOTHER!-Legenda kao što ime kaže.

Tomb Raider Anniversary:Remake originala,samo je T-rex manje strašanPlač i malo je lakša, skoro je bolji od 3.

Tomb Raider Underworld:Hm...pa nije baš sjajan,ali je bolji od nekih poput TAODA i Chronichelsa.

Tomb Raider Underworld:Neki novi koji nisam igro

Tomb Raider Underworld:Isto

Izzy
16 godina
neaktivan

Ako niste vidjeli:

Lara's Shadow

Google is your friend
16 godina
neaktivan
Tomb Raider općenito
Pa igral sam i završil sam sve nastavke osim angel of darknes (smeće od igre)... ove nove su napravljene za next gen generaciju igrača i jako su lagane bez obzira kaj su eye candy.. lara se sama lovi za zidove... nebre past dole u većini situacija.. dok su stare lare zahtjevale skoro pa filigransku preciznost u kretanju i skokovima, a i zagonetke u starima su bile puno složenije i zanimljivije..

Od svih dijelova najdraži mi je Tomb Raider 3 kojeg smatram i najtežim...
Nema bombe do napalm bombe
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 mjeseci
protjeran
Tomb Raider općenito

Pokraj ovogodišnjih 1-2-3 remastera dolaze nam i 4-5-6. Kupujem day 1 kao i prvu kolekciju koja je baš super. Baš me zanima hoće li napokon popraviti notorni 6 nastavak.

Akagi, Kaga, Sōryū, Hiryū, Shōkaku, Zuikaku
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice