pa necu ga clockat na bateriji....
Zaboravi, nemaš dovoljno dobro hlađenje. I nemoj biti tako tvrdoglav.
pa necu ga clockat na bateriji....
Zaboravi, nemaš dovoljno dobro hlađenje. I nemoj biti tako tvrdoglav.
ako želim cuti više mišljenja ne znači da sam tvrdoglav...
i postavio sam više pitanja no koja mi nitko nije odgvorio
imam problem u igrama(znaci nebi bilo 24/7 nego dva-tri sata) koje nemogu koristit sve 4 jezgre a zahtjevne su jer jedna moja jezgra je šrot tako da sam mislio kloknut dvije jezgre do 3.0(uz povecanje volzaže) a dvije jezgre totalno deklokat(400mHz) i naravno stavio afinity na te dvije clockane jezgre,pošto ne znam kako bi se procesor u tom slučaju ponašao molim savjet od onih koji i nešto znaju o tome
ps. ako nemate nešt pametno za reći onda bolje šutite
ovako imam laptop sa phenom II x920 BE u njemu(znaci otkljucan mnozitelj)
sa 2.3 nekak mogu jedva stabilno na 2.6
zanima me kolko bi mogo voltažu dic (trenturno je 1.1125v) a da bude 100% sigurno za stabilan rad i 24/7 korištenje.
i dali je ok deklokati 2 jezgre i dic jako ostale 2.
sto se temperatura tice imam vanjski coole(temp 55 u idle, 60-70 load)
Prvo, neznam uopće jel ima otključanih množitelja kod laptopa ! Drugo, zabravi na clcokanje procesora kod laptopa. Oni se i na stocku pregrijavaju, a kamoli da još clockaš !
ja imam mbo asrock 880gxh/usb 3...imam amd x2 250,3.0 ghz...
zna netko koliko mogu maximalno clockat?
pozz
Kupi bilo kakav hladnjak i ziher ide na 3.6 Ghz a i više.
ovako imam laptop sa phenom II x920 BE u njemu(znaci otkljucan mnozitelj)
sa 2.3 nekak mogu jedva stabilno na 2.6
zanima me kolko bi mogo voltažu dic (trenturno je 1.1125v) a da bude 100% sigurno za stabilan rad i 24/7 korištenje.
i dali je ok deklokati 2 jezgre i dic jako ostale 2.
sto se temperatura tice imam vanjski coole(temp 55 u idle, 60-70 load)
Prvo, neznam uopće jel ima otključanih množitelja kod laptopa ! Drugo, zabravi na clcokanje procesora kod laptopa. Oni se i na stocku pregrijavaju, a kamoli da još clockaš !
pa ima, to je black edition iliti za klokanje, mislim da je to jedini mobility phenom sa otkljucanim mnoziteljom i namjenjen je overklokanju ;)
pa ima, to je black edition iliti za klokanje, mislim da je to jedini mobility phenom sa otkljucanim mnoziteljom i namjenjen je overklokanju ;)
A jesi tvrdoglav
Clockanje prijenosnika je STROGO nepreporucljivo zbog zagrijavanja, vecina se i na stock clockovima pregrijava.
gle ljepo sam napiso u prijašnjem postu da oni koji mi nemaju kaj pametno za rec neka bolje šute
i još uvjek cekam odgovor na svoje pitanje hvala
što se tice zagrijavanja, boli me k za zagrijavanje jer je meni dosta hladan laptop nasprom mnogih i ima još tu puno mjesta za klokanje
tak da stvarno suzdržite se negativnih komentara(koji nisu potkrepljeni cinjenicama nego lupanjem napamet, ako su drugi laptopi nekvalitetni ne znaci da je i moj) jer cu ih ko i do sada ignorirati
gle ljepo sam napiso u prijašnjem postu da oni koji mi nemaju kaj pametno za rec neka bolje šute
i još uvjek cekam odgovor na svoje pitanje hvala
što se tice zagrijavanja, boli me k za zagrijavanje jer je meni dosta hladan laptop nasprom mnogih i ima još tu puno mjesta za klokanje
tak da stvarno suzdržite se negativnih komentara(koji nisu potkrepljeni cinjenicama nego lupanjem napamet, ako su drugi laptopi nekvalitetni ne znaci da je i moj) jer cu ih ko i do sada ignorirati
Da, sigurno si temperature provjeravao.
Pa kazem ti, ostavi se toga hebote, ne budi tvrdoglav, clockanjem tog mozes dobiti porast perf. od niti 10%, a itekako ces dobiti na zagrijavanju.
Da, sigurno si temperature provjeravao.
Pa kazem ti, ostavi se toga hebote, ne budi tvrdoglav, clockanjem tog mozes dobiti porast perf. od niti 10%, a itekako ces dobiti na zagrijavanju.
upravo tako mate,, Borna007@ pusti se budalestine, tim klokanjem dobit ces nesto neprimjetno, a temperature ce biti itekako primjetne
PoZz!
Pozz
Imam jedan problem. Naime clockao sam ovaj svoj proc sa 2.7 na 2.94 GHz jer neide dalje, i testirao sa primeom 2 sata i nikakvih greški nije bilo, i kad idem igrati igricu(cod4 mp ili cod4 mw2) igram jedno 10-ak min i samo počne štekati i tak šteka jedno 10 20 sekundi i onda opet radi minutu super i onda opet počne štekati. kad vratim sve na default ne šteka. I sad neznam zašto je tako. Temperature su u redu.
Pozz
Imam jedan problem. Naime clockao sam ovaj svoj proc sa 2.7 na 2.94 GHz jer neide dalje, i testirao sa primeom 2 sata i nikakvih greški nije bilo, i kad idem igrati igricu(cod4 mp ili cod4 mw2) igram jedno 10-ak min i samo počne štekati i tak šteka jedno 10 20 sekundi i onda opet radi minutu super i onda opet počne štekati. kad vratim sve na default ne šteka. I sad neznam zašto je tako. Temperature su u redu.
Neki procesor su specificni, prime i OCCT bez problema odvrte, a srusi ih najobicnija igra.
Digni napon ako mozes, ako ne vrati na stock clockove.
E problem je što nigdje nema za podići napon. Znači sve mora nazad na stock.
E problem je što nigdje nema za podići napon. Znači sve mora nazad na stock.
A i najsigurnije je, to je povecanje od niti 300mhz, ne bi ni osjetio vecu razliku.
Ok, onda ću sutra vratit sve kak je bilo. A dal može biti do rama jer sam morao sniziti frekvenciju rama. sa 800 na 667 i napon sam stavio 1.9.
Ok, onda ću sutra vratit sve kak je bilo. A dal može biti do rama jer sam morao sniziti frekvenciju rama. sa 800 na 667 i napon sam stavio 1.9.
Ne vjerujem da je do rama.
Ma izgleda da je ipak problem to šta nemogu napon dignut. Evo danas sam prijatelju sa 1.25 clockao na 2.0GHz. Bez dizanja voltaže se rušio i podigao malo voltažu i sve super radi, tako da je i kod mene to problem.
Ma izgleda da je ipak problem to šta nemogu napon dignut. Evo danas sam prijatelju sa 1.25 clockao na 2.0GHz. Bez dizanja voltaže se rušio i podigao malo voltažu i sve super radi, tako da je i kod mene to problem.
Moj Dual Core e6500 sa 2.93 na 3.5 clockan, potpuno stabilan bez podizanja voltaze
heh, evo ja vratio na default i sad je sve u redu.
Hehe a ja svoga digo sa 3.3GHz na 3.8GHz na stock cooleru:P
Evo CPU_z validacije potvrđeno!
Temperature u igrama iznose 66-72°C što je gornji Tcase za Intela:DDD
Prime95 je odvrtio bez daljnjega tako da je sistem stabilan
fino, fino. nećeš puno dobiti na performansama jer taj procesor vrti sve i na stock frekvenciji, ali lijepo izgleda
Previsok ti je napon za taj takt, dovoljno je i ispod 1.2. Ja ga držim na 4.2 sa 1.2V.
Ma znam.
Ipak reda radi
A i u svakom slučaju je to -K procesor.
Btw prva plaća i gore ide Katana 3 i onda 4.4GHz sigurno potegne u ovim okvirima:PPP
Pa gdje nađe Katanu za i5 .
Ja onda imam ili loš proc koji je ograničen ili matičnu pa zato nemogu dizat voltažu.
Pa gdje nađe Katanu za i5 .
Hehe znaš več da je kod mene sve mogučeXD
Ma to je samo privremeno. Bilo njemu dobro meni dobro igre sve lete na 3.3GHz eto sada več pomalo na 3.8 nakon nepunih mjesec dana.
Ti kažem prva plača i gore neki cheap aftermarket:P A ovaj Katana 3 mi je zapeo za oko jer je kod mene u gradu blizu mogu do njega za 45 minuta sa gradskim busom i dodje samo 170kn.
Btw šta bi ti uzeo a da nie skup:\\\
katana 3 ti je najbolji cooler za te novce. omjer cijena-kvaliteta
katana 3 ti je najbolji cooler za te novce. omjer cijena-kvaliteta
Thx tako sam i mislio
Sada je na 4GHz
Btw prema ATI Gamer-ovome prijedlogu da spustim napon na VCore na 1.205V
Temp niže clock viši
Prošao je Prime 45 minuta bez rušenja i BSOD dalje nie trebalo..XD
temp 66-67 u Crysis 2:PPP
evo ovako tu na forumu decko ima problem sa svojim racunalom ima 2x2Gb ddr3 1333mhz a taj mu ram radi na 800mhz i nemoze podici frekvenciju pa mu pomozite ako mozete kaze da je jumpere namjestio kako treba ali ima jos nesto cpu fsb mu je limit 800Mhz
4. Please check the table below for the CPU FSB frequency and its
corresponding memory support frequency.
CPU FSB Frequency Memory Support Frequency
CPU FSB Memory Support Frequency
1333 DDR3 800, DDR3 1066, DDR3 1333
1066 DDR3 800, DDR3 1066
800 DDR3 800
533 DDR3 800
evo ovako mu na ploci pise secifikacija
http://ark.intel.com/products/27520/Intel-Pentium-D-Processor-945-
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=g41m-vs3
Pa zar nema u BIOSu opcija DRAM frequency? Digni je sa AUTO na 1333 i stvar rješena:O