a jel se može povećavat brzina coolera
i zašta taj test uopće služi, za vidit temp. evo sad san vidia u cod5 mi je 44 stupnja
i zašta taj test uopće služi, za vidit temp. evo sad san vidia u cod5 mi je 44 stupnja
vjerovatno mozes u BIOS-u namjestit defualtnu brzinu vrtnje i granicnu temp iznad koje se povecava brzina vrtnje
Stocka ne...
ne samo da vidi temperature nego da vidi da li ti proc može izdržati overclock...
vidit ćeš kad ti se počne rušiti za vrijeme testa i BSOD kad ti đođe.
Stocka ne...
ne samo da vidi temperature nego da vidi da li ti proc može izdržati overclock...
vidit ćeš kad ti se počne rušiti za vrijeme testa i BSOD kad ti đođe.
aj reci mi koje da postavke stavin za taj test pa ću napravit
aj reci mi koje da postavke stavin za taj test pa ću napravit
Jesi ti slijep? Već sam ti rekao na prošloj stranici...
ma sheba san nešto sigurno....
kad mi se komp pali čujen opet neke zvukove!!
dakle čujen ovako: tik-tik tik po 6 puta!
u kur#c šta je sad!?
@Hyperion reka si mi da stavin da mi proc bude opterećen na 100% al neznan to
možda krvo cuješ..probaj ponovo poslusat....
ako ti je još..onda CCMOS..ili probaj load defults settings(tak nešto)
ma stavit ću druge clockove pa će valjda radit...nego kako da ja priko onih slika znan jel ovaj OCCT test pokazuje dobro ili loše?
ma stavit ću druge clockove pa će valjda radit...nego kako da ja priko onih slika znan jel ovaj OCCT test pokazuje dobro ili loše?
Ako izdrži test dobro je...
najbolje ti stavi kak je sve bilo...ova voltaža je velika
ma zašto mi je HT LINK na 1013
pa al nije HT LINK=multiplier*fsb proca kako mi je reka AA-d00d?
pise da ti je HT Link 2100, di ti vidis 1013?
i napon ti je previsok za taj takt
ma sheba san nešto sigurno....
kad mi se komp pali čujen opet neke zvukove!!
dakle čujen ovako: tik-tik tik po 6 puta!
u kur#c šta je sad!?
@Hyperion reka si mi da stavin da mi proc bude opterećen na 100% al neznan to
Pa dali mozes upalit komp!? Moras biti svjestan da ako sada prvi puta radis OC i nov si u tome, da ne kazem noob.....da moras dosta toga jos procitat i jako dobro zapamtit gdje ti je CCMOS na MBO...jer vjeruj mi trebat ce ti.
Ako ne mozes upalit komp....ili prije nego sto se tignu Win dobijes BSOD...ako ne ulazi komp u BIOS napravi CCMOS i to je to....nemas previse mudrolije.
Gle, ti hoces OC CPU....zar ne!? Ok, nadam se da si sada vec neke stvari skuzio. Znaci, moras namjestit da ti se ne OC RAM vec samo CPU...isto tako moras sam obavezno bas sve voltaze namjestiti sam na MBO.....pocevsi od CPU-u pa do RAM-a i svega ostaloga. I dizi CPU polako....ne odmah za 100-200 MHz...polako... Svaki puta kada se bootaju Win na odredenome clocku obavezno testiraj CPU....mozes i RAM usput.
Ako ti se ne da zezat sa time, probaj OC sa AMD OverDrive....sa njime sam ja OC kada mi se nije dalo stalno prckat po BIOS-u...makar mi je bolje OC iz BIOS-a...no probaj za pocetak malo sa tim programom ako ti je ovo sve za pocetak komplicirano.
Uz to tamo imas opciju za save odredenih profila pa mozes OC iz Windowsa i odmah sa istim alatom provjeriti stabilnost i benchmark....
Evo link:
ma stavia san krivu sliku, sad san editira
i nisan voltažu dira, da se nije pomakla jer je možda na default
I ja vidim 1013? Napon je default kako vidim? 1.400V - vdrop
PS. Svaka čast ekipi na strpljenju, nije lako s ovakvima :D
ma zašto mi je HT LINK na 1013, sigurno me zbog ovoga hebe
pa al nije HT LINK=FSB * Cpu NorthBridge Freq. kako mi je reka AA-d00d
i voltažu nisan diza
lol, ja sam ti samo rekao da je HT Link = FSB x multiplier, NB frequency isto. I to dvoje su po defaultu sinkronizirani.
ajmo ovako, imas li AUTO opciju za HT Link i NB frequency u BIOS-u? ako imas onda ju stavi.
ma zašto mi je HT LINK na 1013, sigurno me zbog ovoga hebe
pa al nije HT LINK=FSB * Cpu NorthBridge Freq. kako mi je reka AA-d00d
i voltažu nisan diza
lol, ja sam ti samo rekao da je HT Link = FSB x multiplier, NB frequency isto. I to dvoje su po defaultu sinkronizirani.
ajmo ovako, imas li AUTO opciju za HT Link i NB frequency u BIOS-u? ako imas onda ju stavi.
ma oke biće san te ja onda krivo razumia
i bojin se ako stavin HT link auto i NB da mi se previše povisi
i koje ću voltaže stavit?, i jel se to stavi vamo u CPU Voltage Control?
1. i bojin se ako stavin HT link auto i NB da mi se previše povisi
2. i koje ću voltaže stavit?, i jel se to stavi vamo u CPU Voltage Control?
1. meni AUTO opcija ok funkcionira, ne smanjuje niti poveca mi previse.
2. 2.8GHz? 1.2V i onda odvrti stress test
ma oke biće san te ja onda krivo razumia
i bojin se ako stavin HT link auto i NB da mi se previše povisi
i koje ću voltaže stavit?, i jel se to stavi vamo u CPU Voltage Control?
ja bi ti preporučio da sve vratiš na default,još koji dan potrošiš na učenje svih pojmova,gledanje tutova,pitaj ono što ti nije jasno i onda klokaj komp u tren oka
ovako ćeš 5 dana klokat a nećeš ništa napraviti...
vrati sve na default,prouči još malo pojmove i onda nastavi
ja znam 10x više od tebe pa se još nisam odlučio klokati svoj pc,čekam da naučim još neke stvari i skupim para za cooler
ne mislim ništa loše,nemoj se naljutit ali puno ćeš brž,efikasnije i bolje obaviti overclock ako se još malo pripremiš...
a nakon kojeg radnog takta da stavin veću i koliku voltažu?
a nakon kojeg radnog takta da stavin veću i koliku voltažu?
zavisi od procesora do procesora, zato dizi takt i testiraj svaki put! nema ti druge i posto si se tek upustio u nepoznate vode onda se igraj stim dok ces imati cijeli dan slobodno
ma iden ja lipo sve vratit na default....ionako nemogu puno dobit ovin OC-om a mogu nešto shebat
ma iden ja lipo sve vratit na default....ionako nemogu puno dobit ovin OC-om a mogu nešto shebat
prouči sve
imaš wikipediju i dosta foruma gdje ti objašnjavaju sve pojmove
prvo moraš naučiti šta koji pojam znači i kako izračunaš njegovu vrijednost
šta triban pritisnit za vratit sve na default, LOAD FAIL-SAFE DEFAULTS ili LOAD OPTIMIZED DEFAULTS
Napravi reset biosa, morat ćeš ga ionako kad tad naučiti jer će ti biti potreban.
šta triban pritisnit za vratit sve na default, LOAD FAIL-SAFE DEFAULTS ili LOAD OPTIMIZED DEFAULTS
Napravi reset biosa, morat ćeš ga ionako kad tad naučiti jer će ti biti potreban.
mogu to vađenjem CMOS baterije ili upadatanjem biosa
Daj sliku matične...nikakav apdejt biosa ti ne treba zasada, a i to može itekako po zlu poći..
izvadis bateriju na 15sec i vratis ju natrag (ne zaboravio prije dodirnuti radijator ili neki drugi metalni predmet).
BIOS je inace pozeljno updatei dok su ti sve postavke vec na default.
izvadis bateriju na 15sec i vratis ju natrag (ne zaboravio prije dodirnuti radijator ili neki drugi metalni predmet).
BIOS je inace pozeljno updatei dok su ti sve postavke vec na default.
wtf