Gledam i nitko nije spomenuo ovu igru. Imali nekoga tu ko je igrao ovu igru?
Mene je igra ocarala jednostavno jedna od najboljih igra koje sam odigro u zadnje vrijeme.
Službene stranice:
http://www.codemasters.co.uk/overlord/index.php?territory=EnglishUK
Uglavnom sve pohvale Codmemastersu napravili su odlicnu igru. Za koju iz nekoga razloga cini mi se i nije culo baš puno ljudi valjda slab markenting.
Ukratko da opišem o cemu se u samoj igri radi po meni je igra spoj RPG i avanture, sa odlicnom dozom humora.
U jedom reviewu sam procitao kako je ta igra odlican spoj RPG i RTS Nikako mi nije jasno kako mogu ovu igru nazvati strategijom ali dobro mozda sam ja taj koji griješi.
Igru zapocinjete kad vas pronalaze ispod ruševina vaši minioni(podanici koji sve rade za vas cak i umiru).
Tjekom igre otkrivate nove svjetove, nove neprijatelje itd. Postoje 4 vrste miniona koje postepeno "otkljucavate" pronalazite.
Svaka vrsta miniona je specifinca po necemu...
"Vodeni"(plavi/blue) specificni su po tome jer imaju mogucnost plivanja i renikarnacije(ozivljavanje) no nazalost baš i nisu neki ratnici i poprilicno su slabi za battle combat.
Ali svakako cete ih morati imate barem par pored sebe jer su vam nepohodni da obavite odredene qustove...
"Biljni"(Smeđi/brown) Specificnosti su im da imaju mogucnost neutralizirati biljni/šumski otrov.
Te na rukama imaju "šiljke" te za vrijeme borbe skacu na protivnika tu su iznimno korisni jer nekad niste u mogucnosti doci do protivnika vec morate naci alternativna riješenja i također su jako dobri borci...
"Vatreni"(crveni/red) specificnosti su im da mogu hodati kroz vatru te istu tu vatru mogu ugasiti ako im vi tako naredite ako ima potrebe za tim kako bi vi i ostali minioni mogli proci.
Iako nisu nešto previše jaki oni su jedini minioni koji imaju mogucnost long range battle te gađaju protivnike vatrenim kuglama...
"Normalni"(zeleni/green) minoni koje obavalju veci dio posla...
Odlicni su ratnici,oni su pocetni minoni tj samo njih imate na pocetku igre ostale morate pronaci...
Broj minoina nije neogranicen vec zavisi o "dušama" svaki protivnik ima odredenu dušu i kad ga ubijete pokupite njegovu dušu.
plave, zelene, crvene, smeđe duše jedna duša=jedan minon. Pa je tako i najveci broj neprijatelja sa zelenim dušama koje je i najlakše skupljati te ih pozeljno zrtvovati za sve potrebno, osim kad se trazi baš odredena vrsta zrtve.
Također ogranicen je broj minona koji se mogu kretati sa vama poslije se taj broj postebeno povecava...
Minioni su nepohodni da budu uz vas stalno jer bez njih nemozete gotovo pa ništa iako u igri postoji battle combat oni su ti koji obavljaju veci dio "prljavoga posla".
Oni se mogu kreteti putevima kojima vi nemozete, donose vam zlato i sl. isto tako mogu i sebi uzeti pojedino oruzje koje nađu kod protivnka pa cak i odjecu.
Tako da ih mozete cak i napiti pa poslije gledate kako mokre uokolo i rigaju .
Overlod raspolaze oruzjem(u pocetku je to mac poslije mozete kupiti neko drugo) te razlicitim magijama.
Overlord Raising Hell je samostojeca ekspanzija...
Toliko od mene