Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.502
|
čitano: 398.673
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

amd phenom 9550 ocan na 2.6 bez dizanja napona i sveg ostalog stabilan i sad kad ocu ic dalje msm mogu ali nezz dali da idem jel imam osjecaj da mi je northbridge previsok dodje do 2200 i ja kad ga pokusavam u biosu smanjit sa pocetnih 1.8 na recimo 1.4 neide nekako kao da neprima pa sad me zanima jel to preveliki nb i do koliko moze ic nb i jel to opasno temp maticne je 32c na full loadu maticna je asus m3a78-em..??

edit:mozete mi rec neki drugi program osim amd overdriva za oc iz windowsa msm inace radim iz biosa al ovo za trazenje max takta..

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 21:46 (tomislavivic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock
dobra maticna za oc za 2500 k ..do750 max..
[IMG]http://i56.tinypic.com/2dhchao.png[/IMG]
14 godina
neaktivan
I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
13 godina
neaktivan

Pozdrav!

Može netko pomoć, kako da OC-am AMD FX-4100 3,6GhZ na matičnoj ploči Gigabyte 970A-UD3?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 12:05 (TeškiPajzl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
TeškiPajzl kaže...

Iz BIOS-a.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
TeškiPajzl kaže...

Iz BIOS-a.

Pa znam da se u biosu al neznam kaj sve moram napravit da ga OC-am npr. do 3,9 ghz 

13 godina

ides na overclocking temu a ne traceraj :P

taj proc mora potegnut do 4.5GHz bez brige :D 

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
TeškiPajzl kaže...
donator_bubrega kaže...
TeškiPajzl kaže...

Iz BIOS-a.

Pa znam da se u biosu al neznam kaj sve moram napravit da ga OC-am npr. do 3,9 ghz 

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/amd-fx-4100/135232.aspx

Locked no nema veze uspio!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Naime, drzim cpu na 3.5GHz i napon u biosu postavio sam na 1.30V i u trenutku kada se pc upali napon stoji na 1.30-1.31V, sto je normalno i to je ono sto zelim. No problem je u tome sto nakon nekog vremena napon u idleu skoci na 1.41V, iako u biosu stoji na 1.30V.. Nakon restarta pc-a, napon je opet normalan, odnosno 1.3V.

U cemu moze biti problem?

P.S.   CPU LLC i NB LLC su ukljuceni..

ASUS
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

100% isključeni?

Nema šta drugo osim LCC-a bit.

15 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
Almin94 kaže...

100% isključeni?

Nema šta drugo osim LCC-a bit.

Problem se desava samo kada se comp upali iz Sleep moda. Upravo primjetio i provjerio, to je taj problem, ne znam zasto se desava. :S

Sta znaci Spread Spectrum (cpu i pcie) u biosu? Mozda to da iskljucim/ukljucim?

ASUS
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Mislim da to neva veze s naponom, jeli najnoviji BIOS na ploči?

15 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
Almin94 kaže...

Mislim da to neva veze s naponom, jeli najnoviji BIOS na ploči?

Da, najnoviji je.

ASUS
14 godina
neaktivan

koje temperature da pratim pri overclocku cpua, temperature jezgre ili cpu temperature?

marko88

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

MBO: ASUS P8Z68-v LE

CPU: Intel i5 2500k stock 3.3Ghz

CPU COOLER: ThermalTake SPINQ VT

PSU: FORTRON AURUM GOLD 600W

OSTALO NEBITNO.

PITANJE:

Kako da overclockam ovaj procesor na ovoj maticnoj, pokusao sam zajedno sa serviserom (prodavacem) ovog pc-a i stavili smo auto overclock, kao da ce sam clockat na  4.8-4.9 , isli restart, windows, opet na control panel 3.3Ghz, upalim prime95, 100% use, opet stoji na stock 3.3Ghz.

Znam da ploca nije bas najbolja za OC, 4+2 Phase, ali bar ako mozete mi neki prospekt napisati , odnosno reci sta trebamo da podesimo da bi ga clockali na kojih 3-8, 4.0Ghz.

Imaju tutoriali, ali posto je ovo ploca za koju nisam siguran kako se ponasa pri OC, molim napisite ako nije problem, sve sam procitao na bug forumu, ali...

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 17:13 (Tenkre).

0 0 hvala 0
13 godina
Tenkre kaže...

OSTALO NEBITNO.

PITANJE:

Kako da overclockam ovaj procesor na ovoj maticnoj, pokusao sam zajedno sa serviserom (prodavacem) ovog pc-a i stavili smo auto overclock, kao da ce sam clockat na  4.8-4.9 , isli restart, windows, opet na control panel 3.3Ghz, upalim prime95, 100% use, opet stoji na stock 3.3Ghz.

Znam da ploca nije bas najbolja za OC, 4+2 Phase, ali bar ako mozete mi neki prospekt napisati , odnosno reci sta trebamo da podesimo da bi ga clockali na kojih 3-8, 4.0Ghz.

Imaju tutoriali, ali posto je ovo ploca za koju nisam siguran kako se ponasa pri OC, molim napisite ako nije problem, sve sam procitao na bug forumu, ali...

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-intel-sandy-bridge-procesora/93188.aspx

[url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2349188][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2349188.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 17:22 (volegradele).
13 godina
neaktivan
Tenkre kaže...

OSTALO NEBITNO.

PITANJE:

Koji glup prodavač. Auto OC je glupost. Postavi ti visoki napon i radi gluposti u BIOS-u.

Prvo, u control panelu uvijek piše @3.3 GHz, dakle stock brzina. Da bi vidjeo pravu brzinu, i još dodatne stvari treba ti program tipa CPU-Z. Skini ga i pokreni, vidjet ćeš sve informacije o procesoru. Drugo, resetiraj BIOS, jer je možda AUTO OC pohebao nešto. Stavi AUTO OC na disabled. Idi u Advanced > CPU Configuration (ili kako već piše), stavi multiplier na 38. Takođe stavi Speedstep i c1e na disabled. Idi na AC Tweaker. Postavi voltages na manual. Postavi vcore na 1.210. Spremi, resetuj. Pokreni CPUZ. Vidi je li OC uspješan. Pokreni Linx. Stavi memoriju na All, stavi trajanje na 10 minuta. Ako dođe BSOD, povećaj vcore na 1.220. U suprotnom smanjuj vcore svaki put po malo, dok ne nađeš namanji vcore za tu frekfenciju. Onda uzmi manual matične ploče, i čitaj još o opcijama koje mogu poboljšati stabilnost i clock. Stavio sam ti postavke za 3.8 GHz, jer je to optimalno za svakodnevni radi i za tvoju ploču.

Nadam se da sam pomogao malo.

Dafuq I just read?
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 17:26 (SaidSikiraX).
14 godina
odjavljen
SaidSikiraX kaže...

Koji glup prodavač. Auto OC je glupost. Postavi ti visoki napon i radi gluposti u BIOS-u.

Prvo, u control panelu uvijek piše @3.3 GHz, dakle stock brzina. Da bi vidjeo pravu brzinu, i još dodatne stvari treba ti program tipa CPU-Z. Skini ga i pokreni, vidjet ćeš sve informacije o procesoru. Drugo, resetiraj BIOS, jer je možda AUTO OC pohebao nešto. Stavi AUTO OC na disabled. Idi u Advanced > CPU Configuration (ili kako već piše), stavi multiplier na 38. Takođe stavi Speedstep i c1e na disabled. Idi na AC Tweaker. Postavi voltages na manual. Postavi vcore na 1.210. Spremi, resetuj. Pokreni CPUZ. Vidi je li OC uspješan. Pokreni Linx. Stavi memoriju na All, stavi trajanje na 10 minuta. Ako dođe BSOD, povećaj vcore na 1.220. U suprotnom smanjuj vcore svaki put po malo, dok ne nađeš namanji vcore za tu frekfenciju. Onda uzmi manual matične ploče, i čitaj još o opcijama koje mogu poboljšati stabilnost i clock. Stavio sam ti postavke za 3.8 GHz, jer je to optimalno za svakodnevni radi i za tvoju ploču.

Linx na 10min je nedovoljan za provjeru stabilnosti.

Samo Hajduk živi vječno !
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
SaidSikiraX kaže...

Linx na 10min je nedovoljan za provjeru stabilnosti.

Dovoljno da baci BSOD ako je loš klok. Kasnije idu fina podešavanja.

Dafuq I just read?
13 godina
neaktivan

Momci, mnogo hvala.

Prodavač nije glup, boji se rizika kao i ja.

Da li je moguće spaliti procesor ili bilo što u pc-u overclockanjem, "normalnim" sto znaci ispod 5ghz, uvrh glave, 4.5-4.8.

Ako stavimo na 3.8, da li je to i za igre i za "ozbiljniji" rad optimalno, ili na 4.5Ghz logicki, bolje radi, ali zato vas i pitam, mozda 4.5-4.8Ghz donosi neke mane?

Otvorio sam HeavyLoad, START, i pored CPU-Z , voltaža skoči na 1.336 a clock na 4.326.84Mhz, Multipler x42, BUS 103.0Mhz  auto  overclock uradjen... DA LI JE OK??????

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 17:53 (Tenkre).
14 godina
odjavljen
Tenkre kaže...

Momci, mnogo hvala.

Da li je moguće spaliti procesor ili bilo što u pc-u overclockanjem, "normalnim" sto znaci ispod 5ghz, uvrh glave, 4.5-4.8.

Ako stavimo na 3.8, da li je to i za igre i za "ozbiljniji" rad optimalno, ili na 4.5Ghz logicki, bolje radi, ali zato vas i pitam, mozda 4.5-4.8Ghz donosi neke mane?

Otvorio sam HeavyLoad, START, i pored CPU-Z , voltaža skoči na 1.3xx a clock na 4.3xx, auto  overclock uradjen... DA LI JE OK??????

Procesor možeš clockati na 5GHz, ali pazi na napon, kao i temperature, za tog Sandy-a nebih preporučio preko 1.4v i 70°.

Spaliti sigurno nećeš ako se budeš držao gore navedenog. Pošto je taj procesor brz na stocku i nećeš neku razliku osjetiti, ali ako već clockaš, clockaj dokle ide. Dižeš polako taktove, kada bude falilo napona - dodaj ga. Kada dođeš do navedenih temperatura i/ili napona tu se zaustavi i ostavi tako.

Ne, nije OK, jer to nije napon pod opterećenjem, inače je Auto OC jako loš i daje previše napona, što uzrokuje grijanje. 

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Tenkre kaže...

Momci, mnogo hvala.

Otvorio sam HeavyLoad, START, i pored CPU-Z , voltaža skoči na 1.3xx a clock na 4.3xx, auto  overclock uradjen... DA LI JE OK??????

Procesor možeš clockati na 5GHz, ali pazi na napon, kao i temperature, za tog Sandy-a nebih preporučio preko 1.4v i 70°.

Spaliti sigurno nećeš ako se budeš držao gore navedenog. Pošto je taj procesor brz na stocku i nećeš neku razliku osjetiti, ali ako već clockaš, clockaj dokle ide. Dižeš polako taktove, kada bude falilo napona - dodaj ga. Kada dođeš do navedenih temperatura i/ili napona tu se zaustavi i ostavi tako.

Ne, nije OK, jer to nije napon pod opterećenjem, inače je Auto OC jako loš i daje previše napona, što uzrokuje grijanje. 

Jesi normalan? 5GHz da traži na toj ploči za 24/7? To nebi radio ni na ROG pločama. Clocka se iznad 4.2 samo zbog raznih bencmark-a. Promjenu u radu nećeš osjetiti ako digneš na više od 3.8, samo se procesor degradira ako je na slaboj ploči i previše grije.

Dafuq I just read?
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 18:06 (SaidSikiraX).
13 godina
neaktivan

Nakon par minuta heavyloada, misem dok pomaknem, komp se freezuje, sto znaci, da dalje ne trebamo pricati o AUTO OC.

Vracam brzebolje u biosu sve na default + ram na 1600 by manual :D

Samo mi je bitno da mi potvrdite da ak vec nece biti dobro na auto oc, da cu moci "iscijediti nesto iz ovog procesora, ploče." Barem 3.8Ghz..

Da li je to optimalna radna brzina? Za igre u buducnosti?

14 godina
odjavljen
SaidSikiraX kaže...

Jesi normalan? 5GHz da traži na toj ploči za 24/7? To nebi radio ni na ROG pločama. Clocka se iznad 4.2 samo zbog raznih bencmark-a. Promjenu u radu nećeš osjetiti ako digneš na više od 3.8, samo se procesor degradira ako je na slaboj ploči i previše grije.

Govorim općenito(na svakoj ploči), ali sa zahtjevom da temperature ne prelaze 70° i napon da ne bude preko 1.4v.

Bogami nećeš ni između stocka i 4.2GHz osjetiti u gamingu jer je raspon ovog procesora u FPS-u jako velik, tako da ako procesor daje 90FPS-a u nekoj igri, a na 4.2GHz je poboljšanje od 10%, to je onda 100FPS-a, a sigurno razliku osjetiti nećeš.

13 godina
neaktivan

Pošto sam pobjegao od AUTO OC, sve u BIOS na default stavio, sada mi baca CPU FAN ERROR !!!! PRESS F1.. 3pinski cooler je na PWR, 3pinskom utoru u maticnoj, imam razloga zasto ne zelim u 4pinski, jos se ne podudaraju..

Znaci, kad sam vratio sve na default, ne sjecam se negdje sam postavio da ne baca error za FAN, i sada pri svakom paljenju napravi frku.. sta sad?

14 godina
odjavljen
Tenkre kaže...

Pošto sam pobjegao od AUTO OC, sve u BIOS na default stavio, sada mi baca CPU FAN ERROR !!!! PRESS F1.. 3pinski cooler je na PWR, 3pinskom utoru u maticnoj, imam razloga zasto ne zelim u 4pinski, jos se ne podudaraju..

Znaci, kad sam vratio sve na default, ne sjecam se negdje sam postavio da ne baca error za FAN, i sada pri svakom paljenju napravi frku.. sta sad?

Nije ti to neki problem, samo te upozorava na premali RPM, ništa posebno, možeš zaobići.

To se zna dešavati na dosta PWM hladnjaka, tipa Hyper 612s i sl.

14 godina
neaktivan
SaidSikiraX kaže...

Radije nek P95 / OCCT dva sata vrti, to je testiranje, ne par minuta LinxXa-a.

13 godina
neaktivan

Jedno pitanje... Svi naime kažu da bi kod OC trebalo isklučiti "Intel EIST", je li tako? Ali kad isključim EIST, otvara mi se nova vrijednost u BIOS-u, "Adjust CPU Ratio", i tvornički iznosi <9>

Da li da to ostavim tako, ili trebam podesiti na neku specifičnu vrijednost, o čemu je uopće riječ?

(Help Item: Sets the ratio between CPU Core Clock and the FSB frequency. Note: Only available when SpeedStep technology is disabled.)

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Trenutno imam proc iz nicka. Dal ima potrebe za ocanjem ako služi za igre?
I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins
14 godina
neaktivan

koje temperature da pratim pri overclocku cpua, temperature jezgre ili cpu temperature?

marko88

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice