Elden Ring

poruka: 1.655
|
čitano: 453.191
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Elden Ring
amagi kaže...

cca 2 i po sata gameplaya, samo da javim tehnicke dojmove, u 95% slucajeva imam zakucanih 60fps, tu i tamo ima neki jako cudan bug gdje igra kao da uspori(?), ne znam kako drukcije objasniti, obicno se dogada u nekim otvorenim arenama npr. kod tree sentinela, u dungeonima to nisam iskusio, stutera ima ali ne onoliko koliko se pricalo

inace 1440p, sve na high, zasad ocistio 3 dungeona, bossevi vrhunski

To je isto skillup rekao

Sve super osim taj stutter na tih par lokacija u igri i nigdje drugdje

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
10 godina
Elden Ring

750 tisuća igrača u igri na steamu fina brojka. Danas će to tek biti vrhunac kad krene vikend. No igra ima problema očito. Na steamu mixed reviews, žale se ljudi na veliki stutter u open areama i fps dropove koji ih ometaju pri boss fightovima... 

Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
BeLLicus kaže...

750 tisuća igrača u igri na steamu fina brojka. Danas će to tek biti vrhunac kad krene vikend. No igra ima problema očito. Na steamu mixed reviews, žale se ljudi na veliki stutter u open areama i fps dropove koji ih ometaju pri boss fightovima... 

Da upalio sam malo sad prije posla. Nadam se da to bude sređeno ubrzo. Zbilja steta  kaj se to događa.

Ocito ogranicenje tog njihovog engine-a koji nije napravljen za open world

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
9 godina
Elden Ring

ja kao da sam igrao drugu igru, vidim da se ljudi i žale na igranje na PCu sa kontrolerom, a ja ubacio dualschock 4 i radi sve odlično.

Ali dobro, evo neki prijedlozi za popravak situacije na PCu

1.) https://www.reddit.com/r/Eldenring/comments/t0q22j/possible_fix_for_pc_frame_rate/

2.) jedan od komenatara: Did this, did not help. Installed game ready drivers, did not help.

Changed the power settings on windows 10 to balanced - i am on highest settings possible, borderless windowed 1440p, 60fps, locked NO STUTTERS. - ovo sam se šokirao da se netko sjetio poduzeti.

3.) Također sam vidio da se predlaže isključivanje sljedećih postavki: Depth of Field, Motion Blur, Volumetric Quality, Global Illumination Quality, Grass Quallity

Kome šteka neka proba neke od ovih opcija. Samo da napomenem da ja imam ampere karticu i da sam je undervoltao i ide sve kao podmazano, tako da je moguće da je i to dobra stvar za one koji imajnu ampere.

Moj PC  
4 0 hvala 5
12 godina
Elden Ring

Treba VRR pod hitno na Ps5.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Elden Ring

....

To Each His Own.
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
Elden Ring

Uspio sam prije posla malo odigrati. Znaci lock 60fpsa na high sve ugasen motion blur, 1440p reza komp pod moj pc. Kod zamaha macem refleksni drop na 36 fpsa i jak stutter. Nije problem u jacini kompa nego u optimizaciji. Ljudi sa 3080 imaju iste probleme igra drzi stabilnih 60 i onda bam zaljepi na 30 u sekundi i imas slide show... Na steamu igra dobro ne prolazi iako je igra vise od pola milijuna igraca trenutno. Ali po recenzijama korisnika nije dobro. Hrpa ljudi ima sttuter veliki i dropanje fpsa.

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
Elden Ring

Ovi na pc jeste probali s novim driveerima za nvidia kartice verzija 511.79 baš sam ih jučer skinio, piše da su za najbolje igranje novih naslova. čak spominju elden ring

0 0 hvala 0
11 godina
Se može igrati sa ps4 kontrolerom na ps5 verziji?
In Dreams: https://www.youtube.com/watch?v=Q5ntFAqhK5M

0 0 hvala 0
9 godina
m77 kaže...
Se može igrati sa ps4 kontrolerom na ps5 verziji?

ovo mi nije jasno pitanje. Znači ti bi igrao na ps5 konzoli sa ps4 kontrolerom? Šta ti je ovaj za ps5 riknuo? 

9 godina
Elden Ring

Stiglo xd, sad zavrsit hfw onda se bacam na ovo

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Elden Ring

Nisam dobio steelbook uz launch edition >:( Prednaruceno u SD

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Riknuo je.
Može li se igrati?
In Dreams: https://www.youtube.com/watch?v=Q5ntFAqhK5M
14 godina
m77 kaže...
Riknuo je.
Može li se igrati?

Ne, DS4 se moze koristiti samo uz PS4 igre

8 godina
Gregor kaže...

Ili su ostali bez ili su te zaj... neki još daju steelbook i 10%

7 godina
Elden Ring

U Infomarku su imali launch edition sa steelbookom.

Očito su u SD prodavali običnu standardnu verziju. 

0 0 hvala 0
9 godina
Gregor kaže...

Ja sam u Zeldi narucio

14 godina
m77 kaže...
Riknuo je.
Može li se igrati?

Jedino ako skineš baš PS4 verziju igre ali onda gubiš puno toga.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
8 godina
Elden Ring

Od ovih kojima smo razvažali robu vidim da jedino još minibigme drži steelbook i akciju, ako tko ima u planu kupovati još

0 0 hvala 0
12 godina
Elden Ring

Poceo gadan udarac na Steamu radi losih performansi...toliko gadan da se publiser ispricao radi losih performansi i obecao patcheve.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
MEGATAMA kaže...

Poceo gadan udarac na Steamu radi losih performansi...toliko gadan da se publiser ispricao radi losih performansi i obecao patcheve.

Meni nisu jasni svi oni reviewi i ocjene..

9 godina
MEGATAMA kaže...

Očito je da postoje neki problemi, ali i nije baš da je ovo najgori release ikad, dapače ovo je iznad prosjeka. 

A ljudi su isto bangavi, koliko sam čitao po netu hrpetina ih nije instalirala najnovije drivere Nvidie, a za AMDovce ne znam jesu uopće dobili išta. Također jasno postoje upute po internetu kako si poboljšati framerate i sve skupa, ali su ljudi nesposobni i da guglaju. 

14 godina
Tututuru kaže...
MEGATAMA kaže...

Meni nisu jasni svi oni reviewi i ocjene..

Većina je igrala na konzoli, a neki koji su igrali na PC su rekli da ima problema. Mislim da su svi čekali novi patch 1.02 koji je to trebao popraviti (ili su im rekli da će popraviti), a na kraju je ispalo još gore.

Bolje bi bilo da su odgodili izdavanje igre za PC dok to nisu popravili.

Ima PC i drugih problema ali to je najveći.

16 godina
Cansee kaže...

A ljudi su isto bangavi, koliko sam čitao po netu hrpetina ih nije instalirala najnovije drivere Nvidie, a za AMDovce ne znam jesu uopće dobili išta. Također jasno postoje upute po internetu kako si poboljšati framerate i sve skupa, ali su ljudi nesposobni i da guglaju. 

Sry ali baš takvi stavovi dovode do toga da sve više i više igara radi kao drek, i tek kada krenu prigovori onda se oni ispričavaju i obećavaju poraditi na performansama i svemu. Igra bi po izlasku trebala raditi sasvim ok sa svim trenutnim driverima na tržištu, tek bi mali postotak trebao imati problema, a kao što se vidi na ovoj igri (a i na BF 2042, Total War Warhammer 3 i još dosta drugih u zadnje vrijeme) igre izlaze van u sve gorem stanju, barem na PC-u. I sada pljuvati po drugima da se snađu, da malo guglaju ili šta već, a očekivali su proizvod koji radi normalno bez da se mora sređivati je arogantan stav. O kvaliteti igre neću komentirati jer još nisam probao, ali vjerujem da će biti odlični kada srede igru. Samo toliko.

It is better to be hated for who you are, than to be loved for someone you are not.
12 godina
Cansee kaže...
MEGATAMA kaže...

Očito je da postoje neki problemi, ali i nije baš da je ovo najgori release ikad, dapače ovo je iznad prosjeka. 

Stutter je na bossovima...znaci najgore moguce kad moras bit najprecizniji.

https://www.dsogaming.com/news/elden-ring-pc-suffers-from-some-traversal-major-boss-stuttering-issues/

7 godina
Cansee kaže...
MEGATAMA kaže...

Ne bi se slozija s tobon. Ekipa sa 3080 ima probleme, i oni bi tribali smanjivat postavke u igri da bi mozda nesto rijesili.. Volim njihove igre isto koliko i ti, al triba priznat da nisu napravili najbolji posao s PC verzijom. 

14 godina
iMik kaže...

Većina je igrala na konzoli, a neki koji su igrali na PC su rekli da ima problema.

Koliko ja znam i po testovima vidim, verzije za konzolu se ne vrte na 60 FPS-a.

Realno, kriminalna stvar za 2022. i bilokoju soulslike igru gdje ti svaki frame život znači.

Say hello to my little friend
6 godina
Cansee kaže...

Pa nije to posao ljudi/kupaca vec izdavaca igre. Ne mogu vjerovati dokle moze ici to slijepo stovanje necega. Uostalom, znalo se da igra ima problema s optimizacijom. Ocito nisu mogli otkriti u cemu je problem pa su je ipak pustili dalje. Recimo meni su usred borbe s bossom doslovno zaustavila, ali doslovno. Ja mislio crashala se. I nakon 10ak sekundi sve se nastavilo kao da nicega nije bilo. To jos nisam dozivio s niti jednom igrom.

14 godina
Krunoo7 kaže...
iMik kaže...

Većina je igrala na konzoli, a neki koji su igrali na PC su rekli da ima problema.

Koliko ja znam i po testovima vidim, verzije za konzolu se ne vrte na 60 FPS-a.

Realno, kriminalna stvar za 2022. i bilokoju soulslike igru gdje ti svaki frame život znači.

Da ali konzole nemaju sttuter kao na PC-u. PS5 je neš bolji od Xbox-a, ali xbox ima VRR što PS5 još uvijek nema.

Izgleda da je za sada najbolja verzija za PS4.

Što se tiče ostalog u 2022 nemati prodršku za 120+Hz i wide monitore je kriminal, bolja podrška za miš i tastaturu na PC.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2022 15:21 (iMik).
9 godina
Elden Ring

Slažem se da situacija nije sjajna i prvi sam za to da se drži developera odgovornim za loše portove. Trebali su si uzeti još malo vremena i to napraviti kako spada. Samo što je meni sve odlično dosad radilo, pa se nisam previše sekirao oko ostalog. Ali to je jedan od razloga zašto sam ja uzeo igru direktno na Steamu. Iako nisam nikad igrao njihove igre na PC (već samo na ps4) čuo sam da generalno ne budu sjajni portovi na PCu. Moj je plan bio da ako mi igra bude radila loše da napravim refund, što predlažem svima vama koji imate problema. Ja još nisam stigao do 2 sata igranja, ali ću biti oprezan i ako budem imao problema ja ću refundat igru i onda je kupit kada i ako je isprave.

Ali također mislim da PC ekipa treba biti dovoljno razumna da si sama može i zna sniziti ili povisiti koju postavku da bi se sve bolje vrtilo. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice