Zanima me što trebam točno u biosu podesiti da povečam brzinu ovog procesora.
Imam matičnu ploču Gigabyte M 55 plus S3 6100
Recimo, da ga s 2,0 GHZ povečam na 2,3-2,4 GHZ, a da ne preopteretim i ne riskiram previše s mogučnosti oštećenja.
Zanima me što trebam točno u biosu podesiti da povečam brzinu ovog procesora.
Imam matičnu ploču Gigabyte M 55 plus S3 6100
Recimo, da ga s 2,0 GHZ povečam na 2,3-2,4 GHZ, a da ne preopteretim i ne riskiram previše s mogučnosti oštećenja.
Može i točno određeni link
Probao sam fsb staviti na 232 i množitelj na 10 i sve isto, nema nkakvih promjena.
Probao sam fsb staviti na 232 i množitelj na 10 i sve isto, nema nkakvih promjena.
Našao sam CMOS reset na matičnoj. Probat ću ovo što si rekao. Na BIOS postavkama AUTO, u Control Panelu -> System brzina procesora piše 2.01, a kad sam pokušavao stavljati bilo koju vrijednost ona je bila 2.00 GHZ. Reci mi, da li će realna brzina procesora nakon overclockiranja biti uredno prikazana u Control Panelu -> System?
nece ti biti prikazano ja mislim - moj je clockan na 2.2GhZ i jos pokazuje da je na 1.8 u control panelu - ali to ti ne znaci nista
Koji program da koristim onda za provjeru brzine?
Koji program da koristim onda za provjeru brzine?
Ovaj AMD Atholon 64 3200+ ne posjeduje FSB. On ima Hyper Transport 1.0 umjesto FSB.
Ovaj AMD Atholon 64 3200+ ne posjeduje FSB. On ima Hyper Transport 1.0 umjesto FSB.
Postajem zbunjen. Nadam se da se ne radi o onom - nije šija nego vrat
Ništa od množenja. Jedina promjena je da se brzina s 2,01 smanji na 2,00 GHZ, u slučaju kod 250 * 9
Opet nema reakcije. Probao sam s clockgenom i digne mi na 2,35 GHZ ali kad se komp resetira, ne ostaju postavke?
Eto ljudi, klokirao sam procesor na 2.2 GHZ, stavio napon na 1.370 V. Komp je normalno radio, ništa posebno, čak je nekad znao izbaciti i neki error.
Najtragičnije je što sam se nakon dva tjedna vratio kući s posla i vidio samo crnu sliku i čuo tihi zvuk kompa. Dijagnoza - riknula matična ploča (komp radio kao sat 3 godine).
Uzeo sam novu ploču, i procesror AMD X" 5400+, sata disk 640 GB i komp radi sad kao pila.
Savjet - nemojte klokirati nikad. Dajte pod cijenu stari procesor i nadodajte 100-200 kn i kupite jači.
Stavljam sliku pokojne ploče: http://www.rigacci.org/wiki/lib/exe/fetch.php/doc/appunti/hardware/ga_m55plus_s3g/m55plus-s3g_big.jpg
Nije mi jasno zašto clockate kad možete kupit jači i bolji processor ,,
Igrajte se vi kad vam izgori nešto onda će bit "zašto sam to radio" :)
@ vice
citiram sam sebe (jel je to uopce moguce? ):
"Zašto bi željeli overclockati? Pa, jedan od razloga je da izvučete iz procesora (ili neke druge komponente) više nego što ste platili. Možete kupiti relativno jeftin procesor i natjerati ga da radi na brzinama mnogo skupljeg procesora. Ako ste spremni uložiti vrijeme i trud, možete uštedjeti dosta novaca, isto tako možete natjerati procesor da radi brže od nekog kojeg možete kupiti u dućanu."
@ vice
citiram sam sebe (jel je to uopce moguce? ):