E7400 autotune?

poruka: 5
|
čitano: 1.251
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
E7400 autotune?

Evo čitajući teme, naletio sam na CPU-Z program (nije da nisam prije znao za njega) i odlučio malo vidit šta sve ima unutra. Kad sam ga uključio, javio mi je da mi je clock na procu 1600 MHz, što nije moguće, jer znam da nisam ništa diro, a da je tvornički takt 2800 MHz. Multiplier mi je 6. Tad sam se sjetio, da opteretim proc, i pokrenuo sam PS CS4, usljed čega je multiplier naglo skočio na 10,5, a takt na 2800Mhz, kako bi i trebao bit. Nakon početnog opterećenja pri uključivanju, multiplier je opet pao na 6. Moje pitanje: dali je to noramlno? Dali postoji takva funkcija (fiktivnog imena autotune). Znam jedino za turbo boost, sa i7 serije, ali on služi za povećanje takta. Svaka pomoć je dobrodošla.

EDIT: voltaža također skače sa 1.072 V na 1.216 V.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2009 14:09 (Slash 666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: E7400 autotune?
Slash 666 kaže...

Evo čitajući teme, naletio sam na CPU-Z program (nije da nisam prije znao za njega) i odlučio malo vidit šta sve ima unutra. Kad sam ga uključio, javio mi je da mi je clock na procu 1600 MHz, što nije moguće, jer znam da nisam ništa diro, a da je tvornički takt 2800 MHz. Multiplier mi je 6. Tad sam se sjetio, da opteretim proc, i pokrenuo sam PS CS4, usljed čega je multiplier naglo skočio na 10,5, a takt na 2800Mhz, kako bi i trebao bit. Nakon početnog opterećenja pri uključivanju, multiplier je opet pao na 6. Moje pitanje: dali je to noramlno? Dali postoji takva funkcija (fiktivnog imena autotune). Znam jedino za turbo boost, sa i7 serije, ali on služi za povećanje takta. Svaka pomoć je dobrodošla.

tocno, takva opcija postoji(neznam tocno kako se zove) ona se ukljuci ili iskljuci u BIOS-u...a dobra je radi ustede energije i temperature samog proca!

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2009 14:11 (Tionio).
16 godina
neaktivan

To je sasvim normalno. Najme riječ je o tehnologijama EIST i C1E koje smanjuju radni takt procesoru dok CPU miruje (Idle stanje), radi uštede energije i temperature su tada dost niže, a samim time produljuje se vijek procesora.

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life (slobodno stisnite gumb HVALA osobi koja vam je pomogla)
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2009 14:11 (Oly_E3).
17 godina
Slash 666 kaže...

Ma to je normalno. to je radi ustede energije. On snizava tak proca jer mu netreba takva brzina na idle-u... kad dojde load podesi opet na max postavke.

rapidshare premium and warez-bb user
15 godina
neaktivan
E7400 autotune?

OK, dobro je znati. Fala svima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice