to je samo za ploce sa amd chipsetom
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)
- poruka: 5.818
- |
- čitano: 961.559
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Klokuje se ponekad. Ali obično se zamrzne i onda moram restartovati.
Isto to se desi i kada spustim clock.
instaliraj novi driver
Zna li ITKO u svemiru kako otključat još 2 jezgre na AMD-u 7750BE ako se nalazi na ovoj ploči: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N61P-S??
Imam zadnji bios instaliran i nikako nać tu neku opciju. Svaka pomoć bi bila dobrodošla :)
Zna li ITKO u svemiru kako otključat još 2 jezgre na AMD-u 7750BE ako se nalazi na ovoj ploči: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N61P-S??
Imam zadnji bios instaliran i nikako nać tu neku opciju. Svaka pomoć bi bila dobrodošla :)
ukljucis ACC ako ga ploča podrzava, ako nije zaboravi na to
ukljucis ACC ako ga ploča podrzava, ako nije zaboravi na to
e u tom i je problem...ne znam da li je moguće i ako je vraćanje na stari bios jer kolko se sjećam tamo je postojala ta opcija ACC...
skini stari bios
skini stari bios
pa to i pitam, hoće li htjet to radit?
jer sumnjam da će ploča samo tako preć na stari bios.
bolje da pitam nekog ko ima iskustva s tim stavljanjem nego da budem pokusni kunić ;)
pa to i pitam, hoće li htjet to radit?
jer sumnjam da će ploča samo tako preć na stari bios.
bolje da pitam nekog ko ima iskustva s tim stavljanjem nego da budem pokusni kunić ;)
pa ako je prije radilo nebi trebao imati nikakve probleme ni sad.
stavljanje novog biosa nije nista komplicirano (mislim da imas i uputstva od svoje maticne kako stavljati) samo prije vrati sve postavke BIOS-a na default obavezno
pa ako je prije radilo nebi trebao imati nikakve probleme ni sad.
stavljanje novog biosa nije nista komplicirano (mislim da imas i uputstva od svoje maticne kako stavljati) samo prije vrati sve postavke BIOS-a na default obavezno
znam stavit novi bios...nije to nikakvo cijepanje atoma.skinem s neta instalaciju i bok.
ja pitam da li je moguće stavit STARIJU verziju biosa jer mi je sumnjvo da bios nije tako "glup" da se vraća na stariju verziju "sebe" ;)
znam stavit novi bios...nije to nikakvo cijepanje atoma.skinem s neta instalaciju i bok.
ja pitam da li je moguće stavit STARIJU verziju biosa jer mi je sumnjvo da bios nije tako "glup" da se vraća na stariju verziju "sebe" ;)
Ne vraca on sebe na stariju verziju nego ga ti vracas, nema se on sta tu misliti i buniti

ghehe, ok onda, znači moguće je...sad samo treba nać verziju na kojoj se ACC opcija nalazi :)
Evo ja imam želju da svoj AMD Athlon 5200+ clockam sa 2.7ghz na 3.0ghz (matična je gigabyte ma770-ds3). Par puta sam u biosu mijenjao frekvenciju na 222mhz i podigao malo voltažu no kad biih upalio računalo koji puta bi mi ušli u startup logo windowsa a koji puta bi se non stop resetirao dok ga ne bih isključio iz napajanja.
Gdje sam pogrješio?
evo nešto šta bi možda pomoglo svima, ako ne, vrijedi probat..its free
http://game.amd.com/us-en/drivers_overdrive.aspx
This version of AMD OverDrive™ Utility supports systems with the AMD 790FX/790GX/790X/785G/780G/770 serials chipset motherboards.
This version of AMD OverDrive™ Utility supports systems with the AMD 790FX/790GX/790X/785G/780G/770 serials chipset motherboards.
Dobar link, većina nas se ionako služi tim programom. Možda je čak i trebao u 1. postu stajati.
jel se moze tim programom ocat proc da stalno bude na ocanoj frekvenciji,znaci poput clockanja iz biosa,ja sam koristio neki asrock utiliti koji oc proc samo dok je taj program ukljucen,cim ga se ugasi proc se vraca na nativnu frekvenciju :/, i ako bi isao preko biosa oc-at na 3.2 ghz jel bi trebao samo povisit frekvenciju s 200 na 222?
jel se moze tim programom ocat proc da stalno bude na ocanoj frekvenciji,znaci poput clockanja iz biosa,ja sam koristio neki asrock utiliti koji oc proc samo dok je taj program ukljucen,cim ga se ugasi proc se vraca na nativnu frekvenciju :/, i ako bi isao preko biosa oc-at na 3.2 ghz jel bi trebao samo povisit frekvenciju s 200 na 222?
Nisam overclocker ali sam neki dan kupio MBO Asrock A785GXH i Phenom 2 x2 550BE pa se sada malo zabavljam sa tim programima i otkljucavanjem jezgri. Program koji spominjes od asrocka je Asrock OC Tuner i koliko vidim ima opciju pokretanja sa windowsima i stvaranje profila. Znaci trebao bi se automatski startati sa windowsima i clockati proc kako si namjestio i snimio u profil. Ja se sve nekako ustrucavam to raditi :)
Nisam overclocker ali sam neki dan kupio MBO Asrock A785GXH i Phenom 2 x2 550BE pa se sada malo zabavljam sa tim programima i otkljucavanjem jezgri. Program koji spominjes od asrocka je Asrock OC Tuner i koliko vidim ima opciju pokretanja sa windowsima i stvaranje profila. Znaci trebao bi se automatski startati sa windowsima i clockati proc kako si namjestio i snimio u profil. Ja se sve nekako ustrucavam to raditi :)
pa zato i pitam ovo za bios
Koliko vidim pitas da li AMD OverDrive moze ocat za stalno a ja koliko vidim to moze i Asrockov program koji si vec koristio. Ako grijesim neka me netko od starih i iskusnih overclockera ispravi.
Koliko vidim pitas da li AMD OverDrive moze ocat za stalno a ja koliko vidim to moze i Asrockov program koji si vec koristio. Ako grijesim neka me netko od starih i iskusnih overclockera ispravi.
ne,ne...krivo si me shvatio,ja bi htio ocat preko biosa,ali neznam jel trebam samo dignut frekvenciju s 200 na 222 da bi dobio zeljenu brzinu od 3.2 ghz jer to sam napravio u tom programu,kak ima opcija za dizat multpyler i za fsb,i ja sam samo dignuo fsb na 222 ali mi nije drzalo nakon ponovnog paljenja kompjutera,a i nekak mi je sigurnije prek biosa
itko?
sad sam pogledao,i ne radi se o tom programu nego o asrock oc tuner
Evo ja imam želju da svoj AMD Athlon 5200+ clockam sa 2.7ghz na 3.0ghz (matična je gigabyte ma770-ds3). Par puta sam u biosu mijenjao frekvenciju na 222mhz i podigao malo voltažu no kad biih upalio računalo koji puta bi mi ušli u startup logo windowsa a koji puta bi se non stop resetirao dok ga ne bih isključio iz napajanja.
Gdje sam pogrješio?
Imao sam ja tu matičnu i sličan procesor. Ma neće ta matična velik HTT primit, meni je bila granica 219/220Mhz i dalje ni prismrdit.
Mislim drži ona i veći HTT samo mora biti jako nizak množitelj. Uspio sam na 300Mhz jednom dogurat no množitelj mi je bio na 8x.
Proc je bio athlon x2 5000+ BE.
Si snižavao frekvenciju ram-a? I ona ti se clocka povećanjem HTT-a, ako imaš neku low end/mainstream kao kingmax,a-data (obične) onda trebaš sa 800Mhz stavit na 667MHz pa clockat (ako se puno diže HTT).
Pošto sam ja imao blekija (imam i sad,ali phenoma II) mogao sam dizati samo množitelj što je 100x lakše. Uspio sam doći do 3.3-3.4GHz ,ali nestabilnih ofc. Igrao sam crysis par minuta na 3.3GHz prije nego što se srušio sa HD4870 i u odnosu na 3.0GHz je išlo puno glađe.
Evo da malo dignem temu...
Imam par pitanja u vezi OC-a,nadam se da ce te mi znati odgovoriti.
1.Zelio bih OC-ati svog Athlona 64 x2 4000+
a)Do kolike bi frekvencije islo sa stock hladnjakom
b)Do koliko bi islo sa Katanom 3
2.Isto tako me zanima i za Phenom II x4 925 kojeg ubrzo namjeravam kupiti
a)-||- stock hladnjak
b)-||-Katana 3
Unaprijed zahvaljujem svih ljudima dobre volje pomoci!
P.S.konfa u "MOJ PC"
a)-||- stock hladnjak
b)-||-Katana 3
1. a) 2.5-2.8 ghz-ovisi o primjerku
b) 3 ghz3.15- s tim da dogneš voltažu podosta,a i onda bi bila stabilnost upitna
2. a)3.3-3.5 ghz
b)3.45-3.65 ghz-ovisi o primjerku (a i htt wall matične),a i grijao bi se
a)-||- stock hladnjak
b)-||-Katana 3
Unaprijed zahvaljujem svih ljudima dobre volje pomoci!
P.S.konfa u "MOJ PC"
Prvo u Bios prebaci Overclock Mode sa Auto na CPU,PCIE,Async, dalje onda spusti brzinu memorije pod Memory Configuration na 533 kad imas 667 tak da ti memorija ne bi radila problema. Ovo kaj vidis kod mene za memoriju zanemari samo prebaci na 533 kod sebe. Onda fino ides na automatski klok preko Ez Overlocking di to ide fino u postotcima i nema frke. Drz se recimo do 25% podesenja automatskog klokanja, tak da ides postepeno 10,15,20 pa onda OCCT testiranje normalno na kraju ides na Exit meni i sve potvrdis i to je to samo polako i pazljivo.
a)-||- stock hladnjak
b)-||-Katana 3
1. a) 2.5-2.8 ghz-ovisi o primjerku
b) 3 ghz3.15- s tim da dogneš voltažu podosta,a i onda bi bila stabilnost upitna
2. a)3.3-3.5 ghz
b)3.45-3.65 ghz-ovisi o primjerku (a i htt wall matične),a i grijao bi se
Sad ja tebe nekužim, samo 650MHz više daješ phenomu II i spominješ čak HTT wall kod njega, koji ima množitelj 14x, a athlonu x2 daješ 3.15GHz koji ima množitelj 11x(brisbane, winsdor ima 10x) i nespominješ HTT wall.
Potreban HTT za te frekvencije:
ATHLON - 286MHz (za 3.15GHz)
PHENOM II - 260MHz (za 3.65GHz)
Ako ti taj athlon dođe do 2.7GHz stabilnih budi happy, ako imaš šrot matičnu kao asus M2N nećeš ni na 2.4GHz doć.
Koliko sam vidio htt na toj mbo ide 250+,tako da athlon ide bar na 2.75 ghz (stabilnost?),a phenom na 3.5 ghz (ali bi temperature mogle biti malo oveće pod katanom)
Kolika je default voltaža northbridgea na 2000 mhz?
nisam citao sve ..ali bih htjeo nest pitat..
znaci imam AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5400+ , 2.81 GHz
MSI N1996
i HD Radeo 4600
4GB Rama
pokuso sam overclockat procesor , znaci imam 200*14..mnozitelj nemogu podizat..
podizo sam FBS na 215 i resetiro komp i kad mi je uslo u windowse odjednom mi zastekalo i tako 3 puta..
Znaci na koliko bih ja mogo overclockat taj procesor ? (e da neko mi je reko da podignem voltazu..a mislim da je nemogu podic..da je zakljucana...)
I ako bih mi neko mogo dat neke slike gdje bi u biosu trebo to napravit..(mozda sam krivo radio ) ili preko nekog programa..
nisam citao sve ..ali bih htjeo nest pitat..
znaci imam AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5400+ , 2.81 GHz
MSI N1996
i HD Radeo 4600
4GB Rama
pokuso sam overclockat procesor , znaci imam 200*14..mnozitelj nemogu podizat..
podizo sam FBS na 215 i resetiro komp i kad mi je uslo u windowse odjednom mi zastekalo i tako 3 puta..
Znaci na koliko bih ja mogo overclockat taj procesor ? (e da neko mi je reko da podignem voltazu..a mislim da je nemogu podic..da je zakljucana...)
I ako bih mi neko mogo dat neke slike gdje bi u biosu trebo to napravit..(mozda sam krivo radio ) ili preko nekog programa..
Koji je to bios phoenixov ili megatrendov?
Nije voltaža lockana sigurno. Trebao bi ti radit sa htt-om(ne fsb) na 210Mhz bez dizanja voltaže ili ičega. Prije će da ti je do memorije problem.