ameri kako sam čuo počeli ponovo radit wtc...
Kako me živciraju u njihovim filmovima kada spominju jugoslaviju u novijim filmovima, a ona je otkada prestala postojati.
U star trek enterprise-u u epizodi shuttlepode 1- tucker i reed se smrzavaju u shuttle misleći da je enterprise uništen. I dok pričaju o warp pogonu i prvom kontaktu gledajte šta su izvalili:
Charles Tucker III, in an discussion with Malcolm Reed, mentioned that he could not remember any Europeans figuring out how to build a warp engine, "No Brits, no Italians, no Serbo-Croatians."
Kako me živciraju u njihovim filmovima kada spominju jugoslaviju u novijim filmovima, a ona je otkada prestala postojati.
U star trek enterprise-u u epizodi shuttlepode 1- tucker i reed se smrzavaju u shuttle misleći da je enterprise uništen. I dok pričaju o warp pogonu i prvom kontaktu gledajte šta su izvalili:
Charles Tucker III, in an discussion with Malcolm Reed, mentioned that he could not remember any Europeans figuring out how to build a warp engine, "No Brits, no Italians, no Serbo-Croatians."
2098g. osnovana ponovo Jugoslavija. Predsjednik je Vulkanac Titok.
Stvar opće kulture.
Kakve koristi ja imam od toga da znam npr. koliko je trajao rat između Troje i Grka? Nikakve. Nadam se da shvaćaš.
Ja bi tebi mogao postaviti pitanje - Kakve ti koristi imaš od poznavanja rodnog planeta Supermana? Nikakve.
Mislim da su ipak Ilijada i Odiseja stvar opće kulture koje se trebaju znati.
Ovo o Supermanu, koga zanima, zanima...mene iskreno ne privlači, ali znam odakle je(čak i zbog periodnog sustava elemenata).
Najbolje je kada je Goran Milić pitao građane amerike (random picked) neka pitanja banalna kao koji je glavni grad Italije, Francuske itd. Oni su sve pomiješali pa je na kraju glavni grad Italije bio Pariz, a Francuske Rim. Bila su i još neka pitanja,ali samo se ovog sjećam te onog kako sam krepavao od smijeha.
Sjećam se, gledao sam tu emisiju. Što je najgore, bilo je profesora/studenata geografije...
OT:znao sam i za Phoenix i za Pazin...Ali jeste li gledali nedavno Milića kad je bio u Engleskoj, u najelitnijoj srednjoj školi?
Bila su pitanja na koje su prosječno bolje odgovorili naši srednjoškolci...
Zanimljivo mi je da ih je dosta toliko lijena da ne može naučiti razliku između you're i your ili da ne mogu naučiti kako pisati svoje riječi (ovdje uspoređujem sebe u znanju Engleskog s njima, da ne bi netko rekao "Ali ti pišeš kako čitaš, oni ne.")
Većinom su krivi roditelji i obrazovni sustav.
Katastrofalno je vidjeti posljedice Amerikanizacije na nama.
Na primjer, ako u srednjoj školi slušate razgovor između prosječnog "Ivana" i prosječnog "Ante" - sve se svodi na stotinjak riječi među kojima su najzastupljenjije fejs, glupača / kurva (o profesoricama), COD, skinut', drk*t',
ili "E jesi vidio onaj video di onaj padne i strga si vrat"? "Jesam, a jesi ti vidio onaj di fraer zapali živu mačku?"
Bolesno. "Nešto je trulo..."
Bolesno. "Nešto je trulo..."
"...u državi Hrvatskoj..." 
Mene čudi kako na ovom forumu svi sve znaju!
Kako ljudi moji vi znate da u SAD-u sva djeca imaju nerazvijen vokabular? Kako znate da nitko ne zna glavne gradove većih država? Kako znate kakav im je obrazovni sustav kad tamo niste išli u školu?
Zanima me kako uopće možete komentirati nešto što vidite preko filmova, novina ili interneta, a ne iz iskustva?!
Ne shvaćate da sami stereotipizirate ljude. Nisu svi Ameri onakvima kakvima ih vi prikazujete zato što nisu svi ljudi jednaki! Svojim postupkom pokazujete koliko ste ignorantni.
Ono što me stvarno smeta je što većina forumaša u rasprave (općenito, a i ovdje) ulazi bez ikakve podloge... J*beš to što ste vi čuli o Amerima, oni su o nama čuli da smo još uvijek Jugoslaveni pa vidite da očito usmena predaja iskrivljava stvari...
EDIT: ako su Ameri glupi, onda je cijeli svijet još gluplji, pošto svi žele postati kao Ameri...
Mene čudi kako na ovom forumu svi sve znaju!
Kako ljudi moji vi znate da u SAD-u sva djeca imaju nerazvijen vokabular? Kako znate da nitko ne zna glavne gradove većih država? Kako znate kakav im je obrazovni sustav kad tamo niste išli u školu?
Vidim da je to osvrt na moju poruku...
Već smo ustanovili - nitko ne zna sve, ne postoji "država idiota".
Ono što sam rekao je da je zanimljivo kako je velika šansa da ćeš čitajući komentare na nekoj američkoj stranici / forumu naići na dobar dio onih koji, na primjer, mješaju you're i your.
Možda je svugdje tako? Možda se to može usporediti sa Jožom koji piše "jel će te doć ? aj dođi te.hahahahahahahahahaah".
"Kako ljudi moji vi znate da u SAD-u sva djeca imaju nerazvijen vokabular?"
To nitko nije niti tvrdio. Možda sam ja pretjerao sa "većina" u prvoj poruci, no istina je (ako je vjerovati
"Kako znate kakav im je obrazovni sustav kad tamo niste išli u školu?"
Kako ti znaš nešto o Egipatskoj kulturi kada nisi živio u Egiptu u doba kada se razvijala? Vjerojatno si čitao o njoj ili gledao dokumentarne filmove.
Sad me ti razuvjeri i pokaži mi rezultate međunarodnih testova u kojima "SAD" nije ispodprosječan.
Dobro, to za you're i your. Kad pogledaš kod nas je tolika zbrka s "ne ću" i "neću" da ni onaj tko donosi pravopis više ne zna što je ispravno.
Kad bi Amer znao Hrvatski, zgražao bi se koliko je pogrešaka tipa "neznam", "ne postojeći", "kuča" i sl. po našim forumima.
Dobro, to za you're i your. Kad pogledaš kod nas je tolika zbrka s "ne ću" i "neću" da ni onaj tko donosi pravopis više ne zna što je ispravno.
Kad bi Amer znao Hrvatski, zgražao bi se koliko je pogrešaka tipa "neznam", "ne postojeći", "kuča" i sl. po našim forumima.
Mislim da je obadvoje ispravno, ali ja preferiram osobno neću..ljepše i pravilnije mi zvuči!
Mislim da je obadvoje ispravno, ali ja preferiram osobno neću..ljepše i pravilnije mi zvuči!
Ja mislim da se kaže oboje, a ne obadvoje. 
EDIT: ako su Ameri glupi, onda je cijeli svijet još gluplji, pošto svi žele postati kao Ameri...
Ufff... ne daj bože, reci to nekom skandinavcu... uopće postoji puno, puno kvalitetnijih okružja za život no što su to SAD, međutim ukoliko bi pitao političare željne moći svaki od njih bi se složio s tvojom tvrdnjom
Meni je super što se rasprava u 90% postova svela na poznavanje geografije.. :D
Ja još čekam tvoje uključivanje, nekako vjerujem da će donijeti novi polet temi. :)
Činjenica je da Amerikanci manje znaju svjetsku povijest i geografiju od Europljana.
@ M_Dipl
Ovo sve što si rekao je tema jedne rasprave u psihologiji.
Uglavnom rasprava se svodi na Nature vs. nurture, tj. Osobine čovjeka dobivene genetikom i naslijeđem protiv odgoja.
Svodi se na to da li jedank razvoj inteligencije imaju osobe koje po genima imaju veći potencijal i osobe koje imaju sve uvjete za razvoj (odlično obrazovanje, pristup informacijama, dobru odgojnu okolinu, dobre roditelje) ali imaju genetski "lošiji materijal".
Glavno pitanje je da li će inteligentno dijete zbog lošeg odgoja, nemarnih roditelja i sl. "poglupiti" i da li je moguće od prosječnog ili ispodprosječnog djeteta učiniti genijem uz dobro orazovanje.
"poznato je da se u svim komunističkim zemljama poticala proizvodnja filmova sa eksplicitnim scenama seksa, vješt manevar svih komunističkih sustava da bi se dao privid slobode koje u praktičnom smislu nije bilo, tako je i sada u SAD-"
Teška glupost.Prvi sovjetski film sa scenama seksa je Malenkaya Vera iz kasnih osamdesetih koji je izazvao opće zgražanje.
Sjeti se i one:there is no sex in the Soviet union:u nas seksa net.
Sovjetsko društvo je bilo prilično "konzervativno" po tom pitanju.
Činjenica je da se golo tijelo može češće vidjeti u (istočno)europskom filmu (pogotovo onima starijeg datuma) nego u Americi. Baš po tom pitanju meni ništa nije jasno... zašto se stidjeti tijela i zabranjivati prikazivanje na televiziji dok s druge strane bombardiramo djecu sa idiotskim crtićima, zatim sa sapunicama i ostalim škartom, a o količini nasilja da se ne priča. BTW, jedno istraživanje iz SAD-a je pokazalo da su djeca i mladi više pogođeni sa prilozima nasilja iz vijesti nego onime iz filma, jer nasilje u vijestima je ono pravo, stvarno s kojim se svatko može poistovjetiti.
ameri kako sam čuo počeli ponovo radit wtc...
pa sami su ga i srušili,red je da ga i izgrade ljudima ponovo!
Nitko po sebi (per se) nije glup, neki se rode sa više a neki sa manje potencijala ali sve u svemu ne može se reći da je itko po deafultu gluplji od nekog drugog, ako ima koji psiholog među vama zainteresiran sam što struka ima reći po tom pitanju jer o tome ništa nisam čitao već neko vrijeme. Prema tome, naravno da nijedan narod po sebi ili sam za sebe (kao cjelina) nije gluplji od nijednog drugog.
No ja sam stava da Amerikanci kao cjelina ipak jesu gluplji od većine drugih naroda. Svi smo rođeni donekle jednaki, dakle otprilike sa istim potencijalnom i istim mogućnostima, no ljudski mozak se razvija i čovjek se intelektualno uzdiže ovisno o tome koliko ga okolina na to potiče. Upravo ovdje, kako se meni čini, leži razlog zašto Amerikanci prosječno jesu gluplji od većine drugih naroda.
Kada uzmete sve to u obzir, vidite utjecaj šoubiza na njihovo društvo, utjecaj medija, loš sustav (koji je jednako loš i na tzv. college razini da se razumijemo) obrazovanja itd., mislim da je sasvim logično zašto je jedan prosječan Amerikanac gluplji od prosječnog Europljanina. To što je izraz "glupi Amerikanci" postao nekakva poštapalica je bezveze, i tu se u potpunosti slažem sa dragim prijateljem Danny_HR-om :D, jer generalizacija općenito nigdje ne vodi, no također valja uvijek imati na umu ovaj kulturološki aspekt cijele priče.
Ma nemoj, to je neka "super znanost" otkrila da nijedan narod nije glup. LOL
Pretjeruješ malo u tom akademskom pisanju.
Po mom mišljenju imaš pogrešan stav.
Kao narod koji se najviše eksponira po svjetkim medijima normalno je da o njima znamo više od bilo kojeg naroda svijeta.
Njih ima 300 milijuna od kojih bar 200 milijuna ima svakodnevni pristup internetu i normalno je da će razina gluposti koja izađe u javnost biti veća od npr. nas ili Rusije.
Nadalje zamisli samo da imamo onoliko njemačkih, japanskih, argentinskih, sudanskih serija, filmova, emisija, vijesti, tv programa, sporta, koliko imamo iz SAD-a.
Normalno da bi bilo isto toliko video "dokaza" koliko je npr. argentinski građanin glup.
I tko je onda glup oni koji šoubiz rade isključivo zbog sebe ili mi koji to pratimo u stopu. Po meni su svi naši šoubiz magazini i portali jedniji i gluplji od njihovih.
I što se tiče tog šoubiza mislim da su u tome pokazali veliku ekonomsku inteligenciju.
Njihov college sustav funkcionira i to se vidi iz podataka o najboljim fakultetima svijeta. U top 20 njihovih je oko 15 s time da Zagreb nije ni u top 500.
Ovo je sterotip i prema tome u ovoj temi se ne treba praviti pametan i otkrivati toplu vodu s "ne može se raći da je cijeli narod glup" izjavama.
Ja samo kažem da svim zemljama svijeta date toliku medijsku pažnju vidjelo bi se koliko samo ustvari svi glupi bez obzira na naciju.
Ovdje ne treba ići u neku veliku debatu jer to je samo debilan stereotip i oni koji ga koriste to rade da bi svoju jadnost pokazali većom (jer kao "Ja sam pametniji od glupih amerikanaca").
Inteligentana osoba će prijeći preko toga ali opet pohvale Danny-u na ukazivanje jer je to na ovom forumu postalo dosadno.
Kažem dosadno jer ovaj tvoj post je dosadna hrpa pogrešnih stavova i pisanja toliko očitih stvari da stvarno ne vidim poantu pisanja osim ako želiš pokazati da možeš napisati par književno/znanstvenih rečenica.
Ovo jednostavno moram ponovno citirati.
"Nitko po sebi (per se) nije glup, neki se rode sa više a neki sa manje potencijala ali sve u svemu ne može se reći da je itko po deafultu gluplji od nekog drugog."
Svaka čast na korištenju tako teškog izraza kao per se. Hvala što si napisao ovo jer da mi ti nisi napisao na nitko po defaultu nije glup ja bih sada istrčao van i vikao svima da su glupi.
Šta reć nego LOLčina
Smiješno je to ali svi ka tome sve više i više idemo, i kod nas je sad praksa da ako želiš skupiti veliki broj ljudi da nešto čuju i naprave moraš dovesti neku veliku "zvijezdu" koja će ponešto otpjevati pa reći "ej ljudi, daj uplatite nešto novaca za djecu s cerebralnom paralizom" ili štogod slično, pa njihovi su izbori (ovi s Obamom) upravo na tu kartu igrali, "zvijezde" su se angažirale, Oprah mu dala podršku i više-manje bilo je svejedno što taj čovjek propagira i kamo misli voditi državu.
za ovaj dio mogu dati TU.
ma ameri su djetinjasti,imaju najjaču ideologiju na svijetu..vječno nasmiješena djeca..
glupi nisu sigurno..
Bok.Možeš li mi dat naslov tog rada ili link ako je na netu.I mene ta tematika zanima.
Znam da je DDR bio slobodan po pitanjima seksa,i Mađarska te Čehoslovačka pretpostavljam dok je situacija u Rumunjskoj (i vjerojatno Bugarskoj i Poljskoj) bila dosta restriktivna,iako ne kao u SSSR-u(najznačajnijoj socijalističkoj-NE! "komunističkoj" ,kako to danas buržujski propagandisti vole reći, zemlji.)
@M_dipl.
Da smiješan sam i glup. Pa i smiješno glup. Najvjerojatnije sam među glupljima na forumu.Ali dosta o meni pričajmo malo o mom autu....
Malo si previše zabrijao (eto vidiš možeš u postu koristiti i žargonske izraze) u tu akademsko/socio-psihološku analizu banalnog stereotipa.
Napisao si nepotrebno dug post u kojem pokazuješ karakteristike najboljeg znanstvenika u Toplovodnoj znanosti - to je znanost koja dokazuje da je Papa katolik i da je kiša mokra.
Poanta tvog posta bez pretjerivanja u filozofko/sociološko/latinskim izrazima je da:
Ako se rodiš pametan i mama ti je narkomanka a tata pijanac, onda baš i nemaš neke izglede da razviješ svoj talent.
S druge strane ako si genetski "glup" uz dobro obrazovanje i roditelje koji te podupiru imaš šanse postići visoku razinu inteligencije.
Šoubiz su ljudi izmislili da bi lakše zaradili novac i ja ga vidim kao liniju manjeg otpora. U tako velikoj i naprednoj zemlji puno je lakše u životu biti dio šoubiza nego učiti i završiti fakultet.
Američki šoubiz u godini dana okrene više novca nego hrvatsko gospodarstvo u desetljeću i zato mi je razumljivo da će ljudi zaradu tražiti kao zvijezde ili kao "svita" tih zvijezda.
Jako je teško u SAD-u objesniti djetetu da je bolje mukotrpno učiti kad na televiziji svaki dan vidi jednog 50 centa koji je u vrijeme škole dilao kokain a sada može kupiti manju zemlju.
Takvi ljudi nisu glupi već jednostavno traže lakši način preživljavanja.
Vidiš dalo se napisati smisleni post bez pametovanja, ali hmmm... kako sada u takvo nešto ubaciti izraze "per se", "mediokritet", "individua", "kulturološko politički aspekt", "dekadencija" i ispast najpametnija osoba, pardon individua, na forumu
I još sve začiniš teorijom zavjere da je to sve plan vlade SAD-a da drži narod u prividnoj slobodi.
Pogledaj malo oko sebe i primjeti osobe kao Grdićka, Modni mačak, Ciganović, Simona i Ante gotovac, Slađana, Radeljak, Pokosica, Lambaša. Svim normalnima ovi već idu na živce.
I sad zamisli da je nas 300 milijuna i da imaš proporcionalno veći broj Simonica, i da svi imamo internet, i da imamo Opru i Jerry-a Springera, i da nas gleda cijeli svijet. Zaključak pronađi sam.
Uzmi ove naše gore navedene selebritije i svaki dan u svim novinama i televizijama svijeta objavljuj njihove gafove i glupe izjave. Za godinu dana cijeli svijet će misliti da smo mi glupi.
Okani se nepotrebnog pametovanja u temi u kojoj se priča o stereotipu.
Inteligentnoj osobi sama riječ stereotip bi trebala biti dovoljna da ne obraća pozornost na to a kamoli da iz toga izvlači generalne zaključke o cijeloj naciji.
Ljudi, ako stavljate citate malo ih skratite (dobio sam karton zbog toga), podebljajte deo o kome govorite, nemojte vući celi citat, niko ne voli dvaput (ili više puta) čitat jedno te isto. Već sam stavio par postova na ovoj temi i kao i svaka druga tema ovakog tipa zbog različitih mišljenja ljudi ju pretvore u temu koja je jedino korisna za prepucavanje, recite mišljenje i ostavite na tome, nema potrebe za vređanjem.
Imaš mišljenje, odlično, zadrži ga, eventualno podeli sa drugima ali ne očekuj njihovo odobrenje niti ih pokušavaj uverit da je to "pravi" put.
@ M_dipl
Ja sam se potrudio pročitati oba tvoja posta iako je ovaj drugi bio naporan, pa se nadam da ćeš i ti moj pročitati.
Potrudio sam se i u ovome odvojiti svoje izjave za lakše citiranje.
Mislim da u hrvatskom jeziku ima jako puno lijepih riječi koje možeš koristiti i ljudi će te shvatiti.
Što se tiče tvojih latinsko/engleskih izraza nije da ih moram guglati (ipak sam završio klasičnu gimnaziju) ali mislim da se ista poanta može reći i hrvatskim riječnikom.
Ljudi (ne samo ti) koji koriste izraze kao individua, dekadencija, koincidencija, nonsens, ad hominem, konciznost i sl. po meni se nepotrebno pokušavaju istaknuti iz mase.
Takvi izrazi nikad nisu niti će ikad biti potrebni u hrvatskom jeziku i korištenje istih je krajnje beznačajno pri iskazivanju suštine izjave.
Što fali našem riječniku da se moraju koristiti ti slini strani izrazi?
Isto vrijedi i za izraze "kuiš ono burke".
Citat "Upravo ovdje, kako se meni čini, leži razlog zašto Amerikanci prosječno jesu gluplji od većine drugih naroda" (Meni pametuješ što je narod a što nacija. Pitanje broj 1) koji je narod SAD? Jedan od 193 useljenih naroda, Englezi koji u 200 godina postali drugi narod ili Indijanci? I tko je sada među tom masom "prosječni glupi" Amerikanac kojeg bi mogao izvući iz mnoštva da predstavlja naciju)
Zašto govoriš da su Amerikanci prosječno gluplji?
Nitko nema pravo reći da je neki narod glup, ili u ovom slučaju nacija (SAD je nacija a ne narod jer ipak govorimo o zajednici više naroda) jer takve testove je nemoguće provesti i rezultat bi bili beznačajni.
Ako je to tvoje mišljenje to ja ne smijem komentirati osim što mogu reći da je moje mišljenje razlikuje od tvoga.
Ako se pozivaš na neke znanstvene pokuse, rezultati su pogrešni i beskorisni iz dva razloga:
1. nemoguće je izračunati prosječnu inteligenciju (prvestveno jer je inteligencija nedovoljno točno opisan pojam) cijele nacije,
2. ti rezultati su beskorisni osim ako namjerno želiš pogrešno generalizirati. Ne dobivamo ništa pozitivno s podatkom da su npr. Brazilci najgluplja nacija, a rezultati se mogu zloupotrijebiti u vidu pomalo fašističkih stereotipa i diskriminacije pri npr. zaposlenju.
Na kraju koji narod u Americi bi prosjekom poglupljivao ostatak nacije? Jesu li bijelci pametniji, ili su samo Nijemci bistri dok Talijani snižavaju prosjek, da li Indijanci idiotiziraju statistiku jer se većinom ne koriste tehnologijom i jer većina ne ide na fakultet? Da li su možda Amerikanci "prosječno" gluplji jer se u zadnjih 100 godina uselilo jako puno Azijata i Meksikanaca kod kojih većina nema niti osnovnu školu?
Nisi se dotakao niti jednog od ovih pitanja a odmah si zaključio da su "Amerikanci" prosječno gluplji.
Tvoj prvi argument s kojim želiš potvrditi svoju teoriju je njihov šoubiz.
Činjenica je da se svjetska industija zabave uglavnom sastoji od Američkog šoubiza i onih koji pokrivaju svaku aktivnost američkih zvijezda. Ostatak je statistički nebitan (izuzev Birtanije i par endemskih
zvijezda u drugim državama) i osim u matičnim zamljama ili bližim susjedima ne predstavlja nešto što će se mjesecima provlačiti kroz svjetske medije.
Ekonomska "inteligencija" se očituje u tome da su uspjeli navesti cijeli svijet da o njima piše i čita. Hollywood donosi više zarade od Bollywooda iako Indijci naprave puno više filmova. Njihove zvijezde su najpopularnije i iz toga se može zaključiti da su sposobniji i vještiji od ostatka svijeta.
Napisao si citiram "ljudi su bombardirani bespotrebnim glupostima i "zanimljivostima" iz svijeta bogatih i slavnih (sve pod stalnom paskom "zemlje slobodnih i doma hrabrih") upravo da bi zaboravili na svoja građanska prava i dužnosti i aktivno se bavili kako sobom i svojom ulogom u društvu tako i stanjem u državi".
Osima ako nisi paranoičan, zagriženi protivnik kapitalizma i/ili komunist ja u zarađivanju na zvijezdama ne vidim ništa loše. Ljudi su našli načina da zarade i po čemu bi se taj posao razlikovao od bilo kojeg drugog. To što skandalizam u krajnjoj granici ne pridonosi razvoju društva nisu krivi Amerikanci, već smo krivi svi zajedno, jer smo mi razlog zbog kojeg se sve to i radi.
Napominjem da normalnu osobu takve vijesti ne zanimaju i jednostavno ne obaziru pažnju na to.
Tvoja izjava se ne razlikuje od one da u SAD-u stavljaju flour u vodu da bi preuzeli kontrolu nad ljudskim umovima.
Sve zaključke iz teme utjecaja šoubiza na prosječnog Amerikanca nisi potkrijepio nikakvim relevantnim dokazom osim nekih svojih navoda da Vlada SAD-a preko Paris Hilton želi upravljati ljudima.
Pitanje je da li je prema tome i Simonica proizvod Jadranke Kosor ili Ive Sanadera da moju brigu preusmjere s državnih problema na golo međunožje?
Govoriš da je Američki fakultetski sustav loš i da su zbog toga (među ostalim) gluplji od Europljana. Opet bez dokaza osim vlastitih uvjerenja. Ja te pitam što je mjerilo inteligencije. Po čemu je jedan fizičar pametniji od mongolskog stočara? Eto taj fizičar vjeojatno zna sve matematičke i fizičke zakone, zna se koristiti tehnologijom i pismen je i zna ponešto i o umjetnosti. S druge strane mongolski sočar živi u savršenoj harmoniji s prirodom i ne zagađuje okoliš. Zašto bismo sada nabrajali činjenice koje taj stočar vjerojatno ne zna i time mu dokazivali da je gluplji od prosječnog Europljanina.
Zašto bi pobogu uopće morao znati kad je bila Francuska revolucija i zašto bi trebao biti informiran kad živi savršeno dobro i bez toga s time da on nikome ne smeta.
Citiram "Pa jesi li ti pomislio, pa makar na trenutak, da je to tipični kapitalistički začarani krug. Znaš li uopće što se gleda kada se ocjenjuje kvaliteta fakulteta? Gleda se prolaznost, indeks ocjena, poslovne prilike studenata i cijena pohađanja. Zašto misliš da je jedan Yale toliko cijenjen? To nema nikakve veze sa kvalitetom programa na fakultetu i razini stečenog znanja, čovjek koji dođe na Yale je platio ogromne novce za pohađanje tog fakulteta. Samim time mu je prolaz zagarantiran. Ako bude učio zagarantiran mu je i dobar prosjek (a učiti gotovo i da ne moraju s obzirom na to kako im je program strukturiran). Ako ga završi zagarantiran mu je i posao jer je ipak on došao sa Yalea, i tako u krug."
Znači u svim američkim sveučilištima se gleda isključivo novac i prema tome Paris Hilton će vjerojatno dobiti doktorat.
Pogledajmo malo POPIS ljudi koji su završili Yale (bacite oko i na ostala sveučilišta) i ti imaš obraza reći da su svi ti ljudi "kupili" svoju diplomu. Iz te tvoje izjave može se izvući zaključak da su svi ti ljudi kupili svoje doktorate, teoreme, izume, nominacije za Nobela. I onda sam ja rekao svemirsku glupost.
Kvaliteta sveučilišta nije samo u studentima i njihovim ocjenama nego i u znanstvenicima koji rade i objavljuju radove. Sva dobra sveučilišta stipendiraju (to ti je ono kad ne moraš platiti faks) i potiču studente-znanstvenike da ostanu u "zgradi" i svoja istraživanja obavljaju u samome sveučilištu.
Baš sam siguran da nitko od gore navedenih ljudi nije moralo učiti jer je eto platilo faks. Valjda razumiješ da iza svih Ivy League i MIT fakulteta stoji milijun znanstvenih radova, teorema, izuma, Nobelovih nagrada..., ali eto ti si pametniji pa znaš bolje.
Ovo nije napad na tebe jer ja nemam pravo napadati nikoga na forumu ali imam pravo ukazati na neistnite i glupe izjave.
"Neki od nas misle da je tvoj stav pogrešan,"
Što ti znači neki od nas. Što se dio foruma nalazi da bi kometirao moje postove?? Nisam se uobrazio ne brini...
"Smatram da nijedan pojedinac, te samim time i nijedan narod po sebi nije gluplji od bilo kojeg drugog, ali da neki narodi prosječno jesu gluplji (a zasigurno neinformiraniji) zato što im je obrazovna, politička i kulturna klima takva da pojedinca ne potiče na razmišljanje, razvijanje stava, razvijanje tzv. kritičkog mišljenja (koje je karakteristika isključivo ne-glupih ljudi)"
"Da neovisno o "medijskom povečalu" neki narodi (jer nacije nisu isto što i narodi) jesu prosječno gluplji od drugih, kako god tu "glupost" shvatili, i na taj stav imamo pravo, isto kao što imamo pravo o tome raspravljati."
Prvo kažeš da nijedan narod nije glup ali ipak ima onih koji su gluplji od drugih. Nisu ti baš usuglašeni stavovi.
Opet pitam na koga si ciljao kad si rekao da je prosječni Amerikanac gluplji. Pojam "amerikanac" se odnosi na više od 190 etničkih zajednica koje žive na tlu SAD-a i generički Amerikanac nije definiran.
Bilo bi puno preciznije reći da su npr. Hrvati glupi jer si s time isključio manjine.
I kako bi na tvoje mišljenje (i mišljenje nekolicine vas što si ih naveo da imate iste stavove o ovome) trebali reagirati amerikanci na ovome forumu??
Objavi svoj post na bilo kojem američkom forumu i vjeruj mi nećeš naići na ovako blagi odgovor kao ni na toliko thumbs up-ova.
Vrijeđaš njihovu kulturu (jer po čemu bi njihova "šoubiz kultura" bila gora od naše) i školstvo o kojem mi možemo samo sanjati (mislim da su Nobelove nagrade i izumi puno jači argument od tvog subjektivnog mišljenja)
Ajmo sad početi bacati izjave da su i Srbi i Talijani (bez uvrede) citiram "prosječno gluplji od prosječnog Europljanina" i to potkrijepiti isključivo svojim mišljenjem bez dokaza struke (kojih ionako nikada neće biti)
Pohvalio sam Danny-a jer je zaista glupo tako generalizirati i toga ne bi smjelo biti na forumu. On je u svom postu rekao sve i nije se trebalo više ništa napisati po tom pitanju, i ja ga shvaćam kao isticanje problema a ne kao poziv na borbu argumentima do smrti.
Moj post je bio samo odgovor na tvoj.
Nikad nisam rekel u mnozini da su oni glupi... Meni nema neke zdrave logike da bi zbog pojedinca rekao da su svi oni glupi... Kod Amera me najvise nerviraju oni njihovi vicevi tipa : Idu cestom 2 zivotinje, jedan patak, a drugi konj... Al to je njima smijesno i neka im bude.
Nikad nisam rekel u mnozini da su oni glupi... Meni nema neke zdrave logike da bi zbog pojedinca rekao da su svi oni glupi... Kod Amera me najvise nerviraju oni njihovi vicevi tipa : Idu cestom 2 zivotinje, jedan patak, a drugi konj... Al to je njima smijesno i neka im bude.
ne želim ići puno off,ali evo jedan kratak:došla žirafa u pekaru i traži kilu kruha,pita je pekar kakav čete,crni ili bijeli,a ona kaže,svejedno je na biciklu sam.eto smješno je koliko je glupo.
Fakultetima u Americi je JAKO stalo da svi koji upišu fakultet i završe fakultet. Jeb.. fakultet koji od 500 upisanih završi samo 5 jer tamo grupa profesora kao u HR ima neke svoje interese.
Evo bisera sveameričke uvjerenosti u vlastitu superiornost
http://www.weirdworm.com/5-reasons-why-aliens-would-only-land-in-the-us/
@M-dipl
Obligatoran sam personalno ekspresionirati svoju gratituznost na 2 thumb down-a. To daje onaj posebni finiš tvom adultnom stilu.
Nekako mi se počeo sviđati ovaj vokabular.... (šala)
Ali moram postaviti pitanje: zašto baš engleski i latinski izrazi? Zašto ne mongloski ili moldavski?
Pitanje ostalima: U čemu se razlikuje napisati glupi Amerikanci naspram pisanja glupi Bosanci ili glupi Hrvati. Ove "dokaze" da su Amerikanci glupi zbog šoubiza i loših škola možemo primjeniti i na Hrvatsku (u čemu se razlikuje naš šoubiz tj, gdje je razlika između Paris i Simone?), i na gotovo sve zemlje "trećeg" svijeta koje su zaostale u vidu školstva i tehnologije.
Jedna očiti razlog zašto to neki pišu je u tome da vam gotovo nitko neće odgovoriti na glupe amerikance a na vrijeđanje susjednih i svoje narodnosti naići ćete na "krvavi" otpor.
Iskreno nije me baš briga tko će koga (neopravdano) vrijeđati jer to govori o kakvoj se osobi radi.
Ali mislim da imamo dvostruka mjerila jer ipak su ti amerikanci negdje daleko bez mogućnost da i oni vas vrijeđaju.