- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Igrat će se za 5 godina.
Btw igra je već dostupna na onim stranicama gdje se dijele jogurti.
Evo igrao sam par sati i meni je niš posebno. Grafika na low i ultra izgleda slično. fps vani je skoro duplo manji nego unutra. kad upalim fsr fps je niži ,a trebalo bi biti obrnuto. Igrao sam na rtx 4090 ryzen 7800x3d i igra radi ok na 4k ultra (oko 60 fps vani, 95 unutra). Solidno radi i na 3070. Meni osobno grafika izgleda zastarjelo, kao da su ju radili prije 10 godina. Borbe u svemiru katastrofa. Sve u svemu prosječna igra u kojoj sam osjetio ono "ne da mi se više igrat" nakon par sati. Nije da sam neki ljubitelj svemira pa ono možda zato. 15-20 eura vrijedi, više od toga ne.
Pitao je netko na prošloj stranici za loading; Bethesda standard. Kad si na otvorenom nema, kad ulaziš negdje ima i sl. No loading je poprilično brz pa zbilja ne smeta i po tom pitanju nema brige.
Što se tiče gameplay loopa, evo, kontra sugestiji trailera, ja vam preporučam da se više fokusirate na priču i side questove nego random planete jer to ubija gameplay loop. Spustiš se, generira ti ogromnu mapetinu i preko skenera vidiš nepoznate lokacije i koliko metara su od tebe. Ok, classic Bethesda mapa. I doista; nađeš neku random iskopinu, ko standard Skyrim cave, ALI bude i iznenađenje pa vrijedi zaviriti u to sve. Taj dio štima
Što malo ubija onda gameplay tih istraživačko-generiranih mapa? I zašto ZA SAD (5 sati cca) već vidim da je bolje manje opcionalnog istraživanja? Pa eto, ko što veli kolega iznad, za početak to izgleda pomalo zastarjelo. Al ajde; drugi je problem što 2/3 vremena imate skener otvoren preko HUDa i u maniri najdosadnijeg grinda imaš listu tipa:
Flora 0/4
Fauna 0/7
Minerals 0/5
(il kako već ide)
I ti sada s tim skenerom (jer inače ne vidiš jel) hodaš po pustoši od X kvadratnih kilometara i moraš skenirati (dakle približiti se) neku "životinju" tipa 6,7x da bi dobio 100% scan complete za tu jednu. Pa onda isto za drugu. Pa minerali... Uglavnom poprilično zamorno i sad kužim što su neki rekli da je jako spor burn-in igre. Vjerojatno je taj dio zanimljiv tek kad se tko zna nakon koliko vremena izgradi tim/lova pa onda outposti koji ti onda generiraju resurse. Dakle, ako volite No Man's Sky, idite u domenu istraživanja i rudarenja. Ako volite RPG koji je ovaj put smješten u svemir, fino quest/side quest, popričati s ljudima i na taj način se uživjet.
Kad smo gotovi pretpostavljam ionako možemo istraživati.
Ponavljam, 5 sati, dakle i puno i malo no trudim se dati neke smjernice budući da sam si pisao odrađeno za danas
EDIT: Dodao spoiler free mapu jedne od prvih random lokacija, čisto da vidite koliko su "male" i da nema straha od nevidljivih zidova. Dakle crvena linija je nešto sitno ispod 500 metara.
Vidi se da je Xbox series S verzija bila jezgra jer XsX i PC Max ne odskacu bas nesto vizualno.
Ucitavanje 3 puta duze na konzolama nego na kompu ali je na ovom primjeru PC sa rtx4080 i uz FSR ima padove na 40+ frejmova.
Kad ce doc vise kraj katastrofalnim PC verzijama....moze se ovo mozda dic na 60fps uz rtx4090 ali vizualno ne izgleda kao generacijski skok naspram XsS...niti blizu.
Ja mogu samo sanjat o 60fps na 4k panelu uz rtx3080 🙄
Igra ima probleme sama sa sobom kad na 1080p ima ukljucen FSR po defoltu.
Gdje je nestalo ono da se upscale tehnike ne preporucuju na 1080p jer je nativna reza tada preniska za kvalitetnu rekonstrukciju,ovo sve je kaos i novo dno optimizacije.
Odjeb PCu i igranje na 30fps i XsX.
Edit
Na 4k uz FSR se rtx3080 cak donekle i drzi.
Valjda ju popeglaju kroz mjesec dana malo, pa taman kada izađe Forza Motorsport uzmem xbox pc pass i odigram i ovo, za 5 eura mjesečno se isplati kako god okreneš, ali punu cijenu za neoptimiziranu igru nema smisla davati.
Ja ju cekam na gameepassu
Game je tragedija od optimizacije, a izgleda kao igra od pred 5 godina. Xbox Series X je cappan na 30 fps-a kao i Series S koji samo ima nešto lošije teksture i manju rezoluciju.
Nema teoretske šanse da bi takav game igrao na 30 fps-a u 2023. CP2077 radi bolje s raytracingom uključenim
Eto, netko je pitao u vezi Series S... kupi i rokaj buraz, đabe naspram X, a nema smisla bacati novac pošto je i tamo ista situacija
Zakaj se stvorio takav hype oko ovog sranja od igre? Grafički ništa specijalno, gameplay kao i svaki drugi tog tipa i za kraj ova optimizacija lol koji kuki se to hypa.
Ja ne volim bethesdu tj njihov stil rpg-a ali obožavam svemirska sranja... Tih je malo da ću čak i bethesdi dat priliku, najvjerojatnije će mi biti šit, ali imam di probat besplatno pa me nije briga...

Jbt ovo kak izgleda trebalo bi se vrtit na 1060 1080p na 120fps-a.
40+ fps ali uz FSR,nativno mozemo zaboravit.

Koliko sam vidio trebala bi mi na 1080p, ultra bez upscalinga vrtiti na stabilnih 50tak frejmova u gradu, što mi je prihvatljivo, ali katastrofa je za one koji igraju na većim rezolucijama. Igra doslovno downgradea grafičku za skalu niže.

Prvi glas....znam da ovi proceduralno generirani planeti nisu open nego imaju nevidljive zidove gdje se ne moze dalje....sto je cudno posto je u pitanju proceduralno generiranje.
Meni to čak i nije problem, zar je nekome stvarno zanimljivo letjeti 5 sati do drugog planeta ili hodati pola dana po pustinji?
Mozda nisam dovoljno pratio marketing igre, al ja sam ocekivao svemir kao u no man's sky sa njihovim rpg sistemom i likovima.
Ono da bas mozes sletit na planet i istrazivat sve.
Naravno oznceno bi ti bilo ono bitno na planetu, a sad dal se ti hoces vozit 5h po njemu je tvoja stvar.

Mozda nisam dovoljno pratio marketing igre, al ja sam ocekivao svemir kao u no man's sky sa njihovim rpg sistemom i likovima.
Naravno oznceno bi ti bilo ono bitno na planetu, a sad dal se ti hoces vozit 5h po njemu je tvoja stvar.
Ne mozes se vozit po planeti,nema vozila.
Čitajući recenzije, space exploration je navodno jako loš što je poprilično razočaravajuće.

Ne mozes se vozit po planeti,nema vozila.
E jbg.
Kak bi dobro bilo da mozes sletit iz svemira bez neke tranzicije, menu-a i ucitavanja

Vi ste očekivali nešto slično elite dangerousu po tom pitanju? Koji pc bi to vrtio?
Vi ste očekivali nešto slično elite dangerousu po tom pitanju? Koji pc bi to vrtio?
Uz njihov engine neki iz 2050 godine.
Kak je to moguce u star citizenu ?
Cemu 1000 planeta. Mogli su ih napravit 50
Dugacko ko svemir plitko ko potok

A dobro, pa nije svaka igra za svakoga. Nebute igrali i super 😂