Kulinarstvo

poruka: 6
|
čitano: 1.251
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kulinarstvo

Savijeti, recepti , preporuke itd...

Znaći ime samo govori sve za sebe, ako imate kakav dobar recept za juhe, roštilj, kolače, pečenja , tajnu tehniku pripreme isl., a isto ste voljni podjeliti s nama članovima molim vas da se raspišete.

Evo ja sa za primjer pripremam ovaj vikend pripravit brodet od plodova mora ( lignje, plodovi mora i još neku ribu ).

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 14:32 (woodgamesfx).
13 godina
Re: Kulinarstvo
woodgamesfx kaže...

Znaći ime samo govori sve za sebe, ako imate kakav dobar recept za juhe, roštilj, kolače, pečenja , tajnu tehniku pripreme isl., a isto ste voljni podjeliti s nama članovima molim vas da se raspišete.

Evo ja sa za primjer pripremam ovaj vikend pripravit brodet od plodova mora ( lignje, plodovi mora i još neku ribu ).

Hahahha ovo je bug forum{#}, jedino kaj bus tu cuo je kako se priprema kvalitetan rostilj uz pivu   {#}

Errando discimus...Disce parvo esse contentus....Qualis vita, finis ita
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 16:59 (Johnny4286).
8 godina
neaktivan
Kulinarstvo

opa.. dobra tema

evo danas sam večerao i najčešće pripremam goveđi gulaš...

dan prije iskuhati juhu od goveđih kostiju i ostaviti pola litre u frižideru.

Sljedeći dan zapržiti veću nasjeckanu glavicu luka na svinjskoj masti (ja koristim ljubičasti) u vatrostalnoj zdijeli koja ima poklopac, kad postane proziran ubaciti sitno nasjeckana 2 režnja češnjaka i dvije čili papričice na desetak sekundi dok se ne osijti miris češnjaka. Zatim na to ubaciti pola kg goveđih ili junečih kocka za gulaš i pržiti dok meso ne poprimi boju (tako se zatvori i svi sokovi ostaju u njemu).

Kad poprimi boju, uliti 1 čašu vode, dva lovor lista i kuhati dok voda ne ispari. U međuvremenu podrgirjati goveđu juhu od jučer i ubaciti začine u nju (ja stavim himalajsku sol, mljeveni đumbir, curry i malo muškantnog oraščića te malu žlicu crvene slatke paprike. Na to dodati veliku žlicu konzervirane rajčice (još bolje domaće), promješati i zaliti u predhodnu zdijelu sa govedinom gdje je isparila voda. Poklopiti zdijelu, maknuti je sa štednjaka i staviti u pečnicu 2 sata da se prokuhava na 180*. Povremeno pogledati da ne zakipi i dodavati po potrebi vode...

Zadnjih pola sata uliti pola deci crnog vina, domaćeg.

To nakon 2h izvaditi i napraviti njoke ali ne sa krumpirom nego sa bundevom, može hokaido ili ona turkinja...

Kad su njoki gotovi, ocijediti ih, isprati i pomješati sa gulašom...

Dobar tek

Ja bih se gutio u ovome koliko je dobro, par puta tjedno to pravim i ne dosadi mi nikad...

Ako ne volite jako ljuto stavite jedan režanj češnjaka i jednu čili papričicu

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 3:01 (fe7728).
8 godina
neaktivan
Kulinarstvo

Današnji ručak:
Rajska palačinka.
Zamutiti vilicom dva jaja u prstohvatu soli, zatim dodati oko pola deci mlijeka (ja koristim domaće kozje koje kupujem van grada)
uzeti pjenjaču i mješati njome dodavajući brašno dok smjesa ne postane malo gušća nego za klasičnu palačinku, tj dok ko tekuća guma ne teće sa pjenjače.
Zagrijati malo maslaca na tavici i poredati 4,5,6 feta salame sa povrčem (neke kvalitetnije), koliko feta ovisi o širini tavice, neka pokriju cijelo dno.
Odmah zatim zaliti smjesom za palačinku i kad smjesa očvrsne sve zajedno zabaciti tj okrenuti kao palačinku na drugu stranu.
Čim se okrene dok je još u tavici dodati naribanog ementaler sira da prekrije svu salamu.
Kad se sir počene topiti, donja strana će se zapeči i odmah palačinku isipati na tanjur.
Na nju staviti rikole (može i salata, ali najbolja je rikola jer je ljuta ili mlado lišće od maslačka jer je gorkasto).
Na to staviti sitne ploške sirovih šampinjona. Dvije žlice kukuruza iz konzerve. Najbolji je od podravke jer ima dobar sok,
i preliti jednom žlicom soka iz te konzerve. Ubaciti još koju maslinu nasjeckanu iz teglice (punjena sa paprikom odgovara) i pola sviježe rajčice (što sočnije)
narezane na sitne ploške.
Palačinku preklopiti po pola, zaliti sa vrhnjem za kuhanje i naribati po njoj sir sa plemenitom pljesni te je takvu staviti
u protvan i u pečnicu zagrijanu na 180* jedno 5 minuta dok se sir po njoj ne rastopi.
Od količine za smjesu ispast će 2 deblje palačinke na veličini prosječne tavice.
Ovo jednostavno morate probati, topla preporuka jer je nešto najbolje što sam ikad jeo...Kad se izmješaju sirevi sa sokovima rajčice i konzerviranog kukurza
uz ljuckast okus rikole sa svim ostalim...rajska palačinka
Uz nju kao piće paše neki slatki liker poput čokolade ili sl... To pripremite djevojci i neće vas puštati iz kreveta nakon obroka....

8 godina
neaktivan
Re: Kulinarstvo
Johnny4286 kaže...
woodgamesfx kaže...

Hahahha ovo je bug forum{#}, jedino kaj bus tu cuo je kako se priprema kvalitetan rostilj uz pivu  {#}

šteta, a baš je dobra tema.

Volim fino papati a i kuhati.

Eto, danas sam već ne znam koji puta bacio cijelu smijesu za baklavu. Nikako da mi uspije ali neću odustajati. Naročito volim muslimansku i šiptarsku kuhinju, jest da koriste jako puno ulja i šečera pa je potreban malo jači želudac, ali imaju poslastica koji su vrh.

što se tiće ostalog kulinarstva volim insdijski stil, sve pravim ekstremno ljuto ali izbjegavam crni biber koliko je moguće.

Kod nas u istri još je vrijeme gljiva, eto danas neka kiša pa će se sutra razvedrit i u nedjelju idem u berbu pa jedno desetak vrsta na maslacu i luku zapržit

Obožavam gljive jest i brat, proučavam ih, poznajem oko 40 jestivih vrsta, a kod nas ih ima preko 200 jestivih. Tako da ću se u proljeće morat učlanit u neko gljivarsko društvo, taman će biti i sezona samoniklog jestivog bilja što me već godinama privlači da se posvetim proučavanju. Nema ljepšeg nego otić u prirodu sa psom cijeli dan bez ičeg a lijepo se najest i napit u njoj...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2016 23:07 (fe7728).
12 godina
Kulinarstvo

Najdraže mi je nakon radnog tjedna počastit se odličnon pizzon. Ali pošto iman 103 kg, a semi sportaš san, skuhan si 3 pizze suboton ujutro da se počastin za dobro odrađen tjedan :P

Žena poide jednu, ja 2.

U petak zamisiš brašno, mlake vode i dodaš u vodu kvasca. Promišaš prston vodu i kvasac i ostaviš da se diže 10 minuta. Povješaš vodu/kvasac sa brašnon, soli, malo šećera, ulja, dobro izmjesiš da tijesto ne bude mokro, bljutavo, a ni tvrdo. Mekana ka....  Kad si dobio smjesu mekanu i neljepljivu, zamotaj tijesto u prozirnu foliju (da u potpunosti bude zamotana) i stavi u hladnjak da se diže preko noći.

Sutra izvadi, izmisi tjesto, stavi sastojke, ugrij pečnicu na najjače, kada postigne temperaturu stavi pizzu da se ispeće.

Dobar tek.

ps. tijesto bude odlično

youtube.com/summercroatia http://steamcommunity.com/profiles/76561197984431248
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice