TES V: Skyrim - Modding

poruka: 383
|
čitano: 98.923
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: The Elder Scrolls V: Skyrim
17 godina
Re: TES V: Skyrim - Modding
Mitsuoka kaže...
doktor1 kaže...

U vezi 3.0, sve ludilo, jedini veći Frame drop na 20 je u Whiterunu kada gledam sa dragonsearcha na stablo dolje i to je to... 

Ali jedan veći problem, samo kada flame magic udre u kamen... (bilo koji drugu spell je bez buga)

Na tom stablu u Whiterune gubim FPS i na vanilla verziji.

A za Flame Magic.... - nemam nikakvih problema - kao ni sa ičim drugim!

ššššš - možda su u šumi
15 godina
neaktivan

Sad sam skinuo fixed verziju, sve je ok sad.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
doktor1 kaže...

UPDATE v2.2

SLIKA

Nove Skyrim.ini i SkyrimPrefs.ini datoteke, (ne zaboravit podesiti detalje navedene u prvom postu - Update v2.1a) - KLIK

Nova verzija osvjetljenja - injFX_Settings.h

Sljedeći korak je samo za korisnike nvida grfičkih kartica!!!

- otvorite nvidia contorl panel odite na Manage 3D Settings - Program Settings. Odaberite tesv.exe te promjenite sljedeće:

Antialiasing - Transparency postavite na 4x (supersample)

-nakon toga pod igrinim Launcherom odite pod Options te poptuno isključite Antialiasing

Modovi:

Sabretiger

Glaciers Retextured

HD Linens

Hi-res Pelts

Plated Ebony Mail

te bolje sortiranje itema u inventoriju

Better Sorting

Drug doktor,

Imam sličnu karticu, GTX470 

Napravio sam sve po uputama, podsio u nVidia driverima (285.62) i sve teksture s torrenta + 2.2 updejt ali bez modova dodanih i sortinga

Prilažem tri skrinšota u razno doba dana ista scena da vidim što kažeš jel to to?

Mučilo me izbacivanje iz igre dok nisam isključio FXAA, događalo se nakon cca 1 minute igranja (šetnja poljem).

poz

http://img815.imageshack.us/img815/1951/tesv2011121622564568.jpg

http://img269.imageshack.us/img269/7538/tesv2011121622573530.jpg

http://img209.imageshack.us/img209/5293/tesv2011121622582566.jpg

www.rigburning.comule.com
15 godina
neaktivan

Dakle, pokušavam već 2 dana postići nešto iole slično doktorovom uspijehu s MOD-om v3.0, međutim, totalni promašaj je za sad. Jednostavno igra ne izgleda ni marginalno dobro, pa ako bi doktore mogao odgovoriti na par pitanja, možda je zbog toga:

1) za instalaciju Skyrim HD - 2K Textures kažeš "Iz textures/arhitecture maknuti wrcastlecarpets01_n.dds i wrcastlecarpets02_n.dds" međutim u tom folderu nema ničega. Misliš li tu na "textures/arhitecture/whiterun"?

2) za istu instalaciju kažeš maknuti sve .dds datoteke od cavebaseground01.dds do vulcanictundrarocks01_n.dds - to su sve datoteke u tom folderu (mislim, ukoliko jesu, zašto ne tako napisati)?

3) za instalaciju Alternative Road Textures kažeš da se ne zamijeni kad pita, ali sve datoteke koje su u tom mod-u već postoje, tako da se iz njega ništa ne uzme ?!

4) Retextured Wolves and Pelts link ne radi. To je onaj s Nexus-a ili?

5) Što je s forsanjem postavki u NVidia Control Panelu? Je li to potrebno raditi?

Znam da je dosta stvari, ali trudim se raditi sve od riječi do riječi, a nikako da mi uspije, tako da sam zahvalan na odgovoru! Inače, stvarno zakon stvar koju radiš.. :) Nadam se da ćeš nastaviti još malo, barem do Cration Kit-a!

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2011 15:22 (milin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
milin kaže...

Dakle, pokušavam već 2 dana postići nešto iole slično doktorovom uspijehu s MOD-om v3.0, međutim, totalni promašaj je za sad. Jednostavno igra ne izgleda ni marginalno dobro, pa ako bi doktore mogao odgovoriti na par pitanja, možda je zbog toga:

1) za instalaciju Skyrim HD - 2K Textures kažeš "Iz textures/arhitecture maknuti wrcastlecarpets01_n.dds i wrcastlecarpets02_n.dds" međutim u tom folderu nema ničega. Misliš li tu na "textures/arhitecture/whiterun"?

2) za istu instalaciju kažeš maknuti sve .dds datoteke od cavebaseground01.dds do vulcanictundrarocks01_n.dds - to su sve datoteke u tom folderu (mislim, ukoliko jesu, zašto ne tako napisati)?

3) za instalaciju Alternative Road Textures kažeš da se ne zamijeni kad pita, ali sve datoteke koje su u tom mod-u već postoje, tako da se iz njega ništa ne uzme ?!

4) Retextured Wolves and Pelts link ne radi. To je onaj s Nexus-a ili?

5) Što je s forsanjem postavki u NVidia Control Panelu? Je li to potrebno raditi?

Znam da je dosta stvari, ali trudim se raditi sve od riječi do riječi, a nikako da mi uspije, tako da sam zahvalan na odgovoru! Inače, stvarno zakon stvar koju radiš.. :) Nadam se da ćeš nastaviti još malo, barem do Cration Kit-a!

DAo je link i tamo je pojasnio da postavke fosira u nVidia driveru - 16xAF, AA transparency x4, Texture filtering - HQ

www.rigburning.comule.com
15 godina
neaktivan

Znam, na taj link sam se i referencirao, ali ja tamo ne vidim nikakvog spomena o NVidia Control Panelu i forsiranju postavki. Vjerujem da postoji način da se to napravi i drugačije, što i je zapravo moje pitanje: radi li se to u MOD v3.0 na neki drugačiji način (uz isti rezultat) ili se svejedno treba forsati to (kao što je doktor pojasnio u jednom svom postu)...

13 godina
Danas stiglo doma 8gb memorije tak da i ja krecem u napad na jake teksture ;) ---- e sad molim pomoc,, koji mod da instaliram da mi omuguci koristenje vise od 2gb memorije - za "razor" verziju igre ( moze i na pm ) ---- naime cini mi se da ona 4gb skyrim ima problema ako igra nije origigi zato jer se pokrece preko steama !?!?!?! Uglavnom koji mod da skinrm da mi ukljuci sto vise rama pi mogucnosti 8gb za x64 win7 sp1 za "kikiriki" verziju igre i ista stvar me zanima za igru Fallout New Vegas ------ hvala Vam puno
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo ja sam se isto malo igro s tim modovima izgleda fakat bolje al neznam jel to to šta je doktor 1 dobio?

http://imageshack.us/f/526/tesv2011122715072211.jpg/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
VooDooZg kaže...
Danas stiglo doma 8gb memorije tak da i ja krecem u napad na jake teksture ;) ---- e sad molim pomoc,, koji mod da instaliram da mi omuguci koristenje vise od 2gb memorije - za "razor" verziju igre ( moze i na pm ) ---- naime cini mi se da ona 4gb skyrim ima problema ako igra nije origigi zato jer se pokrece preko steama !?!?!?! Uglavnom koji mod da skinrm da mi ukljuci sto vise rama pi mogucnosti 8gb za x64 win7 sp1 za "kikiriki" verziju igre i ista stvar me zanima za igru Fallout New Vegas ------ hvala Vam puno

probaj cfg explorer za omogućavanje 4gb mem. Jednostavan je program...

14 godina
neaktivan

Ja sam ga izmodo ali kad izadem iz neke prostorije prepolove se fpsi sa 60 na ispod 30 i onda treba 5s proc i opet 60fpsa.

I onda se nekad dogodi da se ne vrati nego gdje god vani onda je ispod 30,izadem udem i opet sve dobro.

Bas cudno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

muku mučim s modom Rich Merchants... Instaliram iz Mod Managera, ali trgovci i dalje imaju malo golda..

Ne znam što napraviti da im skoči zaliha na 10000 golda? Čekao sam 48 i više sati da naprave restock, ali i dalje nemaju para..

Prodajem zjake...povoljno! A ako sam ti pomogao - stisni HVALA..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nakon dolaska HD DLCa sređujem novi mod. Igra nakon ovoga izgleda predivno i stvarno se isplati sve to snimiti..... No još puno testinga i finaliziranja te pronalazak, (editiranje) idealnog osvjetljenja....

Sa samim DLC HD teksturama to jednostavno nije to... Kad sve posložim bacim slike......

Bit će u .png formatu jer mi je tako jednostavnije pisati i stavljati linkove te šta je najbitnije spremati dosada napravljeno...

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 22:54 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
doktor1 kaže...

Nakon dolaska HD DLCa sređujem novi mod. Igra nakon ovoga izgleda predivno i stvarno se isplati sve to snimiti..... No još puno testinga i finaliziranja te pronalazak, (editiranje) idealnog osvjetljenja....

Sa samim DLC HD teksturama to jednostavno nije to... Kad sve posložim bacim slike......

Bit će u .png formatu jer mi je tako jednostavnije pisati i stavljati linkove te šta je najbitnije spremati dosada napravljeno...

super,ako bude trebalo i gdje zapnes,ja sam isto dosta vremena posvetio moddanju Skyrima kao i svake Elder Scrolls igre.

btw.sto se tice modova,vazno je balansirati koliko stavite,jer igra krene crashati na desktop prilikom prvih 5 minuta igre ili tijekom fast travela.

16 godina

Kako se te HD teksture iz DLC-a uninstaliraju? Jeli moran ponovo reinstalirat igru ili ima jednostavnji način?

Only the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RePlaY kaže...

Kako se te HD teksture iz DLC-a uninstaliraju? Jeli moran ponovo reinstalirat igru ili ima jednostavnji način?

Možeš ih samo isključiti tako da kad pokreneš launcher odeš u DATA FILES, nađeš HighResTexturePack01.esp i HighResTexturePack02.esp i makneš kvačice s njih. A ako ih baš hoćeš izbrisati onda samo klikneš na njih i onda odabereš Delete Selected dolje lijevo.

Btw. te HD texture na kraju po meni uopće nisu nešto posebno. Uz malo truda preko modova se mogu naći bolje texture. Ja sam prije par dana updejtao listu modova. Novi UI, više hotkeyeva, masa boljih tekstura, daleko bolja voda, osvijetljenje, par minornih gameplay modifikacija, zvukovi (zvukovi u tamnicama su sad brutalno bolji). Uglavnom došao sam do oko 120-130 zasebnih modova i instalacijskog foldera veličine 14GB.

Why do they call him the Bullet-Dodger? 'Cause he dodges bullets, Avi.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2012 14:53 (ZC_Someone).
17 godina
ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Nova verzija v4.0

evo, zato sam počeo iznova

Work like you don't need money, love like you've never been hurt, dance like no one's watching And SEED LIKE THERE IS NO BANDWIDTH LIMIT
13 godina
neaktivan

dan, bio bih zahvalan kada bi mo netko pojasnio posti 1, tocnije proceduru jer tamo vidim modove od 1-3 i updaateove od 1-2.3 ako se ne varam

dakle što treba, a što ne

zahvaljujem

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Patch 1.6skyrim modskyrim nexus modmanager, i to je sve šta će ti ikada trebati

krepala krava
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

moze pomoc.imam intelovu integrusu x3100.Hoce li skyrim biti igriv te koje modove treba skinuti da bi uopce radilo??

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sunshine0123 kaže...

moze pomoc.imam intelovu integrusu x3100.Hoce li skyrim biti igriv te koje modove treba skinuti da bi uopce radilo??

Neće. Imam istu karticu i igra radi na jedva 3 Fpsa sa modanim driverima na 400x300.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima ima puno poruka:)

Ima netko linka gdje mogu skinuti njemački jezik {#}??..Instalirao igru i ona je na engleskom jeziku {#} međutim nisam na ti sa engleskim  pa mi nije ljepo igrati pošto ne razumijem sve {#} molim ljepo ako mi može  netko pomoći {#}... tražio modove i pack ali ništa nisam našao osim ovo--

al ovdje ne piše gdje se može skinuti {#} 

Unaprijed hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pogledaj u opis videa. Imaš tamo link za download.
Bit će!
14 godina
neaktivan

Hvala :)  skinuo mod...Sve uradio kao na predhodnom videu i na ovom video--

igra ne funkcioniše  kada ju pokrenem kad se mora pojaviti menu baci me van :(

sve zbog ovog- link slika  kad je ovdje kvačica da igra automacki ne može prebaciti na engleski jezik igra ne radi baca me van kada nema kvačice igra radi jezik na engleskom a govor na njemačkom grrr bolije išta nego ništa :) vidim da je netko isto napisao kod videa da ima isti problem - slika  ali nema odgovor

ako netko zna kako još ovaj problem riješit sa jezikom bilo bi preljepo  puno hvala :)

16 godina

Neradi link za download. Možeš stavit drugi?

Only the brave
17 godina

pozz svima

prilicno sam noob u vezi modova za skyrim, vise u pogledu sto me to i ne interesira jer sam zadovoljan kako igra izgleda ali me muci jedan problem, a to je kako znat koju sam knjigu procitao da sad 100x ne ponavljam jedno te isti postupak

i nasao sam jedan ovaj mod, ali ne znam kako da ga pokrenem. extractao sam sve u data folder, medutim nista. 

ako tko zna kako da ovo cudo proradi bilo bi super

hvala

It's not who u are, it's who u know.
14 godina
neaktivan

pozdrav svima molim pomoć da ne otvaram novu temu stigao nastavak skayrim dawnguard za pc treba samo ove dvafaile iskopirati u igru data i ovaj Patch 1.7 i sad kad je gotovo trebalo bi u menu biti dostupna ova opcija ovdje data files što meni nije dostupna i nemogu započeti dalje igrati ,,:( molio bih ako mi može netko pomoći  hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Otvori SkyrimPrefs.ini inamjesti ovako pod Launcher

bEnableFileSelection=1

probaj pa javi.

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

hvala da ali ne šljaka meni isto piše ovo par slika 1, 2, 3- pod tri meni je već pisalo to sad sam još jednom stavio ali bez uspjeha :((((((((((((( budem iskopirao cijeli 3 slika feil :

[General]

fBrightLightColorB=1.0000

fBrightLightColorG=1.0000

fBrightLightColorR=1.0000

iStoryManagerLoggingEvent=-1

bEnableStoryManagerLogging=0

[Imagespace]

bDoDepthOfField=1

[Display]

iBlurDeferredShadowMask=5

fInteriorShadowDistance=3000.0000

fShadowDistance=2500.0000