Overclock e7400 zaključana tema

poruka: 2
|
čitano: 1.602
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Overclock e7400

poz 
htio bih malo oc komp da bolje radi na novim igricama, konkretno bf3
problem je sto to nikad nisam radio i nisam siguran da nes ne sj....
radi se o e7400
2x 2GB KINGMAX RAM 800 MHz
Gigabyte EP43-DS3L mobo
radeon HD 4850 grafickoj (koju sam, ako sam dobro shvatio, malo pojaco preko amd overdrivea)
arctic cooler pro 7 hlađenje
e sad;
Nakon puno postova na koje sam naiso na webu ipak sam krenuo u bios da probam prtljati po procesoru, al posto nisam siguran da je to to, htio bi da komentirate i uputite me sta da napravim dalje:
promijenio sam multiplier na 8.5, povecao fsb (valjda) na 400 MHz, voltazu ostavio na "Auto" i iskljucio stavke s C1, EIST-om, i TM1 (kolko sam procito zbog toga stalno radi na frekvenciji koju se postela, tj. brzina CPU ne ovisi o opterecenju istog?)
nakon svega toga komp radi na 3400 Mhz a temp u idle je 30 i nesto sitno °C (sto vas vjerojatno ne zanima al podatak koji trenutno znam), a potpuno opterecenog jos neznam jer trenutno vrtim prime95 (blend) gdje mi je nakon 10 minuta i 8 testova izbacio "FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0,4.", a najvisa temp. 54°C (ponavljam, za sad).
I diro sam jos jednu stavku, nesto kao mutliplier rama, neki omjer, stavio sam na 2.00 (kao da budu omjer fsb:ram=1:1 ili tako nesto)

Znam, nakon što pročitate ovaj post vidi se kolko nemam pojma i zato pomozite mi to podesiti da ne izgubim procesor ili neki drugi dio ako je tolko nestabilno. Cilj je "ubrzati" stvari, ne previše, onoliko koliko mi hardware dopušta, a ne bih htio ici u extreme; smatram da bi oko 3.4 GHz trebalo proc s hlađenjem koji imam (mada mi recite ako moze i više). Koliko sam skuzio iz guglanja ove teme, to bi trebao biti jednostavan oc bez prtljanja po dodatnim stvarima (skakakve voltaze i sl.)

Hvala unaprijed!

Nakon 3 sata "blendanja" (158 testova) i drugi worker je naisao na isti FATAL ERROR 

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2011 22:40 (vilkacis2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Overclock e7400

Koči te RAM, probaj mu smanjiti frekvenciju i otpustiti latencije. Vidi na youtube kako se to radi. Mislim da je minimalna konfiguracija za BF3 quad procesor, ali nisam siguran, provjeri. Preporučujem ti da polagano dižeš parametre da nešto ne bi spržio.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice