Upis u srednju školu

poruka: 7
|
čitano: 3.420
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Upis u srednju školu

Htio bi ići za hoteljersko turističkog tehničara...imam 43 boda a koliko znam za upadanje treba 42...jel će biti to dovoljno

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 19:26 (makko).
16 godina
neaktivan
RE: Upis u srednju školu

ja isto želin poč u turističku samo što mene čeka hoteljerko turistički komercijalist....pa ako imaš 43 boda,a treba 42,naravno da ćeš uspit...ali ako bude puno onih koji žele upisat tu turističku oni če povisi bodovni prag....

nadam se da si štogo skonta :D

16 godina
neaktivan

ma znam da mogu upast s 43.....al pitam ono, jel će biti velikih prijava pa jel ću zato upast

16 godina
neaktivan

a jeli znate di je ta skola...tj. gdje se nalazi u kojoj ulici u zagrebu

16 godina
neaktivan
Upis u srednju školu

Može li mi netko malo više reći o  školi:Računalni tehnićar za strojarstvo,tj,kakav bi bio moj posao nakon završetka škole i gdje bi h se mogao zaposliti,ukratko,opis posla.HvalaSmijeh

16 godina
neaktivan

ako ne povise bodovni prag,možeš upast

16 godina
neaktivan
big_guy kaže...

Može li mi netko malo više reći o  školi:Računalni tehnićar za strojarstvo,tj,kakav bi bio moj posao nakon završetka škole i gdje bi h se mogao zaposliti,ukratko,opis posla.HvalaSmijeh

Računalni tehničari za strojarstvo bave se poslovima vezanim uz projektiranje, gradnju, upotrebu i održavanje alata i strojeva. Oni planiraju materijal, alate, kapacitet strojeva, određuju način obradbe, redosljed postupaka, normative materijala i vremena izradbe te određuju kvalitetu i preciznost koju treba postići obradbom. Mogu raditi u odjelima konstrukcije strojeva i alata, na pripremi i vođenju proizvodnje strojnih dijelova i alata te u kontroli rukovanja i održavanja alatnih strojeva u proizvodnim pogonima. Konstruiranjem alata i strojeva bave se, u pravilu, u timu sa strojarskim inženjerima. Računalni tehničari za strojarstvo crtaju i proračunavaju različite elemente strojeva ( npr. elemente za spajanje i rastavljanje, osovine, ležajeve, opruge, zupčanike itd. ). Pri tomu se koriste priručnicima s podacima o tehničkim materijalima i njihovoj obradi te o standardizaciji elemenata strojeva. Za sve proračune, crtanje pa i simuliranje rada stroja, računalni tehničari u strojarstvu se  koriste računalom i primjerenim programskim paketima. Računalni tehničar u strojarstvu mora dobro poznavati struku ( strojarstvo ) da bi mogao primjeniti računalo u svakodnevnom radu. On vrši konstruiranje pomoću računala (AutoCAD) i izrađuje tehničku dokumentaciju te programe za numerički upravljane strojeve. Vrši upravljanje proizvodnim procesima pomoću računala, kako u području strojarstva tako i u drugim srodnim područjima. Za uspješno obavljanje posla računalni tehničar u strojarstvu treba posjedovati temeljna teorijska i praktična znanja kao strojarski tehničar, ali i dodatna znanja koja se odnose na poznavanje i primjenu računala i na poznavanje i primjenu strojeva vođenih računalom s naglaskom na računalima upravljanim numeričkim strojevim ( NUAS ), ali i princip rada numerički upravljanih strojeva u drugim strukama. On je osposobljen za rad s numeričkim upravljanim alatnim strojevima, odnosno tokarilicama i glodalicama, kojima upravlja računalnim programom. Tako osposobljeni tehničar moći će se brzo uključiti u proizvodni proces i primjeniti modernu tehnologiju. Na taj način će ubrzati proces proizvodnje - s manjim brojem dobro osposobljenih djelatnika i modernom tehnologijom smanjit će vrijeme izrade i poboljšati kvalitetu proizvoda. Zbog stalnih promjena te napretka znanosti i tehnologije od računalonog tehničara u strojarstvu očekuje se i nakon završetka školovanja, stalno stručno usavršavanje na dodatnim seminarima, ovisno o tipovima upravljačkih naprava, praćenje novije stručne literature i publikacija.

Nakon završene srednje strojarske tehničke škole četverogodišnjeg trajanja računalni tehničar za strojarstvo ima dobru osnovu za nastavak školovanja na višoj školi ili fakultetu strojarstva, kao i na fakultetima srodnih struka.
Nadam se da ti je to pomoglo Smijeh
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice