Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 964.107
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
Lovro2209 kaže...
XXX-Man kaže...

NAPON!!!

?

Čovjek hoće reći da koristite Hrvatski jezik. Pa se onda čudite da je izumro ;)

R.I.P Zotac 8800GT
13 godina
neaktivan

Imam pitanje u vezi hladnjaka Corsair Air A70(budem ga kupio) takoder cu kupiti novo kuciste a to je Thermaltake V3 Black Edition i sada me zanima dali bi air a70 stao u ovo kuciste...i jos jedno pitanje moja konfa je Amd X4 975 3.60Ghz(volio bih ga kolokati na 4.0GHz)
Grafa je ATI HD 5670 1GB DDR5 Rami 8gb 1333MHz jos bi onda kupio ovo napajanje Corsair TX650w i sada me zanima dali ce biti dovoljno voltaze da pokrece ovu konfu+Aira A70...I jos posto kupujem Novo kuciste Stavio bih jos cetri ventilatora (orginalno kuciste ima samo jedan)

13 godina
neaktivan
a kasnije bih mozda kupio i GTX560 2GB DDR5
14 godina
Blazin18 kaže...

Imam pitanje u vezi hladnjaka Corsair Air A70(budem ga kupio) takoder cu kupiti novo kuciste a to je Thermaltake V3 Black Edition i sada me zanima dali bi air a70 stao u ovo kuciste...i jos jedno pitanje moja konfa je Amd X4 975 3.60Ghz(volio bih ga kolokati na 4.0GHz)
Grafa je ATI HD 5670 1GB DDR5 Rami 8gb 1333MHz jos bi onda kupio ovo napajanje Corsair TX650w i sada me zanima dali ce biti dovoljno voltaze da pokrece ovu konfu+Aira A70...I jos posto kupujem Novo kuciste Stavio bih jos cetri ventilatora (orginalno kuciste ima samo jedan)

TX650 drzi takvih 5 konfi a ne jednu.Kupi Xigmatek Gaiu i ustedi.Ona ti je dovoljna za 4ghz pa i vise.I uz to je jako tiha i stane u tvoje kuciste.Drzat ce i dvije GTX 560 a kamoli ne jednu.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 21:29 (zoharbizo).
14 godina
Blazin18 kaže...

U to kućište ti stanu hladnjaci do nekih 14 cm, pa do maximalno 15cm, pa ti sad gledaj koliko je koji hladnjak visok ( iako mislim da bi tu bilo praktički kontakta sa stranicom ). Tvoj CPU bi trebao bez po muke ići na 4.0Ghz i to sa 1.4V ili malo više. Do 1.45V ga hlade hladnjaci koji koštaju do 250kn ( tipa moj, CM 212 ili Freezer 13 ). Napajanje kao što reče lega je teški overkill za tako nešta. Ako misliš stavi "68 ventova"  po kućištu, onda ti preporučam da ideš na veće kućište poštenih dimenzija.

13 godina
neaktivan
dimenzije su 159.5mm x 124.6mm x 81.2mm ali mozda cak uzmem corsair a50
14 godina

Hladnjak visok 16cm NEstane u ono kućište kako Bog zapovjeda, morat ćeš nagurat stranicu da zatvoriš{#}.

13 godina
neaktivan
ako imate neki dobar hladnjak za 4.ghz dajte mi link samo da je u Protisu
13 godina
neaktivan
ma budem ja izrezo
14 godina
Blazin18 kaže...
ma budem ja izrezo

Xigmatek Gaia.S njom ces postici bez problema 4ghz,ima mogucnost da bude Dual Fan hladnjak i jako je tiha.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
neaktivan
itomic009 i ti imas amd x4 975 koji ti imas hladnjak???
14 godina
Blazin18 kaže...
itomic009 i ti imas amd x4 975 koji ti imas hladnjak???

Xigmatek Gaiu ima.

13 godina
neaktivan
ok daj mi link i kolko kosta
14 godina
Blazin18 kaže...
ok daj mi link i kolko kosta

Gaia 1 i 2.Portio je webshop od Linksa i moras platiti postarinu ako ju od tamo narucis.

13 godina
protjeran
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Na 2. kompu imam proces Athlon II x3 3.20 ghz i hladnjak AC freezer Extreme.Sta mislite koliko mogu oc?

0 0 hvala 0
14 godina
Experz0r kaže...

Na 2. kompu imam proces Athlon II x3 3.20 ghz i hladnjak AC freezer Extreme.Sta mislite koliko mogu oc?

3,6-3,8 ghz.

14 godina

Zelim OC procesor al bas se nekuzim u to.Pa jel mi mozete objasniti kako da OC i do koje mjere je najbolje za moj pc

Pc configuracija

8gb Ram 1333 mhz 4plocice svaka 2 gb

Napajanje Coolermaster 500W, Elite power, ATX 12V V2.3

Gigabyte GTS 450 1GB GDDR5 128bit, DVI+VGA+HDMI, PCI-X 2.0

ASUS M4A77T, AM3, AMD 770,SB710, BUS 5200MHz, DDR3, Broj utora 4

Procesor AMD Phenom II X2 555 Black Edition, socket AM3

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Chosenone1 kaže...

Zelim OC procesor al bas se nekuzim u to.Pa jel mi mozete objasniti kako da OC i do koje mjere je najbolje za moj pc

Pc configuracija

8gb Ram 1333 mhz 4plocice svaka 2 gb

Napajanje Coolermaster 500W, Elite power, ATX 12V V2.3

Gigabyte GTS 450 1GB GDDR5 128bit, DVI+VGA+HDMI, PCI-X 2.0

ASUS M4A77T, AM3, AMD 770,SB710, BUS 5200MHz, DDR3, Broj utora 4

Procesor AMD Phenom II X2 555 Black Edition, socket AM3

Hvala

Ocito si se nacitao kad ovakvo pitanje postavljas.   

{#}

Ofc.
14 godina

Citam polako svaki page :) Btw koristim windows 7 x64 to sam zaboravio napomenut.So Help :) ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 9:35 (Chosenone1).
13 godina
protjeran

Do kud bi išao proc AMD Phenom II X4 960 T BE sa AsRock 870 Extreme3 R2.0?

0 0 hvala 0
14 godina
AMD Phenom II kaže...

Do kud bi išao proc AMD Phenom II X4 960 T BE sa AsRock 870 Extreme3 R2.0?

mogo bi potegnuti 4.3GHZ 1.45

13 godina

Evo ovako ja bi OC svoj proc sad me zanima kako i na koliko mogu najvise

Konfiguracija:

MBO: AM2+ Asus M4N78

CPU: AMD Athlon II X4 620

RAM: 4GB DDR2 800MHz Transcend

GPU: XFX HD 5770 1GB DDR5

Cooler: XIGMATEK Gaia SD1283

Napajanje: 460W LC Power Silent Giant LC6460GP3 V2.3 140mm vent

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Evo Full stabilan na 3.7 Ghz sa ovim naponom, još nisam probao sa manjim nisam imao baš vremena ...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2212575

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Neide vise?

Jel do proca ili da mjenjam druge stvari?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kelam kaže...

Neide vise?

Jel do proca ili da mjenjam druge stvari?

Do proca,nece ici vise od 3450 mhz na 1,425V.

13 godina

Pa dali da mjenam proc ili je ovo dosta za igranje novih naslova?

Kupit cu novu grafu BTW

Sry malo je Off topic

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Taj procesor ce overclockan na 1680*1050 i 1920*1080 upogoniti jednu HD 6970 ili GTX 570.Dovoljan je za igranje novih naslova.

0 0 hvala 0
14 godina

Evo ja klokao svoj X4 960T, al je u k sve. U BIOS-u je napon stavljen na 1.5v, al je overvolt prevelik kao što se vidi i temp je u nebu, a za to trebam puno bolji kuler, a s boljim kulerom očekujem 15°C niže temp, ako ne i više. Jel moguće da bude tako bolji Mugen 3? Evo slika na 4.2 GHz...

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
DiRT kaže...

Evo ja klokao svoj X4 960T, al je u k sve. U BIOS-u je napon stavljen na 1.5v, al je overvolt prevelik kao što se vidi i temp je u nebu, a za to trebam puno bolji kuler, a s boljim kulerom očekujem 15°C niže temp, ako ne i više. Jel moguće da bude tako bolji Mugen 3? Evo slika na 4.2 GHz...

Sve preko 1,45V za 24/7 sa dobrim zracnim hladenjem tipa Mugen 3 je previse.

13 godina

Ok hvala puno i samo bi molio ako ima neki tutorial kako da OC jer newbie san u tome :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice