pozz
Htio bih clocnut procesor amd athlon 7750 dual core 2.7 ghz na vise ghz-a. Sad jel mi može netko objasnit kako i s kojim programima to mogu napraviti.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tu se nema šta raditi. Niti ti je CPU za clockanje, niti ploča niti napajanje a nemaš ni koristi previše jej ga nemožeš puno clockati. Ako se baž želiš zezati, čitaj prvo malo po netu tutoriale pa onda clockaj.
pozz
Htio bih clocnut procesor amd athlon 7750 dual core 2.7 ghz na vise ghz-a. Sad jel mi može netko objasnit kako i s kojim programima to mogu napraviti.
Isto to pitanje je bilo OVDJE...vjerojatno je i odgovor negdje samo je potrebno koristiti Brain.exe i trazilicu (gore desno)
pokušavam preko biosa ali nemam nigdje opciju za cpu overclock i voltažu,nemam ništa u vezi toga
Bilo bi dobro da si uhvatio i napone da vidim. Ovo ti je sada već toplo i još kad bi clockao onda bi se i pregrijavao. Pogledaj onih 82C tamo !! Ako se nevaram, to bi trebala biti socket temperatura.
A koji hladnjak imaš ?? Napon ti je stock i sa takvim naponima ide Phenom na oko 3.8Ghz - 3.9Ghz i ne bi ti s bitno mjenjale temperature. Mislim da je to socket temp.
Da, koji vrag je to 82 °C??? (brijem da je to neka greska :/)
Evo sa naponima slika.
tmpin0 - mbo temp
tmpin1 - cpu temp
tmpin2 - socket temp.
Nista strašno...ubacivanjem kojeg venta u kuciste bi spustilo malo temp...naravno ako mislis clockat onda nabavi hlađenje dobro...ako vec nisi? koje?
pa imam
1 vent naprijed
1 odozada
2 gore
i neki aftermarket cooler na CPU-u (nis fancy neki no name)
____
Jamislim da je temp 2 socket, a temp 3 north bridge
Ako misliš clockati, preporučujem promjenu coolera.
aj ti vidi koji to "no name" hladnjak imas?
To je Scythe Katana 3 ako se nevaram. On nije loš i taman može držati Phenoma na nekim manjim naponima. Tih 82C je možda i NB temperatura ali mislim da je socket.
Dada lako moguće da si u pravu za hladnjak, ali pogledaj slike koje sam uploadao ja sam skoro siguran da je problem u north bridge.
Mi je ok taj hladnjak za clockanje ili da kupim neki fancy od 300 - 400 kn?
I ima li kakvih aktivnih hlađenja koja bi mogao stavit na NBridge?
Mozda ne bi bilo lose da vratim vent na "vrata" koji bi puhao ravno u NB, maknuo sam ga jer me je nervirao kad sam otvarao komp, a i uvlacijo je puno prasine.
EDIT:
Lik u ovom videu kaze da je to north bridge
to mi je i nekako logicno s obzirom zasto bi na tom mjestu davao temp za CPU kad za to ima posebna kategorija.
EDIT 2:
Moguće je da je tih 82°C lazno jer je non-stop isto, ne mjenja se uopće
+ mislim da je nemoguće da bi CPU bio na 32 ili 48 da je socket na 80!!!
Meni se to čini dosta loše (jer sam cuo da ne bi bilo dobro ići iznad 60°C)
Koliko sam ja skužio to znači da ukoliko želim izvući nešto više od ovog procesora moram nabaviti nekakvo dobro hlađenje.
Zanima me hoću li moći držati svog AMD Phenom X6 1055T na 4.0-4.2 sa jednom od ovih ploča: ASUS M5A99X PRO R2.0, Gigabyte 990FXA UD3 ili Biostar TA990FXE? Cooler bi trebao bi biti coolermaster 212 ili 412 EVO.
Moći ćeš ako je primjerak dobar.
Koja bi bila najbolja od ove tri?
Koja bi bila najbolja od ove tri?
Uzmi Asus. Ja sam imao M5A97EVO R2.0 koja je jako slična ( jedino PCI-E je bitna razlika ) i ploča je super. Clcoka se fino, ima super opcija i dodataka.
Može pomoć!?
Ovako, odem u BIOS (maloprije update napravio), stock FSB je 200, a multiplier je na auto. Stavim FSB na 250, a multiplier na 12x=3000 (3 GHz)
Odem u CPU-Z i frekvencija je pala sa stock 2.8 na 2.2 GHz, a stavio sam na 3.0 GHz.
Pri paljenju PC-a se pojavi poruka: warning! now system is in safe mode! please reset cpu freq.
Odem ja na continue (F1) i onda se bootaju Windowsi.
Molim vas. neko objašnjenje, što sam krivo napravio?
Gigabyte GA-M68M-S2P v1
sta mislite do kolko bi isao moj phenom 955 uz nh-d14 24/7 i uz koj napon??
Imaš stariju ploču sa starijim chipsetom, ali ono ao je C3 revizija CPU onda imaš ziher 4.0Ghz. Sa NH-D14 možeš ići na visoke napone, više je pitanje kako će ti ploča podnositi konstantno visoke napone nego CPU. Recimo da je vjerojatno negdje 4.2 do 4.3Ghz plafon za 24/7 uz dobru ploču i hlađenje cijelog kućišta, + naravno NH-D14 za CPU.
sta mislite do kolko bi isao moj phenom 955 uz nh-d14 24/7 i uz koj napon??
4.1GHz max, ne nadaj se vise. Za vise svaki treba visok napon, sto nije bas dobro za maticnu. Pozz
Itko?
Može pomoć!?
Ovako, odem u BIOS (maloprije update napravio), stock FSB je 200, a multiplier je na auto. Stavim FSB na 250, a multiplier na 12x=3000 (3 GHz)
Odem u CPU-Z i frekvencija je pala sa stock 2.8 na 2.2 GHz, a stavio sam na 3.0 GHz.
Pri paljenju PC-a se pojavi poruka: warning! now system is in safe mode! please reset cpu freq.
Odem ja na continue (F1) i onda se bootaju Windowsi.
Molim vas. neko objašnjenje, što sam krivo napravio?
Prvo malo proući OC imaš tutova koliko želiš, pod dva prvo OC-aj samo naponom probaj s stock naponom 3.0 ako se ruši dodaj još napona i tako dok ti ne bude stabilno.
Pazi na temperature ako imaš stock cooler.
Sabirnicu ostavi za kasnije (tu trebaš biti mačak i malo više razumjeti OC).
3 pitanja :)
Koliki bi bio maksimalan napon na koji bi mogao dignit svoj procesor, samo za test i za 24/7?
Ovisi li iznos napona samo o temperaturi, npr ako mi se procesor na 1,5 V u full load-u ne zagrijava preko 60 stupnjeva, je li sigurno taj napon ostaviti za 24/7?
I utječe li stavljanje zadnjeg biosa na OC? Trenutno imam F5 a zadnji je F13.