Knjige se čitaju ovim redosljedom:
- - The Last Wish
- - The Sword of Destiny
- - The Blood of Elves
- - Time of Contempt
- - Baptism by Fire
- - The Tower of Swallows
- - The Lady of the Lake
Zadnju knjigu "Season of Storms" tek san počea čitat, (fan translation) i kako san razumija ona se odvija prije radnje čak prve knjige "The Last Wish", ali nju možeš slobodno pročitat nakon ovih svih..
Tko želi nek mi se javi na PM, iman sve te knjige u .epub formatu i uživa san ih čitat na tabletu. Napomena: Sve su knjige na engleskom jeziku!
Šta se tiče same igre, Witcher 3 će se moći igrati i bez da ste igrali prethodne dvije igre, i da niste pročitali knjige, no velika je preporuka da odigrate prva dva nastavka, jer, osim što je riječ o vrhunskim RPG igrama, imat će te i bolju "podlogu" za zadnji nastavak ove igre! No u zadnjem nastavku igre, pojavit će se napokon likovi iz Geraltove prošlosti, tj. glavni likovi iz Witcher knjiga (njegova ljubav Yennifer, te njihovo "posvojeno" dijete Ciri), pa je stoga i preporuka da se i knjige pročitaju! Ako ste zaljubljenik u fantasy svijet tipa LoTR, ili Game of Thrones, Witcher knjige su MUST HAVE štivo! Znam, ima 7 knjiga, te kad sam i ja starta ih čitat, mislija san nikad kraja, no jednostavno su predobre, da me vuku da još jednom ih pročitam! Stoga, za savršeni ugođaj ovog nadolazećeg remek-djela, moja velika preprouka jest da pročitate sve knige, odigrate prvi i drugi dio, kupite zatim solidan gamerski komp, i odigrate onda Witcher 3 ;)
Nažalost imate svega 2 mjeseca, pa možda neki i ne stignu sve to.. Osobno sam proša W1 i W2 nekoliko puta, a jednom W2 i na Dark Modeu, a W3 je odavno pre-orderan na GOG-u, sad samo skupljam lovu za novi stroj, samo ne možeš ništa uštedit pored moje žene i njene American kartice :) :)