poz
htio bih malo oc komp da bolje radi na novim igricama, konkretno bf3
problem je sto to nikad nisam radio i nisam siguran da nes ne sj....
radi se o e7400
2x 2GB KINGMAX RAM 800 MHz
Gigabyte EP43-DS3L mobo
radeon HD 4850 grafickoj (koju sam, ako sam dobro shvatio, malo pojaco preko amd overdrivea)
arctic cooler pro 7 hlađenje
e sad;
Nakon puno postova na koje sam naiso na webu ipak sam krenuo u bios da probam prtljati po procesoru, al posto nisam siguran da je to to, htio bi da komentirate i uputite me sta da napravim dalje:
promijenio sam multiplier na 8.5, povecao fsb (valjda) na 400 MHz, voltazu ostavio na "Auto" i iskljucio stavke s C1, EIST-om, i TM1 (kolko sam procito zbog toga stalno radi na frekvenciji koju se postela, tj. brzina CPU ne ovisi o opterecenju istog?)
nakon svega toga komp radi na 3400 Mhz a temp u idle je 30 i nesto sitno °C (sto vas vjerojatno ne zanima al podatak koji trenutno znam), a potpuno opterecenog jos neznam jer trenutno vrtim prime95 (blend) gdje mi je nakon 10 minuta i 8 testova izbacio "FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0,4.", a najvisa temp. 54°C (ponavljam, za sad).
I diro sam jos jednu stavku, nesto kao mutliplier rama, neki omjer, stavio sam na 2.00 (kao da budu omjer fsb:ram=1:1 ili tako nesto)
Znam, nakon što pročitate ovaj post vidi se kolko nemam pojma i zato pomozite mi to podesiti da ne izgubim procesor ili neki drugi dio ako je tolko nestabilno. Cilj je "ubrzati" stvari, ne previše, onoliko koliko mi hardware dopušta, a ne bih htio ici u extreme; smatram da bi oko 3.4 GHz trebalo proc s hlađenjem koji imam (mada mi recite ako moze i više). Koliko sam skuzio iz guglanja ove teme, to bi trebao biti jednostavan oc bez prtljanja po dodatnim stvarima (skakakve voltaze i sl.)
Hvala unaprijed!
Nakon 3 sata "blendanja" (158 testova) i drugi worker je naisao na isti FATAL ERROR