Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.502
|
čitano: 393.999
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Ja mislio da govori o onom TT da noctua c14 skuplja samo 5eur.

Na brzinu citao jbg

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kao što je Haf932 rekao...

This party's gettin' crazy! Let's rock!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav, imam HD 7950 Vapor-X kojoj su stock clockovi 850Mhz(GPU Clock) i 1250Mhz(Memory Clock) sad ja sam nju overclocko na 975Mhz i 1375Mhz(kasnije cu jos) pomocu Sapphire TriXX i sve je ok, al me zanima kak bi izracuno za kolko sam je posto(%) ukupno overclockno?

Po mojim proracunima GPU Clock sam overclocko za 11% i isto tak i Memory Clock(sad neznam jel to tocno,matematika mi nikad nije bila jaca strana :D), pa kolko bi onda to bilo sve ukupno?

Battlelog, Xbox Live: limboLIVE98
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 18:23 (AsAsiN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

SkinešGpuz i tamo ti sve piše

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Vidis imam GPU-Z al se uopce nisam njega sjetio, tnx!

Battlelog, Xbox Live: limboLIVE98
13 godina
protjeran

Jel se moze kloknuti i7 3632 QM u laptopu? Posto je 3630 potpuno isti, samo za 200 Mhz vise kloknut, ja bi svog "podebljal" za tih 200 Mhz?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav opet ekipa, malo sam dosadan, samo da pitam, kakav je kuler Noctua NH-U9B SE2, naletio sam juce na njega, jedan mi momak daje extra povoljno, za nekih 25 eura.
Pa me interesuje kakve performanse daje on, malo mi je "cudan" posto nema bakarne cjevi...

This party's gettin' crazy! Let's rock!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Imam u planu klokat HD 7870 koja radi na 1050/1200 pa me zanima par konkretnih pitanja

1. Koji program koristiti kao tets/benchmark? Npr 3DMark?

2. Koliko dugo se mora vrtit taj test?

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

pozz..imam intel dualcore e6500 2,93 mhz i podigao sam ga na 3,2 mhz,dalje nisam išao..i sad me zanima ima li netko iskustva s tim procom i dali bih ga mogao jos dizati s obzirom da imam stock cooler od intela

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav zašto se moj  Q8200 neda OC na 3.0 ghz? ako ga stavim na 3.0 winsi se ne dižu a na 2.8 ghz se podigne ali mi iz nekog razloga nestane interneta...

Suha krpa na dnu mora.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

bok imam stari pc kojem zelim overklokat cpu,evo ovako matična je:

winfast 760gxk8mc 

amd sempron 2800+

1gb ram

hd 2400 pro

u biosu vidim cpu superspeed i mogu mijenjati frekvenciju ali nebi dirao bez savjeta pise min 200 i max 350(meni je na 200)

i ima nesto kao voltage) što trebam promijenit da ga overclockujem i trebam li na šta pazit kada to overclockam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

bok na koliko bi bilo overclock moj core 2 duo e7300 2.66?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav raja,evo ovako , imam navedeni procesor,maticnu i ram-e , dosad sam proc drzao na 227x15~~3.4ghz , sad sam isao spustit multiplier a povecati fsb, povecao sam fsb na 263 multiplier 13 , citao sam da je bolje da je fsb veći ,ali imam problem da mi se nece bootat ako stavim fsb veci od ovog a multiplier manji , pitanje je ,zasto ? rated fsb je sad 1050mhz ,a ploca podrzava do 1333mhz , ako je to to šta mislim , hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 3:57 (Deep).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Pozdrav ekipi!

Imam pitanje: kako overclockati AMD A10 5800k na matičnoj ASUS F285-M LE sa 8GB RAMa (1600) s nekim non stock coolerom? Interni GPU također.

Treba mi vodič za oc u biosu. Ne želim raditi neki ekstremni OC, nego samo do 4,4 GHz.

Unaprijed hvala i srdačan pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2013 14:29 (Punti).

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
11 godina
Mozes ga overclockat do 3.ghz s tim da digni malo voltazu mozda mozes i vise malo testiraj ako ti se nece upalit onda smanjivaj i obavezno gledaj temperature
14 godina
neaktivan

pomoč? imam amd athlon IIx3 445 na ploći asrock m3a770de dal se može otkljućat 4. jezgra, 4gig ddr3 i napajanje 430w{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imam isto pitanje kako kolega @Punti. Samo ja imam malo drugačiju konfiguraciju
CPU: AMD A10 x4 5800K FM2

MBO: Asrock FM2A85x Extreme 4

RAM: Kingston HyperX Beast 8Gb (2x4Gb) DDR3 2400MHz KHX24C11T3K2/8X
CPU Cooler: Hyper 212 EVO
Htio bi OC do 4,5 GHz.

Zahvaljujem. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Punti kaže...

Pozdrav ekipi!

Imam pitanje: kako overclockati AMD A10 5800k na matičnoj ASUS F285-M LE sa 8GB RAMa (1600) s nekim non stock coolerom? Interni GPU također.

Treba mi vodič za oc u biosu. Ne želim raditi neki ekstremni OC, nego samo do 4,4 GHz.

Unaprijed hvala i srdačan pozdrav!

Ideš u AI Tweaker i digni CPU Multiplier te CPU Voltage malo pomalo

deda1953 kaže...

pomoč? imam amd athlon IIx3 445 na ploći asrock m3a770de dal se može otkljućat 4. jezgra, 4gig ddr3 i napajanje 430w{#}

Ako ima ispravnu četvrtu jezgru da inače ne .. uđi u bios i uključi Advanced clock calibration ili Unlock cpu core

zagi55 kaže...

Htio bi OC do 4,5 GHz.

Zahvaljujem. 

neznam kako točno ide na ašrot pločama

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
13 godina
neaktivan
Deep kaže...

Pozdrav raja,evo ovako , imam navedeni procesor,maticnu i ram-e , dosad sam proc drzao na 227x15~~3.4ghz , sad sam isao spustit multiplier a povecati fsb, povecao sam fsb na 263 multiplier 13 , citao sam da je bolje da je fsb veći ,ali imam problem da mi se nece bootat ako stavim fsb veci od ovog a multiplier manji , pitanje je ,zasto ? rated fsb je sad 1050mhz ,a ploca podrzava do 1333mhz , ako je to to šta mislim , hvala

Buump.

Semper Fidelis
13 godina
neaktivan

Gdje mogu u hrv. nac cpu potove? 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
zagi55 kaže...

Htio bi OC do 4,5 GHz.

Zahvaljujem. 

Moj (bivši) 5800k je išao do 4.4Ghz i to na 1.55v s tim da je memorija bila na 2133mhz. Na 4.5Ghz samo kad je bilo jako hladno :P . Sve ovisi o primjerku koji si dobio, koliko je voltaza na stock frekvenciji?

Imao sam istu ovu ploču.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 20:23 (Mael).
12 godina

Pogledaj ovo. Nije Asus ali ista stvar, mozda su jedino neki nazivi drugačiji. 

P.S. Da povećaš brzinu memorije na npr. 2133mhz dobio bi dosta na performansama grafike.

14 godina

voltaza na stock frekvenciji iznosi 1.45000 V, a memorija je vec na 2400 MHZ. Hvala na linku {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Kad staviš memoriju na 2400, automatski se poveća voltaza proca na 1.45v. Ako ti radi sa memorijom na 2400 onda imaš dobar primjerak, meni nije išlo na toliko. 

Stavi memoriju na 1866 ili manje, pa onda pogledaj voltazu. Na 1.45v mozes slobodno stavit proc na 4.2Ghz, meni je tako bez problema radio, s obzirom da ti memorija radi na 2400, mislim da bi proc mogao i više.  

16 godina
neaktivan

e ta konf, trebao bi neki tutorijal kako da overclock-ujem procesor a ove ostale komponente moze i ne mora.... mislim da je procesor najveci "potencijal" nikad ga nisma overc.   ako moze kakva pomoc... žnaci zelim  realno i sigurno overclockovanje na sto jednostavniji način.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Moze pitanje u vezi overclockinga ?

Imam 3570k proc i maticnu gigabyte z68p-ds3. Na starom biosu mi je multiplier mogao ici samo od 16 do 38.  Nedavno sam flashao novi uefi bios i multiplier mogu stavljati veci od 38, medjutim kada ugasim turbo boost i dignem multiplier na 42-43 poslije reboota stoji mi  clock speed 3400mhz ispod turbo boost speed 4300mhz . Zna li neko do cega je ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozdrav ekipo.
Dakle imam jedno pitanju vezano za overclock.

Radi se o programo ClockGen,udem u njega odaberem svoj tocan ics i krecem.

No ja bi dizao samo cpu i fsb no on meni nudi sljedece
  CPU  FSB   RAM   AGP  PCI

Imam samo jedan slider koji pomice sve to na vise.Trenutno mi je clockan 14 posto dakle sa 1,80 na 2.06 tako nesto sa time da je i sve ostalo clockano i ram i agp i pci..Ili top znaci nesto drugo,moze neki savjet? Radi se o mbo ms 7181  i procesoru sempron 3000+ socket 754 stock 1.80. Hvala.

Dotz
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozdrav svima.malo se igram sa starim celeronom e3400 i mogu vam reci da je veoma stabilan na 3.5ghz :) ali zabrinjava me jedna stvar.kada podizem fsb automatski se podize frekvencija rama.sve je to ok.pitanje je zasto zasto ram ostaje na latencijama 6-6-6-16-22 444mhz(888mhz efektivno) zasto se ne prebaci na 8-8-8-22-30 592mhz(efektivno 1184mhz).zabrinjava me to sto sam ga podigao sa 888mhz na 1080mhz zasto se jednostavno sam ne prebaci na vecu frekvenciju onda fakticki nebi bio overklokovan :).jel ja moram rucno u biosu sad unijet ove latencije jer tamo kad udjem ima ih mnogo pa se bojim da ne zeznem nesto ako samo promijenim ovih par koje vidim u cpu-z.evo slikica u prilogu da se zna o cemu se radi :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Normalna stvar kad se clockuje preko FSB da se povećava i brzina memoriji al ne i latencije koje moraš sam podesiti u biosu za datu brzinu, namještaš samo prvih pet vrijednosti.

Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice