Ineterseju me radi neke "privatene diskusije" koja je gornja granica overcloka procesora sa vazdusnim hladjnjem (cpu kulermom) s`obzirim da znamo da danas ima jako kvalitetnih külera..naravno veliku ulogu igra kuciste i ploca,uzmimo u obzir da danas gejemrska kucista imaji i 200mm ventilatore....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ajd, molim te, procitaj sta si napisao!
Kratko receno,koliko moze fx 8xxx na dobrom kucistu sa dobom plocomi i kulerom?? 4.5 4.7 negde vidim na netu da je granica 4.7
pa zavisi ti od 100 stvari! mozes imat dobru plocu i cooler, a da ti je los primjerak procesora i opet ne mozes nista.....
Ima i toga..inrersejue me da je sve ok koliko bi to moglo da ide na "vazduh" naravno slazem se sa tobom ima tu dosta zezazancije
A i zavisi koliko te je briga za procesor.
Ako imas novaca koje ti nije zao trositi, dizi sve sto ide.
Ako ti je stalo do njega, uredi kuciste, lijepo sredi airflow, kvalitetan ventilator na hladnjak i tak'.
Onda malo neki tutorial za taj procesor i probavaj.
Kao sto je kolega rekao, pravila tu nema.
YOU'RE DRUK, GO HOME!
BTW, skoro svaki hladnjak će ga hladiti, više ili manje dobro, a za OC se ti moraš pobrinuti u skladu sa granicama matične i procesora!
Poceli smo neki sto unutar idu ps kompnente 6x120mm sa leva i 6x120mm sa desne starne na fx4170 mislim da ce doci i neki iz serije 8xxx nista nije sigurno, kuler ce biti 212evo videcemo kako ce biti u nabavci smo za plocom samo da katica je Zotak550ti...
Daj složi par prosto proširenih rečenica, da se razumije što si htio reći.
Da odgovorim u stilu pitanja (ili to nije pitanje već neštio drugo), granica je tamo gdje ju ti povučeš i koliko si spreman novaca uložiti. Pri tome ne mislim na standardna rješenja.