Voltaža u biosu zaključana tema

poruka: 13
|
čitano: 5.782
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Voltaža u biosu

Pozdrav forumaši. Imam:

Matičnu Gigabyte X58A-UD7, 

Napajanje Corsair HX 750 modularno,
Hladnjak Corsair A70 Dual Fan,

Procesor Intel Core i7 950 3.06GHz.,
Grafička kartica AMD VTX 3D Radeon HD 6950,

Memorija Apacer 6GB DDR3,
Optički pogon BLU-RAY,
Hard diskovi Western Digital 2x 640GB Raid 0

Treba mi pomoć u vezi namještanja voltaže u biosu...

Trenutno je sve na auto. http://i.imgur.com/sisYA.jpg, ali ne radi normalno pc... stalno mi se na grafičkoj počmu vrtjeti ventilatori na 100%, pa prepostavljam da je voltaža krivo namještena...

Ako itko zna kako da namjestim svoju voltažu u biosu bio bih mu jako zahvalan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 16:31 (alen177).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Voltaža u biosu

NAPON, NAPON, NAPON, NAPON!!! Ne voltaža, napon, U, napon.

Moj PC  
7 0 hvala 1
17 godina
Voltaža u biosu

Napon, ne voltaža {#}

Ne kužim što bi ti? Clockao?

Ako da, prouči prvo ove 2 teme - tema1 tema2. Prvo to malo pročitaj pa ćeš sve skužitit.

Ovo je isto dobra tema. Uglavnom, imaš dosta tema o tome pa si prvo to malo pročitaj i skužit ćeš, nije tako komplicirano.

edit:

Napon procesora i brzine ventilatora grafičke nema nikakve povezanosti. Ama baš nikakve. Ako ti je vent na grafi na 100%, to je to grafičke i opcija u samim driverima grafičke.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 16:36 (Pero Dinamit).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Voltaža u biosu
Pero Dinamit kaže...

Napon, ne voltaža {#}

Ne kužim što bi ti? Clockao?

Ako da, prouči prvo ove 2 teme - tema1 tema2. Prvo to malo pročitaj pa ćeš sve skužitit.

Ovo je isto dobra tema. Uglavnom, imaš dosta tema o tome pa si prvo to malo pročitaj i skužit ćeš, nije tako komplicirano.

edit:

Napon procesora i brzine ventilatora grafičke nema nikakve povezanosti. Ama baš nikakve. Ako ti je vent na grafi na 100%, to je to grafičke i opcija u samim driverima grafičke.

NIJE MI u opcijama namješteno da mi ventilatori vrte na 100% neg tamo mi je na auto i trenutno mi se vrte na 25%.... ALI kada npr. igram neku igru i nakom 15 min ventilator koji se u igri vrti na 65% skoči na 100% i dođe mi crn ekran i sve zablokira.

17 godina
Voltaža u biosu

To ti je zato što si te pregrijava ili proc ili grafička. Prije bi rekao grafička. Koliko je star komp? Jesi li ga ikada čistio od prašine? Sigurno ti se nakupilo prašine pa ti se zato pregrijava i ruši.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

To ti je zato što si te pregrijava ili proc ili grafička. Prije bi rekao grafička. Koliko je star komp? Jesi li ga ikada čistio od prašine? Sigurno ti se nakupilo prašine pa ti se zato pregrijava i ruši.

ovako komp je star točno 1 godinu. Čistio sam ga neki dan jer sam mislio da je to problem.... a grafička je stara 2 mjeseca... tako da to sigurno nije problem.

17 godina
Voltaža u biosu

A problem je onda sigurno napon procesora? Znaš da nije grafa, a pitaš kako namjestiti napon procesora koji nema veze sa grafom koja ti radi na 100% vent?

Napon ostavljaš na auto osim ako ne misliš over ili down clockati.

To u svakoj igri ili? Stavi zadnje drivere za grafičku ako ih nemaš, tko zna u čemu je problem ako nije grafa kako ti kažeš.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

A problem je onda sigurno napon procesora? Znaš da nije grafa, a pitaš kako namjestiti napon procesora koji nema veze sa grafom koja ti radi na 100% vent?

Napon ostavljaš na auto osim ako ne misliš over ili down clockati.

To u svakoj igri ili? Stavi zadnje drivere za grafičku ako ih nemaš, tko zna u čemu je problem ako nije grafa kako ti kažeš.

Ja nisam rekao da nije grafa problem nego ja mislim da napon za grafu je problem... To je baš u svakoj igri ili npr. budem na nekom forumu i odjednom nestane slika ventilatori ponovno od grafe na 100% i tako stalno vrte dok ne isključim komp iz struje. i da imam najnovije drivere za grafičku, matičnu i sve ostalo.. 

14 godina
neaktivan
Voltaža u biosu

hrvati nemaju pojima o ničemu

Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
alen177 kaže...

Ma idi ti bre znaš gdje {#}

Bitno da ti sve znaš. Pokazuješ slike biosa gdje je napon procesora, a sad bi odjednom digao napon na grafičkoj. Znam kako se diže, ali ti iz principa ne želim pomoći zbog ovoga što sam citirao. GFY {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 17:59 (Pero Dinamit).
14 godina
neaktivan

da si odmah znao napisao biš prije nego li sam ja napisao ovu malo prije glupost{#}

16 godina
alen177 kaže...

- ventilator na VGA nema veze s BIOSom. Podešavaj u driveru, ili nabavi bolji hladnjak (pregrijava se ili je loše podešena).

- editiraj gornji post...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

ne pregrijava se jer mu je tem u igrama oko 65°C

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice