Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 664.821
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

LG od 23 inča

rezolucija 1920:1080

pokrećem ju bez problema osim u igrama, tamo ju uvijek snizim na 1280:720 i pokrećem sa solidnim fps-om

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Ako možeš, pređi na jaču grafu tipa HD 6850 kojih imaš od 1100 i neš kuna i moćeš se igrat lijepo i na full rezi. Nećeš dobivat maximum radi dual core CPU-a ali će ti biti napredak s obzirom na sadašnju velik.

16 godina
neaktivan
fure kaže...

daj na tom cpu-z pomakni onaj prozorcic do memorije

evo ti pa čitaj!!! kad ne vjeruješ!!!{#}

16 godina
neaktivan

solidne latencije na tom taktu,i solidan clock.vrh :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi! Imam q6600 (2.4GHz), koji radi u max load-u (kada je pokrenut Prime95) na cca 55-60° sa stock coolerom. Temperature u idle stanju su 35-40°. Interesira me mogu li postoci 3GHz sa trenutnim coolerom ili moram nabaviti novi?

Evo izvadak iz dxdiag:

System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model: EP35-DS3
BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs), ~2.4GHz
Memory: 4096MB RAM

U Everestu sam procitao da je CPU stepping G0. Memorija je 2x2GB Kingmax ddr2 (800Mhz). Nadam se da nisam nista od podataka zaboravio i zahvaljujem unaprijed na odgovoru!

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2011 15:01 (Stylicious).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

nemozes...taj proc ne voli temperature...ako ces ocat kupi novi cooler...ako neces ostavi taj...bix cooleri su inace smece sta se tice tisine i hladenja...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koji cooler bi mi preporucio? Znaci ciljani takt bi bio 3GHz, max 3.2Ghz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stylicious kaže...

Koji cooler bi mi preporucio? Znaci ciljani takt bi bio 3GHz, max 3.2Ghz

koliko novaca imas na raspolaganju?

16 godina
neaktivan
CM Hyper 212+
14 godina
neaktivan

Prvenstveno gledam opciju OC-a kako bi procesor mogao parirati grafickoj gfx 460 1gb, a sto se novaca tice, nekih 200-250kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

bilo bi super kad bi se moga protegnit na ovaj...http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_70&products_id=8413

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Gledam malo ponudu linksa, do 200kn imaju: Scythe Katana 3 i Arctic Cooling Freezer 7 pro rev2. Kakva su ta 2 coolera? Jel to mozda preslabo za moja ocekivanja (3 - 3.2 GHz)? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stylicious kaže...

Gledam malo ponudu linksa, do 200kn imaju: Scythe Katana 3 i Arctic Cooling Freezer 7 pro rev2. Kakva su ta 2 coolera? Jel to mozda preslabo za moja ocekivanja (3 - 3.2 GHz)? 

pa mislim da bi katana nelose odradila posao..ja je imam samo imam amd cip..ne intel...ali imas nju i za intel 775 socket...bolja je freezera 7...

16 godina
neaktivan
Sa freezerom se neces usrecit, probaj nac polovni hyper, za 200kn idu..
14 godina
neaktivan

hvala na preporukama! Probat cu ugrabit tog CM Hyper 212+ =)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stylicious kaže...

pozdrav 

uzmi si ovog ja ga imam odličan je čak i dobiješ org pastu hladi moj q8300 na 3,6ghz bez pardona a lako se montira

evo ti link:http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_72&products_id=8248

pozdrav

14 godina
X-Men123 kaže...
Stylicious kaže...

pozdrav 

uzmi si ovog ja ga imam odličan je čak i dobiješ org pastu hladi moj q8300 na 3,6ghz bez pardona a lako se montira

evo ti link:http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_72&products_id=8248

pozdrav

Ovaj moj je u Linksu 220 kn, a hladnjak je odličan. Parira svim hladnjacima što možeš kod nas kupit za oko 300-njak kuna a nečujan je i kad se vrti do kraja ( 1500 okr je maximalan brzina venta ).

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
X-Men123 kaže...
Stylicious kaže...

pozdrav 

pozdrav

Ovaj moj je u Linksu 220 kn, a hladnjak je odličan. Parira svim hladnjacima što možeš kod nas kupit za oko 300-njak kuna a nečujan je i kad se vrti do kraja ( 1500 okr je maximalan brzina venta ).

kod ovega mojega je max 2000 ali meni to nikad ne postiže...u moje slučaju

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
X-Men123 kaže...
Stylicious kaže...

pozdrav 

pozdrav

Hvala na preporuci, e sad kljucno pitanje, investirati 80kn vise pa kupiti CM Hypera 212+ ili jednostavno ostavit 80kn u dzepu i ici na http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+XIGMATEK+Gaia+SD1283%2C+socket+775%2F1156%2F1155%2F1366%2FAM2%2FAM3&option=artikl&id_kategorija=05090312&id_artikl=050.903.208 ?

14 godina
Stylicious kaže...
itomic009 kaže...
X-Men123 kaže...
Stylicious kaže...

pozdrav 

pozdrav

Hvala na preporuci, e sad kljucno pitanje, investirati 80kn vise pa kupiti CM Hypera 212+ ili jednostavno ostavit 80kn u dzepu i ici na http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+XIGMATEK+Gaia+SD1283%2C+socket+775%2F1156%2F1155%2F1366%2FAM2%2FAM3&option=artikl&id_kategorija=05090312&id_artikl=050.903.208 ?

Hm, da ti dam ključni podatak pa ti razmišljaj :) Ovaj moj hladnjak ima iste ili bolje performanse po raznim testovima, a tiši je !! Eto ti pa ti sad razmišljaj {#}. U globalu se može reći da imaju iste performanse, s time da Gaia se nečuje ni kad se vrti do kraja, i još je jeftiniji hladnjak. Kakve još ti treba preporuke :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2011 23:21 (itomic009).
14 godina
neaktivan

Sorry na spamu, ali nasao sam video gdje postoji direktna usporedba Hyper 212 Plus-a i SD1283. Rezultati su zanimljivi; unatoc visoj cijeni Hyper je slabije prosao test:

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stylicious kaže...

Sorry na spamu, ali nasao sam video gdje postoji direktna usporedba Hyper 212 Plus-a i SD1283. Rezultati su zanimljivi; unatoc visoj cijeni Hyper je slabije prosao test:

Lool, pa rekoh to u prethodnom postu {#}. zato kažem da nema se tu šta vagati jel je gaia jeftiniji cooler a manje više isto hlade.

14 godina
neaktivan

Nazalost nigdje u Zagrebu nemaju Gaia-u SD1283, pa sam ipak uzeo CM Hypera 212 Plus, javim rezultate monitranja, a kasnije i OC-a!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Koji ti imaš CPU ?

14 godina
neaktivan

Imam q6600 G0, evo nakon jedno sat vremena preslagivanja kablovinja po kucistu i montiranja samog hyper-a, vrte se testovi i za sada su rezultati sasvim pristojni; full load cca 33-38°c, na stock cooleru je bilo 55-60° (bez OC-a)

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 1:20 (Stylicious).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

20 stupnjeva da skine to baš i nisma očekivao :)

14 godina
neaktivan

vjerojatno je i raspored kablova u kucistu pridonio smanjenju temperature. Inace kupio sam 3 dodatna 12cm ventilatora, na kucistu zamjenio prednji vent (usisni) i zadnji vent (ispusni), te jedan ukoliko ce trebat na samom cooleru, taj treci, za sada nije instaliran. Mozda ce biti kad krene OC

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stylicious kaže...

vjerojatno je i raspored kablova u kucistu pridonio smanjenju temperature. Inace kupio sam 3 dodatna 12cm ventilatora, na kucistu zamjenio prednji vent (usisni) i zadnji vent (ispusni), te jedan ukoliko ce trebat na samom cooleru, taj treci, za sada nije instaliran. Mozda ce biti kad krene OC

Sad možeš dić procesor debelo iznad 3 Ghz. Diži ga dokle god ide sa razumnim naponom. Koju imaš grafu ??

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Stylicious kaže...

Sad možeš dić procesor debelo iznad 3 Ghz. Diži ga dokle god ide sa razumnim naponom. Koju imaš grafu ??

Grafa je shit trenutno (8800gt), ali kroz koji dan cu uzet gtx 460 1gb

14 godina

Dok neuzmeš GTX 460, nemoraš ni clockat CPU radi igara. Mislio sam ti reći da kad uzmeš GTX 460, da odvrtiš testove na igrama novim koje imaš sa stock taktom cpu-a, pa ga onda clokcni koliko možeš i onda odvrtiš te iste testove na istim postavkama da vidiš razliku u frameovima .

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice