Overclocking Radeonke

poruka: 57
|
čitano: 3.284
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Overclocking Radeonke

Imam Sapphire HD3870 Ultimate DDR4 512 MB na kojoj je Scythe Musashi. Recite mi svoja iskustva s clockiranjem grafe (nije vazno da je bas takva, moze biti neka sasvim druga), jel je uobicajeno i GPU-u povisivat napon ? I dal ima koji program da mi to omoguci ? I kako postavit defaultne postavke, jel se moze kako hardverski ? Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 11:21 (Batista).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Overclocking Radeonke

Može se povisiti voltaža GPU-u pomoću Radeon BIOS Editora (potreban je flash BIOS-a na grafičkoj)... Sada ne digne se puno voltaža i ne dobije se neki ekstra OC potencijal, veće su šanse da ti nakon flasha BIOS-a dođe BSOD i tada grafičku možeš baciti... Najbolje bi bilo dignuti GPU do maksimalne stabilne frekvencije (a zatim memoriju)

Atomska bubamara - Last known good rank
17 godina

Aha, tako znaci. Postavio sam ta pitanja jer imam priliku i sredstva da ju ekstremnije clockiram za jedan tutorial... sad vidim da bas necu moc stavit vlastiti primjer ekstremnijeg clocka...

16 godina
neaktivan

Jedino Voltmodanje bi bilo izlaz, ali ja ti to ne mogu opisati jer nikada nisam radio

17 godina
Overclocking Radeonke

Kada bih clockao navedenu grafu i ako dodje da se sustav smrzne radi nje, kako vratit postavke na default ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Grafičku bi trebali driveri štititi... Tj. driveri će se srušiti i ponovno pokrenuti (barem na mojim 4870 karticama i na 3650 kartici je tako bilo), ili rastart kompjutera i prilokom pokretanja sve se vrati na  default

17 godina

Tako je bilo kad sam clockao preko catalysta, on nema opciju da dodjem do 1 GHz sto sumnjam da bi uopce postigao s RivaTunerom i opcenito koji ima tu opciju, pa me zanima dal bi se resetirali ako bi koristio RivaTuner ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 17:15 (Batista).
16 godina
neaktivan

Sa Riva tunerom je slična stvar bila.... Pojave se artefakti i ako sam brz napravim ctrl+alt+del pa se otvori task manager i driveri se restartaju... ili ako sam spor tada mi je restart jedini izlaz (naravno tada slijedi spektakl, BSOD i takve stvari)

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 17:26 (Oly_E3).
17 godina
Overclocking Radeonke

Kako da natjeram da GPU-z da prepoznaje takt veci 999 MHz ??? U Riva Tuneru predjem 1 GHz, ali ovaj nece to registrirat... Viče

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Niti meni nije registrirao. OC u Rivi bio je 840MHz, a GPU-z je čitao 833MHz... No ti testiraj stabilnost Cool

17 godina

Ma nije mi sad toliko bitna stabilnost nego veliki takt tako da mogu isprobat novo hladjenje. Da vidim kako se ponasa pod opterecenjem (hladjenje). A sta bi jos moglo kocit GPU osim hladjenja da ga vise clockam ? Kad ne mogu podic voltazu...

16 godina
neaktivan

Samo voltaža koči...

17 godina
Overclocking Radeonke

Hvala ti Oly ! Neznam di su sad svi silni overclockeri...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I jel to stabilno?? I koje su temperature

17 godina

tek si sad skidam benchmark, sutra ces vidjet sve kad sve napravim.... vidjet ces

16 godina
neaktivan

Eh sutra me nema, ali dobro (jeli furmark u pitanju?)

17 godina

je , kaj taj nije ok ?

16 godina
neaktivan

Taj je meni zakon (što prođe kraj njega u Xtreme Burning modu u igrama prođe 2x hladnije Izlanuo se (moje 4870-ice idu do 80C-90C Šutim 70C-80C u tom modu, a u igrama idu 50-60C, s time da je Gainwardiva u idleu 50C, a u loadu 60C, a Sapphire je u idleu 40C, a u loadu 60C isto)

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 21:54 (Oly_E3).
17 godina

Ma ja sam sad samo na brzinu isao na stability test s 900 MHz je max (koji MHz vise) dalje ne zeli ni da sam Bogu brat, temp je max 58 na rezi 1280 * 1024, mozda da probam na manjoj rezi

16 godina
neaktivan

Stavi sve najveće; rezu, AA, AF.... xtreme burning mod i testiraj jedno 30 minuta

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 21:53 (Oly_E3).
16 godina
neaktivan
Overclocking Radeonke

Clockaj pomocu Catalyst Control Center, u njemu imas max. frekvenciju za određenu grafu Namigiva

stabilnost testiraj pomocu Furmarka

zasto su smajlici zuti? Hmm...
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 21:59 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U nekim slučajevima i daleko ispod toga (recimo moja 3650 u CCC-u je imala 780/800MHz mislim max, a radila je ustra stabilno na 900MHz (725mhz je default)

A čovjek je već furmarkom odvrtio test Belji se

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 22:00 (Oly_E3).
17 godina
Oly_E3 kaže...

Stavi sve najveće; rezu, AA, AF.... xtreme burning mod i testiraj jedno 30 minuta

Max reza je 1280*1024 jer imam 17", kazes 30 min ? To cu onda sutra...

Fićo_CoD 5 kaže...

Clockaj pomocu Catalyst Control Center, u njemu imas max. frekvenciju za određenu grafu Namigiva

Bez brige, taj mi nudi premale frekvencije, taj level sam prosao

16 godina
neaktivan

Da ja sam svoje testirao 3h i 42minute Šutim (išao sam u grad obaviti nešto i malo sam se zadržao Sramim se), to inače uvjek napravim kada stavim nove drivere, jer sam u početcima imao problema sa CF-om, a sada radi stabilno, ostajem sada duže vrijeme na 9.9 driverima Cool

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 22:03 (Oly_E3).
17 godina
Overclocking Radeonke

S max frekvencijama vidim da mi se Musashi sasvim solidno drzi, stoga mi je bezveze ic na jace hladjenje

0 0 hvala 0
17 godina
Overclocking Radeonke

Kako kvragu napravit screenshot dok vrtim furmark ??? Standard print screen izbacuje crnu pozadinu, a onaj F9 takodjer ne pomaze, dal ima jos koji dobar benchmark za grafu ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

OCCT (nikada ga nisam koristio)

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 17:43 (Oly_E3).
17 godina
Oly_E3 kaže...

Može se povisiti voltaža GPU-u pomoću Radeon BIOS Editora (potreban je flash BIOS-a na grafičkoj)... Sada ne digne se puno voltaža i ne dobije se neki ekstra OC potencijal, veće su šanse da ti nakon flasha BIOS-a dođe BSOD i tada grafičku možeš baciti... Najbolje bi bilo dignuti GPU do maksimalne stabilne frekvencije (a zatim memoriju)

Jadno povišenje napona(isprobano, povećanje oc-a 0% od oka), najveće su šanse da će sve super proć ako je odabran bios baš za taj model(postoji puno modela hd3870 kartice i nepaše sa jedne na drugu karticu iako su istog naziva).

I ako izbaci bsod nije grafička za bacit sve je u redu s njom samo je treba ponovo flashat, eh da neće izbacit bsod nego neće davat signal na monitoru. Pošto nedaje signal to se jedino da sredit tako da se nabavi crossfire matična(možda bi i sli pasala?) i nabavit si još jednu karticu te pomoću posebne komande dok u komandnom prozoru flash-a, treba napisat da flasha karticu u 1./2./3./4. slotu(gdje je već ta neispravna kartica) i kada flasha monitor se spoji na tu "pokvarenu" karticu i treba ponovno pokrenut comp, i trebalo bi sve radit.

Treba naći samo odgovarajući bios. Bez da pogriješite je da iz gpu-z-a backup-ate origigi bios iz grafičke i njega modate i flashate na karticu, i tada je uspijeh neupitan.

Biosi se mogu naći recimo na http://www.techpowerup.com/vgabios/ i još jednoj stranici baš namjenjoj biosima i krcata je njima samo neznam kak se zove.

Kod nvidia-inih kartica je najbolje sa precision tool-om.

Napon se može povećat kod ati-a i u ATT-u tako da je flash-anje biosa zaqrac, osim ako baš trebate novi bios u smislu ispravljanja nekih grešaka u radu(izbacivanje bsodova stalno)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
Batista kaže...

Kako da natjeram da GPU-z da prepoznaje takt veci 999 MHz ??? U Riva Tuneru predjem 1 GHz, ali ovaj nece to registrirat... Viče

skini recimo noviju verziju kao 0.3.5, a ti imaš 0.2.5

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
Hyperion kaže...
Oly_E3 kaže...

Jadno povišenje napona(isprobano, povećanje oc-a 0% od oka), najveće su šanse da će sve super proć ako je odabran bios baš za taj model(postoji puno modela hd3870 kartice i nepaše sa jedne na drugu karticu iako su istog naziva).

I ako izbaci bsod nije grafička za bacit sve je u redu s njom samo je treba ponovo flashat, eh da neće izbacit bsod nego neće davat signal na monitoru. Pošto nedaje signal to se jedino da sredit tako da se nabavi crossfire matična(možda bi i sli pasala?) i nabavit si još jednu karticu te pomoću posebne komande dok u komandnom prozoru flash-a, treba napisat da flasha karticu u 1./2./3./4. slotu(gdje je već ta neispravna kartica) i kada flasha monitor se spoji na tu "pokvarenu" karticu i treba ponovno pokrenut comp, i trebalo bi sve radit.

Treba naći samo odgovarajući bios. Bez da pogriješite je da iz gpu-z-a backup-ate origigi bios iz grafičke i njega modate i flashate na karticu, i tada je uspijeh neupitan.

Biosi se mogu naći recimo na http://www.techpowerup.com/vgabios/ i još jednoj stranici baš namjenjoj biosima i krcata je njima samo neznam kak se zove.

Kod nvidia-inih kartica je najbolje sa precision tool-om.

Napon se može povećat kod ati-a i u ATT-u tako da je flash-anje biosa zaqrac, osim ako baš trebate novi bios u smislu ispravljanja nekih grešaka u radu(izbacivanje bsodova stalno)

hvala ti sto si me sjetio za ATT

Hyperion kaže...
Batista kaže...

skini recimo noviju verziju kao 0.3.5, a ti imaš 0.2.5

ovo sam sve probao, ista stvar

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice