Znaci,otisao bi u 6. mjesecu u Beč na koncert,a jos nemam putovnicu. E,sad,dali se moze maloljetan (16) otici izvan drzave bez pratnje roditelja i dali obadva roditelja trebaju za izradu putovnice? Jer se nisam s starim vidio 7-8god,a ni ne zelim...pa ono.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Valjda taj što te vodi mora imati punomoć ili nekakvu dozvolu za ekskurzije.
1. U Austriju ne možeš bez putovnice.
2. Kao maloljetnik, ne možeš putovati bez pratnje roditelja ili bez ovjerene suglasnosti oba roditelja koja glasi na osobu s kojom putuješ.
Znam da nemogu bez putovnice
Znaci nemogu bez roditelja u drugu zemlju? Jer ja bi isao sa punoljetnim osobama
Znaci nemogu bez roditelja u drugu zemlju? Jer ja bi isao sa punoljetnim osobama
Možeš, ali kao što rekoh, treba ti punomoć oba roditelja koji glase na osobu s kojojm putuješ.
1. U Austriju ne možeš bez putovnice.
2. Kao maloljetnik, ne možeš putovati bez pratnje roditelja ili bez ovjerene suglasnosti oba roditelja koja glasi na osobu s kojom putuješ.
Nisam stručnjak za legalnosti ali rekao bih da je bitna suglasnot legalnih skrbnika, što ne mora biti oboje roditelja ako su razvedeni i samo jedan ima status srkbnika...
Nisam stručnjak za legalnosti ali rekao bih da je bitna suglasnot legalnih skrbnika, što ne mora biti oboje roditelja ako su razvedeni i samo jedan ima status srkbnika...
Ako su roditelji razvedeni, onda treba priložiti suglasnost roditelja skrbnika i odluku nadležnog suda kojom mu je dijete povjereno.

Ok,fala vam