Pozdravljam. Može li mi netko objasnit ko ima iskustava kako overclockat x61055t u ovome programu? Nemogu ga dignit povise 3.0ghz komp se smrzne. Tia bi da radi barem na 3,3ghz isto onoliko koliko mu je i turbo core, dok ne nabavin bolji cooler. Ht ref. clock podignem na 210 i PCI speed na 115 povise toga se smrzava. Da li triba dirat voltaze ili nesto? Trazia san na Forumima i po Youtubeu al nisan pronaša nigdi Tutorial za ovaj proc uz ovaj program pa ako moze mala pomoc bio bi zahvalan.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
SPALIT ĆEŠ SI GRAFIČKU ČOVJEČE!!!
PCI-e treba ostat na 100MHz, 105-110 se još kako tako tolerira, 115+ je već rizik.
Trebaš samo dizat HTT i digneš trun napon po potrebi i smanjiš memorijski množitelj itd. 100 čuda
Nediraj ono što neznaš, uostalom ostavi se toga koristi BIOS.
SPALIT ĆEŠ SI GRAFIČKU ČOVJEČE!!!
PCI-e treba ostat na 100MHz, 105-110 se još kako tako tolerira, 115+ je već rizik.
Trebaš samo dizat HTT i digneš trun napon po potrebi i smanjiš memorijski množitelj itd. 100 čuda
Nediraj ono što neznaš, uostalom ostavi se toga koristi BIOS.
Zato pitam .
Prvo pitaj pa onda clockaj kao kad se premještaš s autom u drugu traku, prvo pogledat pa onda volan zakrenut, dok neki rade obrnuto.
Ne diraj PCI sabirnicu nikako!
BTW ako je dignem na 105 dobijem kakav boost?
Prvo pitaj pa onda clockaj kao kad se premještaš s autom u drugu traku, prvo pogledat pa onda volan zakrenut, dok neki rade obrnuto.
Ok no dobro sad. Evo sad sam diga HT Ref. Clock na 220 i izgleda da sve radi ok al tu neide na vise od 3.0ghz.
isuse zasto ti imas ovoliko opcija u overdriveu , ja imam slicnu konfu i najnovij overdrive pa nemam ni pola ovh opcija, kao npr amd smart profiles?
isuse zasto ti imas ovoliko opcija u overdriveu , ja imam slicnu konfu i najnovij overdrive pa nemam ni pola ovh opcija, kao npr amd smart profiles?
Mene pitaš?
Mene pitaš?
ma bilo koga iz teme
kada cete shvatiti da nema do ovecrlocka iz biosa... nikakvi toolovi i čiče miče
kada cete shvatiti da nema do ovecrlocka iz biosa... nikakvi toolovi i čiče miče
opet ti , oces li sad mozda s onom svojom teorijom da se u windowsima ne smije dizat takt jer je procesor opterecen za razliku od biosa , a turbo boost na intelima se stalno zajebava s taktovima i jezgrama.
opet ti , oces li sad mozda s onom svojom teorijom da se u windowsima ne smije dizat takt jer je procesor opterecen za razliku od biosa , a turbo boost na intelima se stalno zajebava s taktovima i jezgrama.
A amd nema turbo, a i štedne tehnologije isto stalno mjenjaju frekvenciju...
Ja sam putem AMD overdrive-a clockao do 4GHz sa ~3GHz, ali putem množitelja.
A amd nema turbo, a i štedne tehnologije isto stalno mjenjaju frekvenciju...
Ja sam putem AMD overdrive-a clockao do 4GHz sa ~3GHz, ali putem množitelja.
pa da , ja isto i nema tu nista lose, mijenjanje takta iz windowsa nemoze naskodit procesoru , btw thubani mijenjaju takt tj imaju svoj turbo boost.