@boxer
Na vanili ne znam, u RoS je proces dug i mukotrpan. Ideja je dic paragon na 400+ (dakle da imas 2 stvari izmaksane u svakoj kategoriji, sa time da su tu main stat i vit ili movement speed - ja dizem vit, resist all i armor, kombinacija attack speed, chc , chd, te u zadnjoj kategoriji AoE + random), ostatak itema prilagodit buildu.
E, sad... ja idem max dps sto znaci gloves, ring, amulet imaju main stat + attack speed + chc + chd. Amulet se ovdje cesto mijenja tako da attack speed ide u npr lightning dmg +20 u mom slucaju (vama vec po buildu). Ringovi bi jedan trebao biti "of royal grandeur" radi manjih zahtjeva set itema, drugi onaj set ring sa +dmg to elites umjesto attack bonusa.
Braceri main stat + lightning dmg (ili sto vec) 20%, crit +6 + vit. Belt ovisi o buildu, najbolji ima crit, attack speed, main stat i +1 po zelji (vit, resistance, sto vam fali), moj ima str vit res all i 15% lightning dmg. Shoulderi idu main stat + vit + res + dmg na nekom skillu. Helm imate andariel's visage - 20% lightning dmg (vama sto vec pase), attack speed 7%, crit dmg %, main stat, min bonus fire dmg recieved itd. Bootse stavljam main stat + vit + res + random skill bonus (ili movement speed kome je to krucijalno), chest i hlace main stat + socketi; zadnje dvije stvari ovise o vama. Ljudi tu vole imat bonus dmg na nesto i vit i/ili res, predlazem da slazete kombinaciju najboljih gemova u sockete, vit, res all i eventualno stavljate bonus dmg na nesto ako imate dovoljan toughness.
main hand/offhand ce uvelike ovisit o klasi koju igrate. Pod pretpostavkom da ste dual wielder (monk, barb) to ce biti 2 weapons sa max +ChD gemovima, max dps i max main stat, main + offhand (wizzard, WD) main hand isto ko barb/monk, offhand cim veci + dmg, main stat, crit dmg itd, sa korisnim afixima. Crusadera furam ovako, samo sa 2H u main handu (meni obavezno, neki se ne bi slozili, ali buduci da je max dps na 2H preko 3k, a na 1h do 2.6k meni tu nema dileme), DH moze duel wieldat, ali iz mog iskustva nista ne moze nadmasiti +20% attack speed, +10% ChC + ogroman dmg i dex bonus na quiveru (ugl to bude veci bonus nego dobar 1H sa 700 dex i 130% ChD) - asim ako doista padne bolestan item za offhand uz vec bolesni u MH.
Sa ovim u vidu, imam set koji mi smanjuje dmg od melee i rng, te 15% od elita, povecava dmg protiv elita za 15%. Drugi set koji sad slazem daje 100 res all, 500 vit jer mi fali toughnessa, jos 1 item ce mi biti legendarni uz belt i helm.
Kad slozite gear kako sam opisao, ostaje vam samo jos da rolate savrsene statove na gearu, a ako vam padne komad geara sa idealnim statovima gdje niti jedan ne morate rolat, onda u sekundarnim afixima rolate da primate manji dmg or rng/melee (jos nisam vidio item sa idealnim statovima po defaultu gdje mi se nista ne isplati enchantat u primary statovima, vec mi se vise isplate sekundarni, ali u teoriji je moguce).
Ja sam sada torment 2-3, u teoriji da malo izmijenim gear mogu torment 4, ali patio bi mi dps da dizem toughness. Trenutno farmamo materijale za craftane set iteme (za manji primljeni dmg i bonus dmg protiv elita te za bonus toughness) te idealni ring of royal grandeur na t1 - split bounty.
Zadnji savjet je - iako se lik moze pristojno opremit sa zutim itemima, oni imaju svoje limitacije i morat cete ih mijenjat SVE 1 po 1 za legendarne. Na statovima i dmg bonusu su lege bolje za 20-25% (attack speed, chc, chd uglavnom nemaju razliku u iznosu, uz nekoliko iznimaka), set itemi daju dodatne bonuse i legendary itemi sa legendarnim afixom ili afixom koji ne mozete dobit na rare itemu (attack speed i chc na beltu, attack speed na helmu...).
Tako idete mic po mic prema vecem toughnessu i DPS, u jednom trenu probate torment 3 i skuzite da ide.
Paper DPS je vazan, ali ne presudan, dosta ce vam ovisit o bonus DMG na nesto. Na konkretan skill je OK, ali na konkretan elemental je bolje. Problem je sto cijeli build morate okretat u tom smjeru i to otezava promjenu builda, jer sa promjenom builda morate ili mijenjat cijeli gear, ili ga rerolat.
Dugo vam nece ic (ko meni), ali ce vam 1 item promijenit sve u sekundi. Meni se to desilo kad sam konacno nabavio thunderfury (iako bi i shard of hate koji se sad nadam ddobit jednako posluzio), zamijenio belt i bracere sa +lightning dmg i iako je paper dps cak i pao (bio je oko milju, sad je 960k) lightning procovi pile sve oko mene do tormenta 4.
Kako doci na torment 6? Na isti nacin. Ne znam koliko ljudi ovo uopce igra na torment 6 (osim konkretnih farmova/exploita za levelanje i farmanje golda), ali pretpostavljam da su potrebni sati i sati farmanja lucky dropova sa close to ideal afixima za vas build, pokoji lucky rerol i slicno.
Najbolja metoda igranja je 4 lika iste klase (npr 4 barbariana, 4 crusadera itd.) iz jednostavnog razloga - svima ce vam padat itemi iskljucivo za vasu klasu sa skil bonusima i statovima za vasu klasu. Tako uvijek mozete davati jedni drugima sto vam ne treba, a njima je nerijetko veliki plus na nesto.
Neki ce se protiviti ovome i govorit da je sinergija klasa nesto neusporedivo bolje... mozda i jest, ali ne za gearanje.