Overclock procesora ? zaključana tema

poruka: 22
|
čitano: 7.066
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Overclock procesora ?

nemam pojma nista o tome ... znam samo da se tako moze povecati snaga ili sta vec ... low sam u tim stvarima .. dakle mene zanima kolko bi mogo clockat ovaj moj procesor pod mojpc i jel bi onda sve radilo normalno jel bi moro sta mjenjat .. kako da ga clockam ? (u biosu ili s nekim programom) i tako to :D fala vam unaprijed

xF: rebelsy

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Overclock procesora ?

refresh* da svi vide temu xD

0 6 hvala 0
17 godina
Overclock procesora ?

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Overclock procesora ?

imam windows7 i udjem u bios i sad ne znam sta tam da radim ... nemogu naci nigjde to za overclock ... kak da updejt bios il sta vec trebam ?

0 3 hvala 0
17 godina
Overclock procesora ?

Već druga tema šta si otvorio, a da nisi malo potražio po forumu?! I stvarno mi nije jasno taj refresh u istoj inuti?? WTF

Sve je objašnjeno u linku iznad... i nema smisla opet isto pisat

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 17:31 (doktor1).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Overclock procesora ?

pa da vide ostali temu ..a tebi bi bilo bolje da kazes nest pametno da mi pomognes ... procito sam taj overclock tut i sasd opet neznam pa pita ... gdje se u biosu nalazi to ? i sad kad sam izlazio iz biosa pitalo me nesto sta da boota DVD ili HARD ? ja sam stavio DVD ... il treba biti hard? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 17:34 (rebelsy).

0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Overclock procesora ?
rebelsy kaže...

pa da vide ostali temu ..a tebi bi bilo bolje da kazes nest pametno da mi pomognes (1.) ... procito sam taj overclock tut i sasd opet neznam pa pita (2.) ... gdje se u biosu nalazi to ? i sad kad sam izlazio iz biosa pitalo me nesto sta da boota DVD ili HARD ? ja sam stavio DVD ... il treba biti hard? (3.)

1. - nemoj se bahatit, baš sam pogledao, sve teme koje si otvorio su ubij bože... :-/

2. - očito nisi pročitao.

3. - očito nisi pročitao.

15 godina
neaktivan
Overclock procesora ?

za tvoju informaciju neam ja vremena da citam 6 stranica komentara i svega toga... procitao sam ona prva 4 posta sto si napisao... i neam pojma o tome kuzis .. znam uc u bios .. al tam mi nea nista za clockanje skuzio sam da ga trebam updejtat tj. stavit noviju verziju ili sta vec al gdje to .. 

0 2 hvala 0
17 godina
rebelsy kaže...

za tvoju informaciju neam ja vremena da citam 6 stranica komentara i svega toga... procitao sam ona prva 4 posta sto si napisao... i neam pojma o tome kuzis .. znam uc u bios .. al tam mi nea nista za clockanje skuzio sam da ga trebam updejtat tj. stavit noviju verziju ili sta vec al gdje to .. 

Oni koji nemaju vremena - OC-anje nije onda ono cime bi se trebali baviti. Nije to da naucis koristit mis.

15 godina
neaktivan
Overclock procesora ?

pa lol ? sta tu treba vremena ? ne kuzim .. udjem u bios i promjenim to i izadjem iz biosa ? 

0 3 hvala 0
17 godina
Overclock procesora ?

Uopće ne treba update-at BIOS za overclocking (nekad da, ja ga nisam update-o)

.

Ali kažeš da nemaš pojma o overclockingu, a neda ti se čitat. Pa kako ćeš naučit nego čitajući! Evo ti još jedan link vezan za overclocking, ali treba čita, pa možda i više puta da pohvataš.

A ako ne želiš čitat onda se mani ćorava posla. Pa nemože ti sada tu netko nacrtat šta da radiš ili doć kod tebe to napravit.

Post iznad sve govori. promjenim, izađem i to je to... OMG

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 20:32 (doktor1).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Overclock procesora ?

pa zar nije tako ? evo sad sam si skinuo program za mjerenje temp procesora i voltaze ... obe jezgre su mi kad nista ne radim na 36C a voltaza 1.0875v (ne znam sto to znaci XD)

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 20:40 (rebelsy).

0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

nemaš vremena? a ja imam vremena tebi crtat kaj da radiš nakon što sam napisao idiot proof guide? od kad sam ga napisao nitko se nije žalio da nešto ne razumije.

rebelsy kaže...

pa lol ? sta tu treba vremena ? ne kuzim .. udjem u bios i promjenim to i izadjem iz biosa ? 

e, pa to bi znao da si pročitao guide.

rebelsy kaže...

pa zar nije tako ?

naučiti clockati možeš na dva načina. pod jedan, na svojim greškama (nadam se da ne budeš jer bi te moglo skupo ispast). pod dva, iz nekog vodiča ili sl.

uzmi tu svoju bahatost i nosi ju na forum.hr ili na slične trash forume. gospodin nema vremena čitat... LOL a imaš vremena pola dana se sa nama navlačit i pravit se pametan. do sad si mogao 10 puta pročitat neki guide.

nemam se namjeru prepucavat više sa tobom, nemam vremena.

15 godina
neaktivan
Overclock procesora ?

gdje mogu vidjeti puni naziv maticne ploce ? meni samo pise MSI CO. i nista vise ... 

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

skini cpu-z i sa njim pogledaj.

15 godina
neaktivan
Overclock procesora ?

hvala ti :D kada udjem u igru temperatura dodje do 42 stupnja ... a pise tamo da dual proceori mogu do 73 - 80 stupnjeva znaci ja bi trebo clockat procesor do te temperature da kad udjem u igru bude oko 60 stupnjeva ? jel trebam pazit na jos sta ... sry al noob sam u ovome .. sorry za bahatost .. al et prvi put ovo pokusavam i citam i gledam .... i nije mi bas sve jasno :D 

edit: maticna MS-7392 i kako sad znam koji mi je takt onaj ? to sam negdje vidio al sad vise nemogu nac ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 21:06 (rebelsy).

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

možeš provjerit sa nekom igrom, ali najbolje je koristit neki bench koji jako optereti proc (npr. prime95) i tako ga benchat par sati i u to vrijeme temparatura ne bi smjela prelazit 60 C. mogo bi malo pripazit na temparaturu matične.

nema problema, tu ti ekipa barem bude pomogla ako se i ti postaviš kako treba. a ne uletit u neki thread sa "nemam vremena". :)

da si odma ovako nešto napisao, nebi gubili vrijeme na gluposti. :D

15 godina
neaktivan
Overclock procesora ?

evo nasao sam liste generatora takta ali tamo nema moje maticne :S kako da onda znam ? edit: imam windows7 a prime95 pise da nemoze na windows7 nego samo na ove starije :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 21:13 (rebelsy).

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

to je u bios-u? ako nije u bios-u onda nemam pojma, nikad nisam overclocko iz windowsa. koliko vidim imaš asusovu ploču, postavke za oc bi ti trebale biti pod jumper free configuration u advanced settings.

[EDIT]

onda skini occt.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 21:15 (r420r).
15 godina
neaktivan
Overclock procesora ?

skinio sam ... ali sad ne kontam ovo skinio sam cpu-z i vidim da mi je maticna MS-7392 i sad gledam u listu generatora takta i nema moje maticne ... znaci sta trebam napravit da znam koji je takt maticne?

edit: htjeo bi si grafu clockat samo mrvicu :D jel to mogu iz nvida control panela ? oce to sta utjecat na ovo drugo ? za kolko da je clockam da ne pretjeram ? skino sam si nTune i sada tamo mogu clockat graficku CORE BUS mi je na 650Mhz a MEMORY BUS na 900mhz .. jel okeak dignem oba za 100mhz ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 21:33 (rebelsy).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Overclock procesora ?

upalio sam onaj program koji opterecuje procesor i temperature ne idu preko 60 stupnjeva .. jel to uredu ? 

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Overclock procesora ?

Postoje 3 teme u kojima mozes sve saznati:

1.Overclocking guide za pocetnike - tu ces saznati osnove

2.OC trac i pitanja vezana za OC - razmjena misljenja sa ostalim oc-erima

3.Odaberi jednu od sticky tema vezanu za model tvog proca - detaljnije upute i misljenja ostalih forumasa o oc-u doticnog procesora

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice