SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova

poruka: 20
|
čitano: 5.542
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
offline
SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova

.

 

OK, ova tema je zamišljena da bude čisti character showcase, odnosno izložba likova. Najiše da ljudi vide kako drugi igraju i kakav pristup igri imaju, korisno za newbije i zanimljivo inače. Rasprave, pitanja i svaku daljnju konverzaciju molim ostavite za originalni Skyrim thread.

(Skyrim thread je inače nevjerovatno dobro posjećen, a time i zatrpan, pa bi se postovi ovog tipa pogubili. Mislim da je elegantnije da likovi budu na jednom mjestu, lako dostupni svima - ako se poštovani moderatori ne slažu neka samo mergeaju threadove)

 

Prvo napišite par rečenica o povijesti svojeg lika, tko je on, odakle dolazi, kakav mu je allignment (dobar, loš ili zao : ) Ja sam npr. koristio stare AD&D allignment oznake, ako se znate s njima služit, možete stavit. 

 

Onda stavite njegove Major, Minor i Secondary skillove. Major su glavni, njih razvijate najviše (recimo 3) zatim 3 Minor Skilla, oni su vam važni i dosta ih koristite, onda ubacite tu još par Secondary Skillova, koje koristite onako, pomalo i usput. 

 

I na kraju par riječi o pristupu borbi i specifičnim  taktikama, ukoliko takvi postoje. 

 

Moja prva dva lika nek vam budu za primjer. 

Moj PC  
6 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
offline
Re: SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova

Thorien, Neutral Good, Redguard, level 36

 

Thorien je mladi plemić iz plemenitaške Hamerfell kuće, ugledne i bogate koji je otišao u svijet prije nego preuzme dužnosti jednog od vođa svojeg klana da malo uopzna Tamriel kroz avanturu i lutanje. Inače je netipično inteligentan za jednog ratnika, obrazovan je, zna koristit dosta vještina čak i nešto magije. Zajebantske je prirode, voli šalu, žene i piće no pošten je i častan, ne krade ne ubija ako baš ne mora. (neće radit ni za thieves guild ni za broterhood)

 

MAJOR SKILLS

one handed, mace/blade

block /shield

light armor

 

MINOR SKILLS

smithing, ligt metals 

archery

sneaking

 

SECONDARY SKILLS

restoration, healing

enchanting

lockpicking

 

U borbi se koristi pokretljivošću i vještinom radije nego čistom snagom. Došulja se, uputi par strijela pod rebra, posebno ako je neki mag blizu, a onda se približi i dovrši posao sa mačem i štitom. Pravi svoj oklop i mačeve. 

 

 

14 godina
neaktivan
offline
Re: SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova

Tamar, Neurtal Evil, Breton, level 5

 

Tamar je odrasla na ulicama Daggerfalla, glavnog grada Bretonskog High Rocka. Od malena se morala brinut za sebe a život je nije mazio. Preživljavala je sitnim kriminalom sve dok njenu urođenu sklonost magiji nije zapazio mag čiji je novčanik pokušala ukrasti. Uzeo je je jao naučnika a ona je prigrlila magiju kao garanciju da više neće bit gladna ni spavat na ulicama. Talentiran je mag i prilično beskurupulozna. Bila je članica raznih plaćeničkih bandi koje su izvršavale prljave poslove za Plemstvo High Rocka, no u jednom poslu zamjerila se moćnim ljudima pa je bila prisiljena pobjeći u Skyrim i započeti novi život. 

 

 

MAJOR SKILLS

destruction

conjuration

illusion

 

MINOR SKILLS

alteration

restoration

enchanting

 

SECONDARY SKILLS

speech

sneak

pickpocket

 

Tamar je klasični mag koji se oslanja jedako na destruction, summoning i illusion, kombinirajući ih kako je zgodno. Pravi malo potiona da ima za manu. Ne nosi oklop nego robu, u borbi je cilj da neprijatelji ne dođu do tebe što na normal-adept težini nije problem. 

 

 

16 godina
neaktivan
offline
SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova

Ged (ime po liku iz knjige, inače većina mojih likova dobije ime po likovima iz neke knjige), Breton, Battlemage levle 27.

 

Inače role play je takav da je on poslan iz High Rocka da pomogne legiji skršiti pobunu koju predvodi Ulfric Stormcloak. Ekipa iz High Rocka smatra da je jedini način da se pobjedi Aldmeri Dominion da Imperij ostane na okupu (da ne bude slučajno podjeli pa vladaj), a isto tako samo par odabranih zna da je moj lik Dragonborn. Naravno moj lik to nezna, a jedan od raloga je i taj što preko njega Bretoni misle povećati svoj utjecaj u Imperiji

 

Major:

 

One handed

Heavy armor

Destruction

Restoration

Alteration

 

Minor:

 

Smithing - role play elementi su takvi da mog battlemagea više interesira kovanje nego recimo alkemija.

Enchanting

Alchemy

 

 

 

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded ----- Iron Within, Iron Without!
 
4 0 hvala 0
15 godina
offline
SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova

Ellias ( meni jedno od najdrazih fantasy imena,negdje prije vidio i ostalo ), High Elf,Level 44

 

Ellias je mladic koji dolazi sa Summerset Isle,trenirani je ratnik i carobnjak u staroj skoli Destruction i Restoration uz osnove Conjuration/Alteration.Rođen je u Alinoru,glavnom gradu Summerset Isle,u obitelji konzervativnih Velih Vilenjaka,koji zive občinjeni vrhovnom vlascu nad svima,opcenito kao rase,i u skladu s time se ponasaju.Ellias je odmalena stovao Talosa,skrivecki od roditelja,jer u protivnom bi mu obitelj dozivjela veliku sramotu zbog toga.Uvijek se vidio kao Tiber Septim,Talos,vidio je njega kao covjeka izvanrednih vjestina i karaktera.Roditelji su ga prisiljavali na visoko skolovanje,imali su viziju njega kao vodu High Elf vojske protiv ostatka svijeta i njega kao grandioznog vojskovodu o kojem ce kasnije svi pricati.Razlog zbog kojeg dolazi u Skyrim je njegov bijeg od "ustajalog" svijeta High Elf-ova,ne trpi njihovu "prposnost" i zelju za dominacijom i osvajanjem,niti se tako ponasa.

Pokusava pokazati da nisu svi tako,no otkada je saznao da je Dragonborn,njegov karakter se promijenio i na vidjelo je izasla njegova "prava" narav. :)

 

MAJOR SKILLS

 

Destruction

One-Handed ( sword,waraxe )

Archery ( Ebony Bow,Ebony Arrows,Soul Trap 4 sekunde )

Light Armor ( Glass Cuirass-Fortify Magicka Regeneration 75 %,Elven  gauntlets of Major Archery - bows do 20 % more damage,Hide Boots of Major Sneak-Fortify Sneak 19 %,Shrouded Cowl-Dark Brotherhood,bows do 20  % more damage ).

 

MINOR SKILLS

 

Enchanting

Smithing

Alchemy

 

Taktika je suljanje,luk i strijele u ruke,i 3X sneak damage,Damage Health poison ili Potent poison.Kada dodje do melee borbe,Dawnbreaker za Undead,za ostalu gamad Ebony ili Glass Sword te Destruction/Restoration buffanje.

Alchemy mi je dosta razvijen pa napitke puno koristim.

 

[V] [U] [C] [O]
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
offline
SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova

AzAruus, Nord, Lvl 31

 

AzAruus, odrastao u Riftenu, bez roditelja i obitelji, Sklon avanturama ostaje bez ljevog oka te nosi ožiljak nakon susreta sa trolom. Lov mu je omogućavao preživljavanje u Riftenu. Spavao je po krčmama i nije posjedovao nikakvo imanje ili kuću. Zadnje čega se sjeća prije gubitka pamćenja i pojavljivanja u zatvoreničkim kolima je njegov polazak u Imperial City gdje mu je želja bila prijaviti se u Arenu na natjecanje jer ništa drugo nikada nije radio, osim koristio se oružjem u svrhu preživljavanja.

Ima problema i sa podvojenom ličnošću. Inače nikoga nebi ubio bez da mu je netko nešto skrivio, (osim poslovno) ali zna se dogodit da se jednostavno izgubi i napravi pi*dariju.

Ne koristi se magijom, niti izrađivanjem raznih oklopa i oružja jer ga to ne zanima već koristi ono šta mu prvo dođe pod ruku. Iako, oduvjek je preferiro mace i sjekire.

Pridružuje se Stormcloaksima samo iz jednog razloga - imperijalni general mu je htjeo otkinut glavu...

A previše se ni ne opterećuje šta je Dragonborn... Nakon šta je poslan Greybeardsima da izuči Shout i da se dokaže da je on Taj, vidi da još nije spreman biti heroj Skyrima te se naveliko odmako od herojstva te se vratio lutajnu i preživljavanju u hladnom svijetu Skyrima.

 

MAJOR SKILLS

One Hand -- axe/axe -- axe/mace 

Heavy Armor 

 

SECONDARY SKILLS

Archery

 

Kao šta se vidi, čista sirovina od lika. U ništa ne ulažem osim Heavy Aromor i One Hand, (nešto sitno u početku u Archery). Ima ogromnu snagu tako da mu je Power Attack dok u svakoj ruci drži sjekiru glavno oružje. Kao i mogućnost dugog šprintanja ukoliko njegova podvojena ličnost nešto zakuha!

 

 

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 23:51 (doktor1).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova

 

Nije baš u obliku ko iz prvog posta al se da zaključiti način igre iz priče. Malo sam se raspisao {#} (Na engleski je jer mi imena i neke riječi jednostavno nisu pasale u hrvatski.)

 

 

                My name is Markus Aram and I wander Skyrim. I know “Markus” is a strange name for a Dunmer, but my mother has never told me why she had picked that name. I think it is somehow related to my father's youth.

 

                I was born in Narsis, Morrowind on 13th of Last Seed, 4E 178. I spent my youth living with my mother Alvura in a small house near a field just outside the city walls. I have little memory of my father Ovis, who passed when I was 6 years of age. My mother was a very kind woman. Ever since I remember, she had been working for a local in-title-only noble, earning barely enough to feed me and herself.

 

                I have filled most of my young days working as an apprentice for Folms – a local mage and healer, along with a very good Khajiit friend of mine, Ma'Zhid. Not much is different about perception of the Khajiit in Skyrim than in Morrowind. They are considered smugglers and thieves, not worthy of any respect. No one wanted to be seen with Ma'Zhid – consequently – I was also considered philthy, for being his friend. Only a young lass, whom I will not name, dared to talk to us. She holds a dear place in my heart.

 

                My mother wanted me to become a mage scholar. I shared her ambition, although I was more interested in the more practical side of magic. Formally, I studied alteration, but concentrated mostly on destruction magic – it was in my blood. I know my mother would never approve of such magic, so she never knew.

 

                I left Narsis, my mother and my dear friends at the age of 17, for the Arcane University in Imperial City. I knew it had endured past its prime days; its deterioration caused by the Great War, but I had promised my mother.

 

                I have never made it to Imperial City. My travels ended in Cheydinhal, where I was mugged. I became a smith's errant-boy and had an affair with his daughter Tanyin. Two years had passed and the Thalmor came. For an elven kind that considers itself enlightened, the Aldmer play a cheap and childish game. People got dragged out of their homes under ridiculous accusations and no one would dare to confront the Justiciars. Tanyin and her father had run away, leaving me only a note. They were Redguard and the Aldmeri Dominion isn’t fond of them. Eventually the Justiciars found me guilty of treason, but I managed to run away and get caught up with some bad folk.

 

                They were bandits – young men like myself, with no proper guidance. I have killed people during my time with them; my blade was reaching out of the shadow like one of a true Dunmer. I found comfort in the “fact” that all of the people I killed were bad people. I realized it was a mistake getting involved with the bandits only when it was too late. They became thieves with no fence and murderers with no code.

 

                Only by shear chance I made friends with a lone Bosmer hunter Hagaer with whom I continued my journey, a year later. Our travels were worthy of a bard's song. Those were the most diverse and fulfilled three years of my life. We have travelled all around Cyrodiil, not staying longer than two nights at one place. Hagaer knew where to find entertainment, prostitutes being his favourite kind. Sometimes, his silver tongue bought me a night as well, while paying only for his. I have learnt so much about life as an adventurer from him, and my smithing and magic skills granted us extraordinary magical equipment.

 

               A year had passed and a letter came from Ma'Zhid. My mother had died. My will crushed, I started preparing for a journey home to pay my respects. But I couldn't leave. Not until I fulfil my promise. We set off to Imperial City, where I could finally join the famous University. But the University was far from its glory. It shared the City’s tense atmosphere. Elves and men couldn’t stand the sight of each other, all progress had been hindered and all chance for a decent life had been long gone. Hagaer had to drag me away from the cursed city, because I felt I was letting my mother down at the moment.

 

                We settled down around Chorrol for a while, for my mind to make sense of everything. I found the best way to honour my mother is not to throw my life away, but to live as best as I could. I decided to visit my mother’s grave. Hagaer needed to go to Jerral Mountains, so I agreed to take the northern route with him, where we would separate.

 

                North of Bruma, we had our last meal and drink together and promised to meet again someday. Just hours later I was ambushed by a group of bandits, who drove me north, higher into the mountains. Eventually, I lost my pursuers, but decided to carry on a bit further; so I crossed to Skyrim. On a narrow path, almost trailing along the peaks, I encountered a group of riders heading east. They ignored me and continued. About an hour later I had caught up with them only to find them swearing over a dead horse. An arrow had pierced its neck. As I opened my mouth to ask if I could help, swords got unsheathed and soldiers started coming from both directions.

 

                The next thing I remember is being chained in the back of a carriage.

Prisjećanje na stare dane Prisjećanje na stare dane
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 1:16 (Markus Dignus).
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
offline
SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova

Ovo je tako tečno i detaljno napisano na engleski da bi rekao da je 110% copy/paste..... {#}

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 1:21 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova
Markus Dignus kaže...

 

Nije baš u obliku ko iz prvog posta al se da zaključiti način igre iz priče. Malo sam se raspisao {#} (Na engleski je jer mi imena i neke riječi jednostavno nisu pasale u hrvatski.)

 

Braki ti bogme imaš slobodnog vremena na bacanje !

12 godina
neaktivan
offline
Re: SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova
doktor1 kaže...

Ovo je tako tečno i detaljno napisano na engleski da bi rekao da je 110% copy/paste..... {#}

Shvatit ću to kao kompliment. Inače sam talent za engleski (oprez, narcisoidnost), a ovo sam kroz dva dana pisao. Možeš guglat, nigdje nećeš nać.{#}

Evo, da malo pišem o idejama:

 

Lik mi je dark elf, pa reko, ajde nek bude iz rodne zemlje, jer morao je od nekud doputovat, sudeći po tome kako igra počinje (na granici sa Cyrodiilom). Još od Obliviona su mi ovi mačori bili simpatični (iako nikad nisam igrao s jednim), a ove putujuće karavane su mi jedna od boljih stvari u igri, a imao sam ideju još pisati o dijelu događaja u Skyrimu (ali sam odustao jer bi ličilo na film sa Chukom Norrisom), pa sam te karavane mislio povezati sa djetinjstvom (stalno mački vele kak su iznenađeni s tim da pričam s njima).

 

Priča o majci i ocu je kliše (malo sam inspiraciju povukao i iz prve knjige The Real Barenziah). Dio u Cheydinhalu je više manje originalan, morao sam negdje ukomponirati smithing skill, a bilo bi red da dečko ima i ljubavnu avanturu (a htio sam i da nekako nastavi, a rat je najdulje trajao u Hammerfellu, di su Redguardi).

 

Htio sam i ukomponirati njegovo (moje) stajalište prema građanskom ratu, kao da je to nešto glupo i djetinjasto, što se vidi iz komentara u Cheydinhalu i Imperial Cityju. A dio o Hagaeru je tu da se popuni avanturistička osobnost lika. Morao je imati nekakvo iskustvo.

 

E, da, ono kad je s banditima, to sam ukrao jednom stražaru ispred Windhelma, pričao mi je sličnu priču (bar mislim da je bio stražar).

 

Najviše sam smišljao dio u planinama, kako je zapravo prešao u Skyrim (zato mu je mama umrla, da ga nekako dovedem gore)

 

 

P.S. Ako je to mogao netko napisati, netko od koga sam kopirao, zašto ne bih mogao ja? Hehe.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 10:48 (Markus Dignus).
13 godina
offline
SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova

lawl spori ste dečki..

 

Nine lvl 57 breton madafaker, tzv bog i batina skyrima {#}

 

povijest lika: bio mali, sad jede sve pred sobom.

 

skillovi: svi su major.. bez iznimke

one handed 100 (mace of molag bal oko 347 dmga nakon smithinga {#})

alchemy 100 (ovo dići me koštalo života)

smithing 100

enchant 100

destruction/restoration cca 75

two hand 50+

archery cca 70

heavy armor 100 (deadric full set, smithingom maksimiziran na 1500+ armora, + double enchantovi na svemu)

speechcraft 86 (trainan od nižih lvla jer je to jedini skill koji nikada nisam digao do kraja {#})

light armor cca 50 (maksimiziran dragon light armor 500+ armora atm, + double enchantovi ofc)

block cca60

sneak cca60

lockpick cca80

 

još sam zadnja dva tj. dežuran i radim do 7, pa ne stignem baš igrati {#}

koga zanima, mogu točne brojke i ss-ove geara na večer stavit {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 10:37 (nine).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova
anabolicaa kaže...

E kakvih geekova ima, za nepovjerovati..

Eh kako je simpatično gledat primitivce u pokušaju flame baitinga. Kao novorođenče u potrazi za sisom, ne zna jadno ništa :)

I'm very large!
 
3 0 hvala 0
12 godina
offline
SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova

lvl 17 nord toliko ruzan i glupo rasporedjenih skillova da me stid pisati ili screenshot staviti. lik mi je toliko bezvezan da mi dodje poceti igru iznova ali znam da cu ako to ucinim odustati nakon pola sata i vise je nikad necu pokrenuti.

 
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova
BlueMax kaže...

lvl 17 nord toliko ruzan i glupo rasporedjenih skillova da me stid pisati ili screenshot staviti. lik mi je toliko bezvezan da mi dodje poceti igru iznova ali znam da cu ako to ucinim odustati nakon pola sata i vise je nikad necu pokrenuti.

Kako te volja no svaki info je dobro došao. Možeš ukratko prikazat lika, njegove skillove kao i navest što si sve točno pogriješio, što ti smeta a što fali - možda pomogneš nekom novom igraču da ne napravi istu grešku.

 

BTW šteta što autor prve poruke u threadu nema neke polu moderatorske ovlasti, kao npr. brisanje imbecilnih poruka nezrelih pojedinaca. Mislim da su ovo newsi gdje visi ekipa 30+, uvijek zaboravim da je ovdje 50% klinaca ispod 16. Morat ću stavit "samo za punoljetne" negdje u sig ; )

 

 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 11:46 (Thorien Kell).
15 godina
neaktivan
offline
Re: SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova
BlueMax kaže...

lvl 17 nord toliko ruzan i glupo rasporedjenih skillova da me stid pisati ili screenshot staviti. lik mi je toliko bezvezan da mi dodje poceti igru iznova ali znam da cu ako to ucinim odustati nakon pola sata i vise je nikad necu pokrenuti.

Još si "blizu", ako ti stvarno toliko ne paše lik možeš ponovno početi, uzmi mu neku totalnu suprotnost i neće ti biti ni dosadno.

I think a lot of cynicism has dropped away from my shoulders since I stopped drinking...
12 godina
offline
Re: SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova
Thorien Kell kaže...
BlueMax kaže...

lvl 17 nord toliko ruzan i glupo rasporedjenih skillova da me stid pisati ili screenshot staviti. lik mi je toliko bezvezan da mi dodje poceti igru iznova ali znam da cu ako to ucinim odustati nakon pola sata i vise je nikad necu pokrenuti.

Kako te volja no svaki info je dobro došao. Možeš ukratko prikazat lika, njegove skillove kao i navest što si sve točno pogriješio, što ti smeta a što fali - možda pomogneš nekom novom igraču da ne napravi istu grešku.

 

BTW šteta što autor prve poruke u threadu nema neke polu moderatorske ovlasti, kao npr. brisanje imbecilnih poruka nezrelih pojedinaca. Mislim da su ovo newsi gdje visi ekipa 30+, uvijek zaboravim da je ovdje 50% klinaca ispod 16. Morat ću stavit "samo za punoljetne" negdje u sig ; )

 

 

Mozda i hocu kad dodjem doma. Sad sam u uredu i nemam igru ovdje (inace bi mogao zatvoriti ured :))

inace, blizi sam 40+ kategoriji nego 30+

14 godina
offline
Re: SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova
BlueMax kaže...

lvl 17 nord toliko ruzan i glupo rasporedjenih skillova da me stid pisati ili screenshot staviti. lik mi je toliko bezvezan da mi dodje poceti igru iznova ali znam da cu ako to ucinim odustati nakon pola sata i vise je nikad necu pokrenuti.

Slična stvar se i meni dogodila. Nisam bio zadovoljan likom (streličarenje nije baš bilo kul kako sam mislio)i počeo me iritirat lvl 35+. Napravio reroll na battlemaga instalirao modove koje je doktor složio, Sad sam unstoppable juggernaut of destruction u uz to shiny graphics. Nova igra!

I'm very large!
14 godina
neaktivan
offline
Re: SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova
BlueMax kaže...

inace, blizi sam 40+ kategoriji nego 30+

Kakve to veze ima? : )

Nisam na tebe mislio sa ovim "imbecilne poruke", pobogu ; )

 

12 godina
offline
Re: SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova
Thorien Kell kaže...
BlueMax kaže...

inace, blizi sam 40+ kategoriji nego 30+

Kakve to veze ima? : )

Nisam na tebe mislio sa ovim "imbecilne poruke", pobogu ; )

 

ma nisam ni mislio da si mislio na mene nego tek podatak za tvoju statistiku. ima nas i starijih

12 godina
neaktivan
offline
SKYRIM - Character Showcase / Izložba likova

Naletih na temu pa reko da malo osvježim...

 

Silmeria | High Elf | lvl 13

 

(O povijesti nesto mozda sutra otipkam, neda mi se sad...)

 

Major skills:

 

Destruction (Thunderbolt, Fireball, lvl 45)

Conjuration (Flame/Frost Atronach, Soul Trap, lvl 34)

Enchanting (gledam sto prije do 100 dogurat da mogu dva enchantmenta na itemima imat, lvl 47)

 

Minor skills:

 

Illusion (Clairvoyance, lvl 30)

Alteration (Magelight, Ironflesh, lvl 33)

Restoration (Fast Healing, Healing Hands, lvl 33)

 

Secondary skills:

 

Alchemy (lvl 29)

Lockpicking (lvl 30)

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=43oFiKvAQe0&feature=fvwrel
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice