Overcloclockiranje Intela i5 750 zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 2.515
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Overcloclockiranje Intela i5 750

Pošto kupujem uz njega HD5970,trebam ga i kloknut.Može li mi netko malo to pojasniti?(pošto sam do sad samo kloknuo jedan celeron :-)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Overcloclockiranje Intela i5 750

Ajd da se raspisem :D

Ovako. Prvo sto moras napravit je provjerit trenutne temperature - Za to koristi Core Temp/Real Temp/Everest ili sta god oces.. Bitno je da ti sadasnje temperature ne prelaze 35 a da nisu u loadu. Dakle na 2,66 bi trebale biti oko 30-35 ali neznam, preko toga mi se cini malo previse. Meni je 25 na stocku.

U par koraka cu ti pokusat objasnit kako i sta treba:

1. Tijekom bootanja udji u BIOS i pronadji gdje se podesava frekvencija CPU-a, memorije itd.. Meni je na ovoj ploci to prva opcija u BIOS-u

2. Kada udjes, pronadji gdje su ti postavke za CPU - Tu nadjes jedan "link", trebao bi biti jedini koji se moze nadalje otvoriti.. kad udjes u njega trebao bi dobit Intel turbo technology i ostale gluposti.. Navedeni turbo iskljuci, i iskljuci 2 opcije u kojim je opis nesto tipa - Lowers the clock frequency when in low power state i sl.

3. Kad si to napravio, vrati se na pocetnu stranu za CPU - Nadji multiplier i po mogucnosti ostavi na 20 - Nadji FSB i otkljucaj tu opciju da mozes mijenjat. Prvo bih poceo s 3,2 tj. 160x20=3200mhz

4. Nakon toga izadji iz "linka" gdje se OC-a CPU i udji gdje se postavljaju voltaze. Odi pod cpu voltage i namjesti "Improve VDrop Automatically" ili nesto tako. Tad voltazu (Najcesce prva po redu od gore, odmah poslije ovog VDrop-a) postavi na 1.200.

5. Izadji iz svega i odi na glavnu stranu biosa. Tu odi pod Advanced Settings (Probaj nac ovo, nije kod svih isto :D) i mora ti pisat Fan Control u opisu. Imat ces ponudene 3 opcije - Disabled (Najveca brzina CPU Fan-a), voltage i jos nesto. Stavi na Disabled, tj. da ti vrti na max. fan od cpu coolera

6. Save-aj i resetiraj komp.

7. Provjeri temperature - U idle bi trebale bit 40 najvise, dok u load oko 65 ajmo rec.

8. Skini prime95 i nek ti on loada CPU

Ako slucajnu temperature tokom 100% opterecenja na CPU predju preko 80, resetiraj PC i vrati na default, pa ponovi ovo sve, samo s manjim clockom, npr. 150x20=3000mhz

prime95 ostavi da opterecuje CPU bar 20min, preporucam 45.

Evo slika sa stock coolerom, na 3,33GHz u idle-u, sobna temperatura 25*C

Meni su temperature relativno niske, u loadu su 60.

Ako imas jos pitanja, PM!

*Posto vidim da si OC-ao vec prije, valjda ces se snac u ovom*

Good Luck!

EDIT: Temperature mog procesora

CPU-Z Validator

Want me to Google that for you?
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2010 22:34 (puls4R).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Overcloclockiranje Intela i5 750
AdriTheGamer kaže...

Pošto kupujem uz njega HD5970,trebam ga i kloknut.Može li mi netko malo to pojasniti?(pošto sam do sad samo kloknuo jedan celeron :-)

Postoje sticky teme u kojima ces pronaci odgovore a isto tako tamo mozes upitat nesto o oc-u.

Tema 1, tema 2

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369...Mislim da ce se to promjenit uskoro (na bolje)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice