Age of Empires 2 HD

poruka: 38
|
čitano: 12.145
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Age of Empires 2 HD

Dolazi nam HD izdanje jedne od legendarnih strategija, koju su mnogi od nas igrali davnih dana. {#}

-----------

Microsoft today announced Age of Empires II HD Edition, a reimagining of the 1999 real-time strategy game. With Ensemble Studios closed, work on the updated version is being done by Hidden Path Entertainment (Defense Grid series, Counter Strike: Global Offensive).

Age of Empires II HD Edition will launch on April 9 exclusively through Steam across the world. Gamers won't need to wait that long to play, however, as those who prepurchase (at a 10 percent discount) will be able to jump in April 5.

Age of Empires II HD Edition includes every single-player campaign from the Age of Kings original and the Conquerors expansion, totaling 18 in all. In addition, gamers can challenge other Steam players through the game's online mode.

According to Microsoft, Age of Empires II HD Edition has been remastered for high-resolution displays at 1080p. It also includes an "enhanced visual engine" sporting improved textures for terrain, water and fire, and ambient lighting effects.

Steamworks features for Age of Empires II HD Edition include achievements, leaderboards, matchmaking, and cloud support. In addition, gamers can share user created content through the Steam Workshop.

Lastly, Microsoft revealed the minimum system requirements for Age of Empires II HD Edition today. They are listed below, along with the game's debut trailer.

Minimum System Requirements:

Windows XP, Vista, 7, 8 Pro

Steam Software Platform

900x600 minimum display resolution

Direct X 9 Capable GPU

1.2GHz CPU

1GB RAM

2GB HDD

-----------------

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 20:42 (Tsar).
Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
Age of Empires 2 HD

Cijena ili ce biti free ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Age of Empires 2 HD

Odlična vijest, jedva čekam ali nema šanse da bude free :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Age of Empires 2 HD

Vjerojatno najbolji RTS u povijesti.

SimeKZ kaže...

Cijena ili ce biti free ? 

Može se već predbilježiti na Steamu za 17 €.

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
13 godina
neaktivan
Age of Empires 2 HD

Upravo pazario na steamu moze se igrati, odlicno :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Age of Empires 2 HD

po screensima i nije neki veliki napredak u grafici

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Age of Empires 2 HD

Legendarna igra, upravo ju skidam.{#}

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Age of Empires 2 HD

Grafika je realno 90% kao stara ako ne i vise, ali dobra vijest je da tona ljudi ponovo igra tu igru i zaista je odlicna za odigrati partiju sa prijateljima, jer ipak je to AoE2. :)

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
apoteka kaže...

Radi se o hd rezoluciji igre a ne super novoj grafici.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
15 godina
neaktivan
Age of Empires 2 HD

Legendarna igra, podsjeća me na početke moga gameinga :) Idem odmah potrazit CD od igre star 8godina, ako jos radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
apoteka kaže...

Radi se o hd rezoluciji igre a ne super novoj grafici.

i orginal se mogao vrtiti na fullhd, pa i na 64-bitnim win7

kad sam prvi put cuo za ovo, pomislio sam na monkey island

ovako mi se cini preskupo nekako

13 godina
neaktivan
Age of Empires 2 HD

17 evrica je ono hm :/ ali ipak je bar meni, igra koja nema ravnog multiplayera, fina opustena muzika, 6 igraca large map i rokaona!!!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Age of Empires 2 HD

AoE II je stvarno legendarna igra - prvi put kad sam je igrao bio je to demo i to iz BUGa {#} kasnije kad je izašao sam nabavio Collectors Edition i sad oni očekuju da platim 17€ za igru koja je stara nekih 12ak godina?? Bitch please.. Probao sam ovu HD verziju i baš me podsjetila na dobre stare dane ali ne vrijedi 17€ - ti svi HD remakeovi bi trebali doći u obliku patcha a ne ovako besramno pljačkati ljude. Pa nismo mi životinje.

He who is brave is free.

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kakvi su dojmovi do sada?

I ja sam dio generacije koji su igrali original i volio bih ponovno zaigrati, pogotovo online (s ne-profićima ako je ikako moguće) :D

Koliko sam vidio na YT-u, grafika je slična originalu što je meni skroz super, gameplay je isti (opet super), a ima sve ove dodatne online, multiplayer stvari i sve expansione na jednom mjestu. 19E možda mrvicu previše, al pošto sam godinama igrao pirate, vrijedi dati koji euro više za klasik.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
12 godina
neaktivan
Age of Empires 2 HD

Ja sam ovu igru igrao na PLAYSTATION 2! {#} Jedna od najboljih strategija napravljena (uz stronghold crusader). Ah, ti dani igranja sa joystickom stratešku igru :D tada mi se sve činilo mogućim haha

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
apoteka kaže...

Pa ne bi ni trebao biti.

Dodali su podršku za današnje rezolucije i sve stavili u 24 bitnu grafiku (u originalu se koristi 8 bitna grafika). Jednostavan refresh kako bi igra radila optimalno na današnjim računalima. Ako već imaš dvojku i pristojno ti radi, ne vidim potrebu za nabavljanjem ove verzije.

0xBADC0DE
13 godina
neaktivan
Age of Empires 2 HD

POpulaciju limit mozes staviti na 500, zamisli 450 teutonaca i 50 popova, cisti sve pred sobom :)))))))

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Age of Empires 2 HD

ja je posudi s neta i nemogu je igrat, suze mi teku (ptok oko tipkovnice, a miš se ljepi za stol od suza) kad se samo sjetim tih vremena {#}. e ljudi onda se igralo!

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Age of Empires 2 HD

Jel samo meni nekakav delay u multiplayeru? Recimo pošaljem seljaka da ide negdje, tek za sekundu krene.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Looka kaže...

Jel samo meni nekakav delay u multiplayeru? Recimo pošaljem seljaka da ide negdje, tek za sekundu krene.

to je bio latency issue sto se tice servera AOE HD, sad su popravili, tacnije ima par dana skoro, sve fino ide

13 godina
neaktivan
Age of Empires 2 HD

Jeli iko probao igru , mislim na HD verziju ? kakva je jeli se isplati kupovati je

Suba
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Age of Empires 2 HD

Tako-tako, svaka čast dvojci ali čak i s ovim HD-om grafika je višestruko slabija od trojke. Pretpostavljam da se isplati ako ti je baš stalo to dvojke, zapravo sve verzije su prilično zarazne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Age of Empires 2 HD

Igra tko ovo još? Vidim da su izbacili par patcheva (zadnja verzija je v2.8), pa me zanima da li je broj FPS-ova i dalje zaključan na 30? Kad sam je prvi put instalirao izgledala je kao da trza...

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Age of Empires 2 HD

Izasla prva expanzija za AOE 2 HD, 9 evrica ko voli nek izvoli.

mamicu im, daj 16 evra za igru i sad jos 9 za expanziju...mogli su je dati za dz realno koliko su naplatili igru staru sto godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Age of Empires 2 HD

Jel se igra još tko s ovim, 

na steamu je akcija 14€ za igru i exp, http://store.steampowered.com/sub/33961/

Ili samo 10€ za igru. 

Pa sad kakvo je stanje? Igra li se još ovo?

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Age of Empires 2 HD

Također dali igra posjeduje kakav multiplayer mod,spominje se da u ga HD verziji nema?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...

Također dali igra posjeduje kakav multiplayer mod,spominje se da u ga HD verziji nema?

Postoji MP mod, ali u početku  (prije nego sam odustao od igre) je bilo kašnjenje po par sekundi, ali ne znam je li to fixano.

15 godina
neaktivan
Age of Empires 2 HD

...Te sada već pomalo davne i u maglu vremena utonule jeseni 1999. godine bio sam 2. razred gimnazije, doba kada se iz povijesti uči srednji vijek. Age of Empires 2 mi je uz veliku zabavu pružio i znatno produbljenje znanja o srednjem vijeku. Onaj osjećaj " Znam to, čuo sam, vidio, čak i igrao, prošao i osobno se uživio..." Sve misije imaju povijesnu pozadinu, neke su remake važnih bitaka koje su odredile tijek povijesti, sudjeluju povijesne ličnosti kao Saladin, Ivana Orleanska, William Wallace, Richard Lavljeg Srca. Uz to igra ima i malu enciklopediju znanja o srednjjem vijeku, o Gotima, Bizantu itd.

U svoje doba bila je to gotovo savršena igra koje je kombinirala sve najbolje elemente dotadašnjeg RTS žanra, iz recimo Starcrafta, Warcrafta i Command & Conquera; dodala je mogućnost formacija i stavljanja jedinica u građevine, npr. dvorce, iz kojih one mogu djelovati. Uz odličan akcijski dio tu su i duboki civilizacijski elementi. Svaka strana ima svoje specijalne jedinice i thenologije, uz pregršt mogućnosti kombiniranja.

HD verzija zadržala je sve odlične i još uvijek zarazne elemente originala, te dodala HD rezoluciju i teksture.

Multiplayer je odličan, do 8 igrača, i ide glatko, osim ako ne igrate sa nekim iz Novog Zelanda, treba paziti na ping. Jedino se unit cap može povećati na oko 300 tako da se neki mečevi pretvore u macro spam umjesto pomnijeg taktiziranja i izbora jedinica, i gubit ćete u početku ako ne znate upravljati resursima, ili ako zasotajete u napredovanju kroz doba u odnosu na protivnike.

Sve u svemu, igra će vam pružiti dosta odlične multiplayer zabave, a key možete nabaviti jeftinije na stranicama koje se bave prodajom ključeva, ili kada je akcija na Steamu.

{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 13:26 (dayvee).

5 0 hvala 4
16 godina
neaktivan
Age of Empires 2 HD

Ja ću čekati još koji dan dok bude kraj akcije na steamu, jer znaju cijene padati. 

Pa ćemo vidjeti, za sada je na steamu najjeftinije za uzeti. Exp i igra za 14€, jeftinije nigdje nema.  

Đuro#2155
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Age of Empires 2 HD

Kupio upravo preko steama, cijena još niža, 75% dolje, za 6.99€ sam kupio igru i exp

Đuro#2155
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 16:15 (Franjo15).
Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice