Putovanje u Beč...

poruka: 9
|
čitano: 3.149
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Putovanje u Beč...

Znaci,otisao bi u 6. mjesecu u Beč na koncert,a jos nemam putovnicu. E,sad,dali se moze maloljetan (16) otici izvan drzave bez pratnje roditelja i dali obadva roditelja trebaju za izradu putovnice? Jer se nisam s starim vidio 7-8god,a ni ne zelim...pa ono.

16 godina
protjeran
Putovanje u Beč...

Valjda taj što te vodi mora imati punomoć ili nekakvu dozvolu za ekskurzije.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
17 godina
neaktivan
Re: Putovanje u Beč...

1. U Austriju ne možeš bez putovnice.

2. Kao maloljetnik, ne možeš putovati bez pratnje roditelja ili bez ovjerene suglasnosti oba roditelja koja glasi na osobu s kojom putuješ.

15 godina
neaktivan
Putovanje u Beč...

Znam da nemogu bez putovnice

Znaci nemogu bez roditelja u drugu zemlju? Jer ja bi isao sa punoljetnim osobama

17 godina
neaktivan
fender_strat kaže...

Znaci nemogu bez roditelja u drugu zemlju? Jer ja bi isao sa punoljetnim osobama

Možeš, ali kao što rekoh, treba ti punomoć oba roditelja koji glase na osobu s kojojm putuješ.

17 godina
neaktivan
macak kaže...

1. U Austriju ne možeš bez putovnice.

2. Kao maloljetnik, ne možeš putovati bez pratnje roditelja ili bez ovjerene suglasnosti oba roditelja koja glasi na osobu s kojom putuješ.

Nisam stručnjak za legalnosti ali rekao bih da je bitna suglasnot legalnih skrbnika, što ne mora biti oboje roditelja ako su razvedeni i samo jedan ima status srkbnika...

17 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

Nisam stručnjak za legalnosti ali rekao bih da je bitna suglasnot legalnih skrbnika, što ne mora biti oboje roditelja ako su razvedeni i samo jedan ima status srkbnika...

Ako su roditelji razvedeni, onda treba priložiti suglasnost roditelja skrbnika i odluku nadležnog suda kojom mu je dijete povjereno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 17:18 (macak).
14 godina
sad sam iso u slo prije koji mjesec. mozes sa osobnom preko granice, a potvrda treba do 14 god i nju ti samo 1 roditelj treba potpisat, kosta 50kn.
AMD u <3 Intel u C===3
15 godina
neaktivan
Putovanje u Beč...

Ok,fala vam

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice