Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 665.470
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Znači odem u BIOS i sve super, odem u Intelligent Tweeker, al nigdje nemam opciju CPU Clock Ratio, nigdje i nikako da se pojavi.

Probao sam ono Ctrl + F1 al ne izbacuje tu opciju.

Maticna - Gigabyte GA-945pl-s3p

Procesor - Intel Pentium Dual Core E2160 1.80 GHz

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Na gigbyte pločama mislim da piše cpu multiplier, ali ionako ga nemožeš mjenjat na svomo procesoru kad je zaključan, nego ga klokaš pomoću FSB-a

16 godina
neaktivan
imam problemcic, kada voltage stavim na auto onda najvise mogu OCati na 3.6ghz, a kad voltage stavim na manual i neku zeljenu voltazu, komp se ne zeli upaliti...na kolko bi trebala biti voltaza e8500 za 4ghz?
Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Komp se ne želi upaliti jer je napon prenizak. Ipak ti ostavi sve na AUTO lijepo bootaj pa onda programčić Cpu_z i pogledaj tamo koji napon ti piše gore desno!

Stavi to poslije u BIOS kada ideš sa manual naponom možeš slobodno i malo više dodati u BIOS-u jer softverski očitava nešto drugačije Cpu_z ili npr. HW_Monitor...

i know i know a dirty word hello how low?
14 godina

evo moja jedna slikica, full stabilan sutra cu probati jos malo jer danas nisam stigao

http://www.pohrani.com/?2w/1M/hcB8Aus/4200.png

za sve one koji imaju e5300 {#}

17 godina
odjavljen
Deathreper kaže...

evo moja jedna slikica, full stabilan sutra cu probati jos malo jer danas nisam stigao

http://www.pohrani.com/?2w/1M/hcB8Aus/4200.png

za sve one koji imaju e5300 {#}

to ti je preveliki napon,nemoj ga tako držat,ja nebi išao iznad 1.37V

WM-Titel: 7 GP-Starts: 269 GP-Siege: 91 Podiumsplätze: 154 Pole-Positions: 68 Schnellste Runden: 76 WM-Punkte: 1.441
14 godina
neaktivan

Ima li netko s foruma intela E6600 3.06GHz? - http://ark.intel.com/Product.aspx?id=42807

Imam matičnu asus P5Q SE Plus - http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=gXUQex0X4rGOOh5E

Rami kingmax DDR2 1066 MHz

Cpu hladnjak mi je Grand Kama Cross SCKC-2000 - http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2501

Trenutne postavke su mi 333,00 x 11,5 = 3829,48Mhz i nakon 3D marka 2011 najvisa temp mi je bila 49,idle je 35-37., voltaža je serijska 1.3625V

Ako ima netko ovaj proc neka javi sto je najpametnije?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Igor_zgb kaže...

Ima li netko s foruma intela E6600 3.06GHz? - http://ark.intel.com/Product.aspx?id=42807

Imam matičnu asus P5Q SE Plus - http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=gXUQex0X4rGOOh5E

Cpu hladnjak mi je Grand Kama Cross SCKC-2000 - http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2501

Trenutne postavke su mi 333,00 x 11,5 = 3829,48Mhz i nakon 3D marka 2011 najvisa temp mi je bila 49,idle je 35-37., voltaža je serijska 1.3625V

Skini LinX pa s njim testiraj pol sata pa vidi ako stabilan.. Ako ti je stabilan ne trebas nista mijenjat.. Jedino ako oces, probaj ga navuc na 4GHz (348x11.5), ali to je tvoja volja.. {#}

<3 Drum & Bass <3
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2011 14:36 (FiCo_Ri).
14 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
Igor_zgb kaže...

Skini LinX pa s njim testiraj pol sata pa vidi ako stabilan.. Ako ti je stabilan ne trebas nista mijenjat.. Jedino ako oces, probaj ga navuc na 4GHz (348x11.5), ali to je tvoja volja.. {#}

Izlazio mi je iz igrica nakon 5 min igranja, ali ne da se pojavi plavi ekran i da se komp ugasi nego samo odjednom igra prestane radit i izadje u windowse, pa sam pojacao voltazu sa 1.3625 na 1.38125 sad cemo vidjet izgleda da ovom procu treba vise struje zar nema nitko ovaj proc?? :)
16 godina
neaktivan
Igor_zgb kaže...

Izlazio mi je iz igrica nakon 5 min igranja, ali ne da se pojavi plavi ekran i da se komp ugasi nego samo odjednom igra prestane radit i izadje u windowse, pa sam pojacao voltazu sa 1.3625 na 1.38125 sad cemo vidjet izgleda da ovom procu treba vise struje zar nema nitko ovaj proc?? :)

Pa ako izađe iz igre u Winse onda je problem u igri, a ne u procu.. {#}

<3 Drum & Bass <3
14 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

Na gigbyte pločama mislim da piše cpu multiplier, ali ionako ga nemožeš mjenjat na svomo procesoru kad je zaključan, nego ga klokaš pomoću FSB-a

Jel ima tome lijeka?

JEr pomocu FSB-a ne vidim nikakvu razliku :S

16 godina
neaktivan

Onda nesto krivo radis, tako da mislim da je najbolje da ti jos koji put procitas neke upute, jer 90% danasnjih procesora ti se OC-a pomocu FSB-a jer im je Multiplier zakljucan, a i ovi sa otkljucanim se OC-aju i sa FSB-om.

17 godina

Evo jednog mog overclocka Link

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Lijepo, lijepo, al napon {#}

Drum and Bass
16 godina
neaktivan

Pa nisu ti ovo Sandy Bridge procesori da idu sa 1V na 5GHz {#}  Nešto manji napon (1.6, odnosno 1.597V) sam ja koristio na starom E6600 za 24/7... {#}

Q9650 @ 3.6GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 + XFX 9800GT | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Pa nisu ti ovo Sandy Bridge procesori da idu sa 1V na 5GHz {#}  Nešto manji napon (1.6, odnosno 1.597V) sam ja koristio na starom E6600 za 24/7... {#}

znam znam, al opet ovo mi nekako visoko djeluje.. {#}

Drum and Bass
14 godina
protjeran

Može savjet za moj muzejski primjerak ?

Imam IP 4 @ 3.40 i stock cooler... Matična je Asus P5LD2-SE...Do koliko da ga oC-am i kako ? 

Guns don`t kill people ... I kill people with guns .
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Slash_92 kaže...

Imam IP 4 @ 3.40 i stock cooler... Matična je Asus P5LD2-SE...Do koliko da ga oC-am i kako ? 

ako ti pomogne.

Kruger
14 godina
protjeran
nick54312 kaže...
Slash_92 kaže...

ako ti pomogne.

Da , mislio sam pomoču stock coolera postiči što veći takt procesora , a ne sad ekstremu raditi... :D

17 godina
protjeran
FiCo_Ri kaže...
Oly_E3 kaže...

znam znam, al opet ovo mi nekako visoko djeluje.. {#}

Treba provjeriti VID range za taj CPU: klik

Ima Fico pravoxD

Btw koji to cooler imaš gore?

link

i know i know a dirty word hello how low?
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 15:26 (stoncin3).
16 godina
neaktivan

Dali postoji neki program za clockanje C2D iz Windowsa, ako vam maticna ne podrzava clock iz BIOS-a kao moja. {#}

Turbo is my heart, nos is my blood and cars are my life! .. That's Low Life !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
FiCo_Ri kaže...
Patrick_cro kaže...

Lijepo, lijepo, al napon {#}

Taj procesor ne ide nikako bez velikog napona, vidio sam da ga je netko za 4ghz stavio na 1.8v. još ću se za malo poigrati sa njim da izvučem još koji mhz.

Big Typoon dobro odrađuje svoj posao. temperature malo preko 40 stupnjeva. naravno nisam testirao stabilnost. ovo je samo da se vidi do koliko ide

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 21:36 (Patrick_cro).
14 godina
protjeran

Uspio sam preko matične OC-ati sa 3.40 na 3.91 , išao je i na 4.1 ali mi je prikazivalo BSOD  nakon podizanja OS-a -.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Može mi netko pomoć oko oc-a s mojim dualcem ? Riječ je o E4300 došao sam s 1.8 na 3.00 i ne mogu dalje niti mrvicu, imam osjećaj da me ram koči, ram je neki A-DATA 800mhz, trenunto radi na nekih 850mhz, isprobavao sam svašta po biosu ali mislim da trebam malo korigirati lantencije, a na tom području sam slab...help. {#}

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
perkoxcar kaže...

Može mi netko pomoć oko oc-a s mojim dualcem ? Riječ je o E4300 došao sam s 1.8 na 3.00 i ne mogu dalje niti mrvicu, imam osjećaj da me ram koči, ram je neki A-DATA 800mhz, trenunto radi na nekih 850mhz, isprobavao sam svašta po biosu ali mislim da trebam malo korigirati lantencije, a na tom području sam slab...help. {#}

Prvo memoriju namjesti da bude 800 Mhz, ostavljas ju na defaultu da vidis da te one ne koci.  pa onda dizes samo procesor. nikada ne dizes istodobno i ram i procesor. probaj samo procesor dizati pa dok si zadovoljan taktom onda tek ides memoriju testirati da vidis do koliko ona ide. znaci za memu ista stvar. ostavis procesor na defaultu pa samo memoriju dizes. 

16 godina
Patrick_cro kaže...
perkoxcar kaže...

Prvo memoriju namjesti da bude 800 Mhz, ostavljas ju na defaultu da vidis da te one ne koci.  pa onda dizes samo procesor. nikada ne dizes istodobno i ram i procesor. probaj samo procesor dizati pa dok si zadovoljan taktom onda tek ides memoriju testirati da vidis do koliko ona ide. znaci za memu ista stvar. ostavis procesor na defaultu pa samo memoriju dizes. 

Super prijedlog, ali nikako ne mogu namjestiti memoriju da ostane na 800mhz jer kad dignem procesor digne mi se i ovo, recimo sada je na 417mhz, a kada dignem na 3.15 memorija će biti na 437mhz i na tome već ne želi bootati, a to mi je najbliža opcija defaultnom taktu, sve ostalo je po 500, 700....(to isto nece bootati). Škicni tu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 7:10 (perkoxcar).
17 godina

Pa stavi multiplier na 10 kao sta i ide pa onda probaj. mozes i mjenjati onaj fsb ratio, tamo to namjestas. by spd opcija ti je da se oni postepeno dizu. tamo stavis na ddr2 800 i gotov problem

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 9:50 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozdrav ljudi..

imam E8500 ,a matična je gigabyte EP45-DS3 pa me zanima uz kupnju nekog dobrog hladnjaka do kud bi se dal clockat proc a da bude stabilan?

napajanje corsair 650W

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Svaki primjerak je različit, al svi e8500 bi trebali na 4GHz, ako imaš dobar primjerak možeš računati i na 4.4-4.5GHz+

16 godina
Patrick_cro kaže...

Pa stavi multiplier na 10 kao sta i ide pa onda probaj. mozes i mjenjati onaj fsb ratio, tamo to namjestas. by spd opcija ti je da se oni postepeno dizu. tamo stavis na ddr2 800 i gotov problem

Idem sada probat, ali mislim da je meni maximalni multiplier 9.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice