Kako overclokirati na matičnoj asusA8NE-FM?

poruka: 7
|
čitano: 1.468
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kako overclokirati na matičnoj asusA8NE-FM?
pitanje
prihvaćeno rješenje

Imam Athlon64 3000 s939 i matičnu ploču ASUS A8NE-FM. Kad uđem u BIOS ne mogu naci postavke za overclocking.Pokusao sam ih otključati sa ctrl+F1, i kombinacijom vise tipki ali nisam uspio.Zanima me da li se moze vršiti overcklokirati pomocu ove matične ploče i ako može kako da to napravim.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2008 15:54 (Hans).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kako overclokirati na matičnoj asusA8NE-FM?

E takve i ja komponente imam. Ja sam to riješio na drugačiji, softwerski način. Skinuo sam clockgen za clockati procesor i atitool za grafičku. Pošto sam lijenčina, ja digao procesor tako da ima takt 2.0 i to odma, nije mi se dalo postepeno, a grafičku do maximuma. Sve radilo ok, ali ubrzo(čitaj: u roku od 2 sata) mi se shebo windows, tako da nisam mogao dugo testirati.

Bok
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Poslusao sam tvoj savjet i skinuo clockgen. Testirao sam ga pomocu ORTHOSA i stabilno mi radi samo do 1,95Mhz. S obzirom da imam zalmanov hladnjak mislio sam da cu uspjeti doci makar do 2,4Mhz. Jer,kako citam po forumu, athlon64 sa obicnim hladnjakom se moze overclokirat do 2,4.Ne znam da li na test utjece ram memorija jer mi se cini da ja imam neku jeftinu.

17 godina

ja sam digao procesor na 2.0, i tako radio jedno 2 sata, a onda mi se shebo windows, pa sam malo oladio sa time.

Ako trebaš podesivati hladnjak da se brže vrti, to možeš  u biosu napraviti, odnosno ograničenje do koje temperature da ide procesor, pa dok ju pređe, da hladnjak počne jače puhati i hladiti ga. Ja imam ovaj hladnjak što sam sa njim dobio

Bok
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Isključio sam opciju u BIOS-u za regulaciju brzinu vrtnje tako da mi uvijek vrti maximum.Imam potenciometar za ventilator tako da mogu sam regulirat brzinu vrtnje.Za početak sam stavio na max vrtnje i temp procesora mi nije porasla ni za jedan stupanj.Mislim da mi nije problem do procesora vec do ili rama ili matične ploce.Jos me jedna stvar zanima u specifikacijama matične ploče pise da imam 4 slota za ram memoriju a na ploči su mi samo 2.S tim da se vidi da je bilo 4 slota ali je netko skinuo 2.Nije mi jasno da li su to skinuo proizvođač ili prodavač!?

17 godina

neznam, kod mene su sva 4

Bok
16 godina
neaktivan
Hans kaže...

Isključio sam opciju u BIOS-u za regulaciju brzinu vrtnje tako da mi uvijek vrti maximum.Imam potenciometar za ventilator tako da mogu sam regulirat brzinu vrtnje.Za početak sam stavio na max vrtnje i temp procesora mi nije porasla ni za jedan stupanj.Mislim da mi nije problem do procesora vec do ili rama ili matične ploce.Jos me jedna stvar zanima u specifikacijama matične ploče pise da imam 4 slota za ram memoriju a na ploči su mi samo 2.S tim da se vidi da je bilo 4 slota ali je netko skinuo 2.Nije mi jasno da li su to skinuo proizvođač ili prodavač!?

i ja imam 2 slota. al kod mene je problem taj sto se meni o/c promjene ne spremaju, vec svaki put kad palim komp moram mijenjati postavke. kako to rijesiti jer stalno zelim imati ove performase(slika u prilogu). btw. ja imam athlon 64 3200+, s bios verzijom 1011-005.

ovo ocu...... ovo ocu......
Moj XFire je: markoidzan MSN: marko.idzan@windowslive.com GMail: midzan21@gmail.com AOL: midzan21@aol.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice