Molim pomoc

poruka: 3
|
čitano: 857
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
neaktivan
Molim pomoc

Pozdrav svima!

Dakle imam jedan problem, nakon nekolko godina sam odlucio otvoriti svoju agenciju za zapošljenje, koja bi uglavnom slala ljude u inozemstvo (njemacka, belgija, nizoemska itd).

ALI ja bi htio iznajmljivati svoje ljude drugim agencijama koje potrazuju ljude za montažu, demontažu (remont), cjevarija itd.

Dali je itko io vas ima iskustva sa takvim poslom i kako mogu naci natjecaj za poslove?

Hvala na vašem vremenu

L.p.

8 godina
protjeran
Molim pomoc

Pa u principu ti trebas imati onda Leasing firmu za ljude.

Ti im dogovaras poslove, ali ti ih placas i brines o njima,

a tebi za njihov rad placa firma u kojem su leasani.

I da, ne mozes varati koliko ces im dati placu,

oni imaju ugovor od poslodavca i dobijaju mjesecni

izvadak place i doprinosa, i toliko im ti moras uplatiti natrag,

plus dobrinose - u slucaju da to ne odradis, radis krivicno djelo

za koje mozes dobiti do 5 godina zatvora.

E sad, poznavajuci HR zakone, nece ti nitko nista dok god drzava dobija porez,

a ti mozes iskoristavat radnike kako hoces i nikom nista.

Zato u HR leasing firme nisu poznat pojam, niti ljudi imaju pozitivan stav prema leasing firmama.

A zapravo prava leasing firma ugovori bolje uvjete i placu za radnika, nego da radi fiksno zaposlen u nekom poduzecu.

Primjerice, kod nas uglavnom dolaze leasing elektricari, i u startu imaju placu jednaku ili vecu od nasih fiksnih elektricara.

Ali isto tako, oni moraju znati raditi, ako ne znaju, dobiju otkaz u roku keks. Dok nasi elektricari su kod nas i obuceni i skolovani

da znaju raditi posao, i imaju druge benificije (slobodne vikende, manje dezurstava i manje nocnih smjena).

5 godina
neaktivan
Re: Molim pomoc

Da, tako nekako.

Nekad sam radio za takvu agenciju, on nas je iznajmio nekoj firmi koja radi ugl montaze ili nesto tome slicno po europi. Imali smo satnicu 14 Eura i koliko sati smo imali za taj mj toliko nam je platio.

Dakle ako sam imao 100 sati on bi meni (nama) platio 1400 eura, e mene zanima KAKO je on nalazio takve poslove?

Dali postoji neki natjecaj? Dali bi trebao firmu direktno kontaktirati? Firme ili ti ga agencije za koje smo ugl radili su bile tipa Durr, Draeger ili ISM Vuzem, INT Težak itd.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice