mene vise privlaci air a50 ili air a70 od corsair
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)
- poruka: 5.818
- |
- čitano: 965.798
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam Bulldozera fx-4100, OC-anog na 4050 MHz
Base clock 225MHz, multi x18, Vcore 1,40V, pod loadom 1,46V, ram 750 MHz, 1.645V, 9-9-9-24
Testirao sam ga IBT-om i stabilan je, ali temperatura ide do 55C.
AMDovi procesori ne smiju preko nekih 55-60C, ne?
Da mu dižem još HT base clock, a smanjim multi?
Kako funkconira napon na RAM-u, tojest, varira li i on ovisno o opterećenju ili je stabilan na tih 1.645?
Također, primjetih u HWmonitoru da mi TMPIN1 ide do 75-80C. To je NB right? Koliki je njegov maksimum i ima li smisla da smanjujem njegov multi kad je i sada na samo 2.2GHz?
sta bi jos kod overclocka trebao dizat osim napona procesora i mnozitelja? povukao sam jucer 4ghz (temperature su bile ok pa mislim da bi moglo i vise) medutim nekako mi se cini da treba jos nesto, sta je sa voltazom frenkvencijom NB-a i HT ?
Base clock 225MHz, multi x18, Vcore 1,40V, pod loadom 1,46V, ram 750 MHz, 1.645V, 9-9-9-24
Kako funkconira napon na RAM-u, tojest, varira li i on ovisno o opterećenju ili je stabilan na tih 1.645?
Također, primjetih u HWmonitoru da mi TMPIN1 ide do 75-80C. To je NB right? Koliki je njegov maksimum i ima li smisla da smanjujem njegov multi kad je i sada na samo 2.2GHz?
Matična ti nije za neki veći klok pa nemoj preterivati
Mda, znam
Ali jbg, skup je ovo sport.
Anyway, mi možeš pomoći sa ostalim pitanjima?
Također ratio mi je 1:3.33. Znam da to više nije uopće bitno kod OC-a, ali mi na tim postavkama memorija radi na 1500MHz, dok je max 1600. Ako dignem na 1:4 onda ide na 1760 ili 1750, tako nešto. Pretpostavljam da mu to ne bi bila niti blizu stabilna frekvencija, ali može li se ručno namještati ratio?
sta bi jos kod overclocka trebao dizat osim napona procesora i mnozitelja? povukao sam jucer 4ghz (temperature su bile ok pa mislim da bi moglo i vise) medutim nekako mi se cini da treba jos nesto, sta je sa voltazom frenkvencijom NB-a i HT ?
NB ti se diže kada dižeš HT, ako ideš OC-at, bolje je dizati HT nego množitelje. Dapače, bolje je smanjiti množitelj i dignnuti HT. Moraš paziti na RAM clock. Nemoj dizati napon na jezgri dok ne postigneš stabilan OC bez dizanja
Smanjio sam HT na 220 pa ga testiram ponovno.
RAM je na 1466 pri 1:3.33 a 1760 na 1:4 (zeznuo sam se maloprije, bio je na preko 1800 u omjeru 1:4)
Pošto je 1600 inače, koliko je zdravo za njega da ga stavim na 1760 u slučaju da je stabilan?
Također, smanjio sam mu napon sa 1.65 na nekih 1.63
Tajming sam morao ručno namjestiti na 9-9-9-27 tRC na 36
Ma kakvi, taj bager je deklariran do 70 C° da je potpuno normalno. Dakle, daleko si ti od pregrijavanja, to sa 62 C° je za Denebe i Thubane a i oni mogu podnjet više od 60 bez ikakvih problema. Kakav imaš hladnjak ? Koliko ja znam, ti bi trebao sa puno manje napona tražit 4.0Ghz takt, tako da tu se malo igraj da vidiš sa koliko napona možeš održat takt.
Ma kakvi, taj bager je deklariran do 70 C° da je potpuno normalno. Dakle, daleko si ti od pregrijavanja, to sa 62 C° je za Denebe i Thubane a i oni mogu podnjet više od 60 bez ikakvih problema. Kakav imaš hladnjak ? Koliko ja znam, ti bi trebao sa puno manje napona tražit 4.0Ghz takt, tako da tu se malo igraj da vidiš sa koliko napona možeš održat takt.
Evo stabilan mi je na 220x18.5 (4070MHz)
Smanjio sam clock jer, premda je bio stabilan, HWmonitor i speedfan su šizili na 65C
Sada si samo idem provjeriti NB jer izgleda da nešto nije ok skad je temp 82C
da ne otavarm novu temu
koliko 64-bitni windowsi iskorištavaju rama,imam 32 bitne http://prntscr.com/5fy0g dali ikako mogu iskoristit svih 8 gb rama
Za sve preko 4GB, a i za samih 4GB, moraš se prebacit na 64-bitni OS
Može li neko da mi detaljno objasni kako da overklokujem Phenom II X4 960T na matičnoj ploči M5A97?
Meni još uvek niko ne odgovara? Nije valjda da nema nikog ko može da mi pomogne?
Može li neko da mi detaljno objasni kako da overklokujem Phenom II X4 960T na matičnoj ploči M5A97?
Meni još uvek niko ne odgovara? Nije valjda da nema nikog ko može da mi pomogne?
Prouci tutorijal.Covjece ne budi lijen.
Nisam našao baš previše o overclockingu athlona II x3 455 3.3 ghz. Za sad ga jos necu clockat jer ga nemam gdje iskoristit(grafa preslaba), ali kad dođe grafa neka bolja možda ću malo oc-nut proc. Jezgra je "Rana". Proc jos nisam otkljucao niti sam isprobavao, ali ako mi tko može reči, kolko bi ja ovaj proc mogao clocknuti sa stock hladnjakom, a kolko sa nekim hladnjakom od 150 kn? MBO pod moj pc. Ovak bezveze govorim; dal bi se proc dao dignut na X4 , 3.8 ghz sa stock hladnjakom? Sad kad je na stock, temperatura ne prelazi 50 C
Nisam našao baš previše o overclockingu athlona II x3 455 3.3 ghz. Za sad ga jos necu clockat jer ga nemam gdje iskoristit(grafa preslaba), ali kad dođe grafa neka bolja možda ću malo oc-nut proc. Jezgra je "Rana". Proc jos nisam otkljucao niti sam isprobavao, ali ako mi tko može reči, kolko bi ja ovaj proc mogao clocknuti sa stock hladnjakom, a kolko sa nekim hladnjakom od 150 kn? MBO pod moj pc. Ovak bezveze govorim; dal bi se proc dao dignut na X4 , 3.8 ghz sa stock hladnjakom? Sad kad je na stock, temperatura ne prelazi 50 C
Mislim da ti maticna ne podrzava OCC ni ACC.
Ima NVCC
Ima NVCC
to ti je nvidia clock calibration to ti nije za otkljucavanje dodatnih jezgra.
ja sam svog otkljucao i OC-ao na 3.6 i radi stabilno.
ako neznaš onda nemoj pričat gluposti
a za što je to onda? za sadit krumpir?
ja sam svoga na 4GHz natero sa katanom3 za 170kn al trenutno mi je na 3,8 da nebi spalio nesto. probao sam otkljucat 4. jezgru al ne ide. nemože se svaki x3 otkljucat. sa stock hladnjakom ga nisam probavao overclockat jer sam skuzio da stock hladnjak ne pokriva 100%površinu procesora, tako da ti više nebi znao reći.
ako neznaš onda nemoj pričat gluposti
a za što je to onda? za sadit krumpir?
sta nije samo acc i occ za otkljucavanje? neznam sori onda
Što se javljas kad ocito nemas pojma, bez uvrede, al ako neznas tu najosnovniju stvar, izgleda da neznas ni o daljnjem overclocku
Onda sam zaje**,uglavno ja sam svog otkljuco i drzim ga stabilno na 3.6 ghz sa stock coolerom. evo bar nes korisno
letece_prase
dal si dizao voltazu?
jesam., na 4GHz stabilan je pri 1,5V., sad na 3,8 neznam koliko sam stavio., mislim 1,425 ili tako nesto , premda hw monotor pokazuje 1,45v(kolko sam skuzio uvjek malo vise pokazuje)
jesam., na 4GHz stabilan je pri 1,5V., sad na 3,8 neznam koliko sam stavio., mislim 1,425 ili tako nesto , premda hw monotor pokazuje 1,45v(kolko sam skuzio uvjek malo vise pokazuje)
Meni je 1,425 default voltage. Al mi system crasha pri 3,8 ghz s cetvrtom jezgrom otkljucanom
aaaa., imas 4. otkljucanu.!! nice., ne znam meni je 1,375 po defoltu na 3jezgre. ak ti se kreša daj mu još voltaže. al nemoj ga s tim stok kulerom silovat previše.
aaaa., imas 4. otkljucanu.!! nice., ne znam meni je 1,375 po defoltu na 3jezgre. ak ti se kreša daj mu još voltaže. al nemoj ga s tim stok kulerom silovat previše.
dignuo sam voltazu do kraja ( 1,550 v ) nije se pregrijavao al mi crasha ak ga dignem preko 3.6 ghz. Ocito maticna nije nesto za clockat :D
onda nadi najnižu voltazu na kojoj ga mozes drzat na tih 3,6.
NAPON!!!
NAPON!!!
?