Problemi s clockanem na P43 chipsetu

poruka: 8
|
čitano: 1.908
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Core2Duo E8400 kakvog imam je poznat po svojim potencijalima za overclockiranje, navodno da uz dobar cooler ide preko 4.5GHz. Preoblem je što moj ni uz vcore od 1.4V neće preko 3.7GHz na kojih inače radi sa skoro standardnom voltažom, a budući da imam i dobar cooler (Scythe Ninja3), ovo je kriminalni gubitak potencijala. PC se jednostavno neće bootati ako mu je FSB viši od 411MHz bez obzira na multiplier i voltažu. Jel to neki glupi safety limit u biosu ili na matičnoj ploči?? Može li se ikako "razbiti"?? (Matična mi je Gigabyte EP43-DS3)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problemi s clockanem na P43 chipsetu
14 godina
neaktivan

Jesi snizavao multiplier memorije?

Intel ftw :D

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kažem ti da jesam. A što se tiče update-a biosa, s tim stvarima baš i nemam puno iskustva, pa se u to nebi upuštao. A navodno da treba i floppy drive koji ja nemam.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

svaki proizvodjac ima i program za flashanje i direktno iz windowsa.

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Flashirao sam bios s desktopa pomoću Gigabyte-ovog programa @BIOS. verzija mu je bila F8, sad je F10b, ali problem je još uvijek tu. Kad FSB namjestim preko 411MHz, desi se boot failure.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problemi s clockanem na P43 chipsetu
Wolframm kaže...

Kažem ti da jesam. A što se tiče update-a biosa, s tim stvarima baš i nemam puno iskustva, pa se u to nebi upuštao. A navodno da treba i floppy drive koji ja nemam.

Ne bih ti preporučio flashanje iz Windowsa, a sto se tice floppy drivea, ne treba ti, mozes koristiti usb stick koji je formatiran u fat32.

EDIT: Vec si napravio to {#}

Intel ftw :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2011 15:15 (mate960).
15 godina
neaktivan

Problemi q6600(GO) na gigabyte GA-P43-ES3G

Lijep pozdrav svima

dečki ja bi volio overclockat svoj procesor sa 2,4 do 3.0....za početak bi dignuo na 2.8 pa napravio test(usput mi preporučite kako i s cime da testiram)

razlog za brigu što se bojim da matična nije možda baš najbolja.

pa jel može neka slika što sve i kako treba podesiti u biosu...imam adwar ili aware bios kolko sam uspio skužiti.

ako nešto nisam napisao pitajte jer se ne razumijem tolko u ovo. čitao sam dosta ovdje o overclockanju i razumijem izraze i fsb i to..samo bi da mi netko točno izdiktira kako da što stavim. jer sve u biosu ima neke brojke i latencije i auto postavke...tko bi to sve znao a da sve lijepo glatko radi pa bi molio za pomoć.znam da ima tisuću tema na forumu al svako netko drugačije kaže pa eto..

unaprijed hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 12:56 (rjanko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice